Fly til Rostock

Med en befolkning på omtrent 200 000, er Rostock den mest folkerike byen langs den tyske østersjøkysten. Det finnes en rekke pakkereiser til Rostock som har byens kulturhistorie i fokus, men disse overser ofte at Rostock også er en alle tiders badeby. Nærheten til både Berlin og Hamburg gjør at de fleste lokale turister som reiser hit, kommer i bil. For den som er villig til å undersøke litt, er det allikevel mulig å finne billige flyreiser til Rostock.

Det finnes et godt utvalg av hoteller i Rostock, mye takket være byens lange historie som feriested for befolkningen i Berlin og omlandet. De aller fleste hotellene i byen ligger nære vannet – rett og slett fordi Rostocks sentrum er så nærme sjøen – og enda flere hvis man tar turen et lite stykke ut nordover, mot forstaden Warnemünde. Det er disse strendene som tiltrekker seg turister fra hele Tyskland, til tross for at det er en relativt ukjent by ellers.

Rostock har sin egen flyplass, Rostock-Laage, som ligger en halvtimes kjøring fra sentrum av byen. Flyplassen tilby få internasjonale direkteruter, så hvis du ønsker billige flybilletter til Rostock, vil det fort lønne seg å se på flyreiser til Berlin, Hamburg eller Szczecin i Polen, som ligger mellom to og en halv og tre timers kjøring unna. Vil du fly til Rostock-Laage lufthavn, kan du måtte mellomlande både én og to ganger på vei nedover. Det er en lang rekke anerkjente firmaer som driver bilutleie i Rostock og de fleste har kontor på flyplassen. Trakkbildet i Tyskland er lettforståelig, og det er ingen grunn til å velge offentlig transport eller taxier fremfør å kjøre selv.

Hvordan fly billig til Rostock

For den som er villig til å lete litt etter de gode tilbudene, er det alltid lett å finne billige flybilletter til Rostock. Du kan bestemme de aller fleste forholdene rundt flyturen din når du søker på nettet. Enten du vil ha raskest mulig tur, billigst mulig billett, eller kanskje du har lyst på litt ekstra service med business-klasse? Velger du den litt mere eksklusive billetten, kan du – i tillegg til god benplass på flyet – nyte tilgang til flyplass-lounge, med gratis aviser og mat og drikke.

Når går det lavprisfly til Rostock?

Det kan noen ganger være lettere å finne flere og bedre billetter til Rostock i høysesongene, særlig skoleferiene. Men det er samtidig disse billettene som blir fortest utsolgt, så det sterkeste stalltipset, er å følge med med jevne mellomrom, og slå til når billettene er på sitt billigste for det tidspunktet som passer deg best. De aller beste flyrutene er tross alt de som dekker dine behov for å nyte ferien aller best, enten det er ved å spare deg tid eller penger – eller begge deler.

Maten i Rostock er inspirert av nærheten til Østersjøen i tillegg til både tyske og polske kulinariske tradisjoner. Er du glad i øl og pølse, slår ikke en tur til Rostock feil på noen måte, men her finner du også lette, lekre fiskeanretninger som nytes best med et glass hvitvin.