Rostock

Reiseguide
Rostock fasiliteter samt by og park i tillegg til en liten gruppe med mennesker

Den vakre gotiske mursteinsarkitekturen i denne havnebyen gir de besøkende et innblikk i den hanseatiske tidsperioden i Europa på 1300- og 1400-tallet.

Rostock er den største byen i den nordtyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern og ligger ved kysten av Østersjøen. Mye av det som skjer i byen, er sentrert rundt havnen i Rostock. Hvis du er på ferie i Rostock i august, kan du få med deg festivalen "Hanse Sail", som trekker til seg millioner av mennesker til havnen hvert år. Her kan du se på hundrevis av seglbåter, slupper, cruiseskip, ferger, skonnerter fra museer og gamle lystbåter under festivalen.

Arrangementet finner sted like utenfor gamlebyen, der du kan lære om Rostocks historie. De pastellfargede bygningene i rød murstein er fra 1300- og 1400-tallet, da Det hanseatiske forbund, en handels- og forsvarsallianse av handelslaug, dominerte handelen langs Nord-Europas kyster. I den østlige delen av dette strøket kan du se på historiske attraksjoner, deriblant Peterskirken, Mariakirken og Fiskerbastionen.

En av de beste måtene å oppleve og se Rostock på er en båttur på elven Warnow. Når du utforsker elven, må du ikke gå glipp av Alter Strom, en sjarmerende gammel elvearm i forstaden Warnemünde ved sjøen. Her ligger det vakre, fargerike fiskerhytter, små lokale forretninger, kaféer og restauranter.

For å oppleve en annen side av byen kan du dra til Rostock universitet. Det ble grunnlagt i 1419, så det er et av de eldste universitetene i verden. Du kan gå rundt på området og nyte utsikten over Østersjøen, som studentene kan se på hver dag mens de studerer her.

Om kvelden er det mange restauranter, kaféer, puber og klubber å utforske rundt i byen.

For litt frisk luft og bevegelse etter en helaften kan du dra til Rostocker Heide, som ligger 20 minutter med bil nord for sentrum av Rostock. Dette er den største kystskogen i Tyskland, og du kan gå på tur i området og lære om historien på skogsmuseet.

Rostock har et lite og kompakt sentrumsområde med mange fotgjengersoner, så det er enkelt å få med seg mange av attraksjonene i byen til fots. Du kan ta ekspresstog til Hamburg og Berlin fra hovedjernbanestasjonen i Rostock. Offentlig transport er tilgjengelig inne i selve byen, deriblant et godt utbygd trikkenettverk, i tillegg til busser og ferger.

Yachthafenresidenz Hohe Duene
Yachthafenresidenz Hohe Duene
5 out of 5
Am Yachthafen 1, Warnemuende, Rostock, MV
Prisen er 2 345 kr per natt fra 18. okt. til 18. okt.
Dette hotellet er familievennlig og ligger ved sjøen i Rostock og 5 minutters gange unna Marina Warnemünde og Strand Hohe-Düne. Dessuten ligger Kurpark Warnemünde ...
4.4/5 Wonderful! (564 anmeldelser)
Prima Seehotel mit allem drin!
"Schönes Hotel mit toller Spabereich, schöne Restaurants, privater Strand und fantastisches Frühstück. Immer eine Freude hier zur Besuch zu sein."

Anmeldelse skrevet 16. sep. 2020

Yachthafenresidenz Hohe Duene
B&B Hotel Rostock City-West
B&B Hotel Rostock City-West
2 out of 5
Lübecker Straße 31, Rostock, Mecklenburg-West Pomerania
Prisen er 567 kr per natt fra 24. okt. til 24. okt.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Rostock og 2 kilometer unna Volkstheater Rostock, Kröpeliner Tor og Ostseestadion. Dessuten ligger Kunsthalle Rostock ...
4/5 Very Good! (21 anmeldelser)
"Super modernes, sauberes Hotel. Rezeptions-Damen waren überaus freundlich und hilfsbereit. Es fehlte an nichts. Frühstück war auch lecker. Hygienemaßnahmen wurden überdurchschnittlich ausgeführt. Kostenfreier Parkplatz am Hotel rundet den schönen Aufenthalt ab. Sehr empfehlenswert."

Anmeldelse skrevet 24. sep. 2021

B&B Hotel Rostock City-West
Arthotel ANA Amber
Arthotel ANA Amber
3.5 out of 5
Lübecker Str. 30, Rostock, MV
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 576 kr per natt fra 1. nov. til 1. nov.
Dette hotellet ligger i Rostock og 15 minutters gange unna Ostseestadion, Volkstheater Rostock og Kunsthalle Rostock. Dessuten ligger Kröpeliner Tor og Rostock ...
3.7/5 Good! (14 anmeldelser)
"Büfett war Preis Leistung nicht gerecht"

Anmeldelse skrevet 20. sep. 2021

Arthotel ANA Amber
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
rostock apartment LIVING HOTEL
rostock apartment LIVING HOTEL
5 out of 5
Große Wasserstraße 10, Rostock, MV
Prisen er 967 kr per natt fra 3. nov. til 3. nov.
Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger midt i hjertet av Rostock og få skritt unna Kerkhofhaus, Rådhuset og New Market. Dessuten ligger Steinporten og Marienkirche ...
4.7/5 Exceptional! (99 anmeldelser)
Anbefales
"Ett flott sted å bo!! Stor leilighet med høy comfort 👍😊 Kan virkelig anbefales. Hyggelig og imøtekommende personale, som også var gode i engelsk."

Anmeldelse skrevet 31. jul. 2019

rostock apartment LIVING HOTEL
HAFENAPARTMENTS Warnemuende
HAFENAPARTMENTS Warnemuende
3.5 out of 5
Zum Zollamt 6, Warnemunde, Rostock
Denne leiligheten ligger i Warnemünde og 15 minutters gange unna Warnemuende kirke, Kurpark Warnemünde og Meyers Mühle. Dessuten ligger Warnemunde-stranden og ...
4.4/5 Wonderful! (43 anmeldelser)
Top, freundlich-sauber-grossräumig! TOP!
"Sehr freundliches junges/modernes Team am Empfang !Appartment sehr grossräumig und sehr sauber, voll ausgestattet mit allen wichtigen/notwendigen Kochuntensilien! kleiner Balkon mit 2 Stühlen. Da wir beruflich in Warnemünde waren hatten wir unseren PC incl. Monitor mit, ausreichend Steckdosen sind ..."

Anmeldelse skrevet 7. jan. 2021

HAFENAPARTMENTS Warnemuende
Residenz am Strande
Residenz am Strande
3.5 out of 5
Strandweg 11, Warnemuende, Rostock, MV
Dette leilighetshotellet ligger ved stranden i Warnemünde og 15 minutters gange unna Warnemunde-stranden, Kurpark Warnemünde og Meyers Mühle. Dessuten ligger ...
3.3/5 (30 anmeldelser)
"Die Lage war sehr gut. Hundehaare haben , da Allergien, aber geschmälert"

Anmeldelse skrevet 21. feb. 2020

Residenz am Strande
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Rostock

Byer nær Rostock