Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

ØrlandNorge

Stedet kan by på fine naturopplevelser og mye gammel norsk historie. Her kan du oppleve herregårder, gamle fyr og fort fra krigens dager.

Legger du en ferie til Ørland, får du oppleve en halvøy med svær annerledes topografi enn det omliggende landskapet. Her kan du dra på sykkelturer langs kysten, eller besøke ett, eller flere, av museene på stedet. Legger du turen innom Ørland kultursenter, får du mer informasjon om severdigheter på stedet. Her kan du også leie en sykkel eller få tips til de beste spisestedene.

Ørland er en kommune i Sør-Trøndelag. Det administrative senteret i kommunen er Brekstad, og kommunen har en befolkning på litt over 5 000 mennesker. Den største arbeidsplassen på stedet er Ørland hovedflystasjon som er en av Luftforsvarets to hovedflystasjoner. Kommunen ligger på en flat halvøy med svært lite utmark.

Når du velger å reise til Ørland, kan du for eksempel besøke Austråttborgen, som er landets eldste herregård. Ta også turen til festningsanlegget Austrått fort fra krigens dager, hvor du kan se kanoner som strekker seg over flere etasjer. Du kan delta på en omvisning, eller til og med overnatte, på Kjerungskjær fyr, som er det eneste åttekantede fyret i landet. Besøk også Ørland våtmarksystem hvor du kan beundre et bredt spekter av fugler.

Ørland er ikke veldig stort, og du får gjort unna de fleste severdighetene på en dag eller to. Det kan være greit å ha tilgang på egen bil når du besøker stedet, slik at du kan kjøre rundt i kommunen som du selv ønsker. Hvis du ønsker å oppleve mer urbane strøk, går det hurtigbåt til Trondheim flere ganger om dagen. Der finner du et større utvalg av butikker, spisesteder og kjøpesentre.

Værnes lufthavn er den nærmeste flyplassen, og derfra tar det rundt to og en halv time å kjøre til Ørland. Det er både fergeforbindelser og båtforbindelser til Ørland, og stedet har en gjestehavn hvis du ankommer med egen båt.

En dagstur til Ørland kan by på mange kulturelle og historiske opplevelser. Hvis du er i Trøndelagsområdet, er stedet helt klart verdt å få med seg. De spesielle vårmaksområdene og de fine forholdene for sykkelturer, gir deg et flott utgangspunkt for en dagsutflukt.

De mest populære hotellene i Ørland

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hovde Gård
Hovde Gård
4 out of 5
Hovdeveien 10, Ørland
1 395 kr
per natt
10. apr.–11. apr.

Dette hotellet ved stranden ligger i Brekstad og 2 kilometer unna Ørland kultursenter og Ørland kirke. Austråttborgen ligger 6,9 kilometer unna.

4.5/5Wonderful! (32 anmeldelser)

"Noen mangler ved frokost! Ingen bord ledige/rene. Ble ordnet når vi etterspurte!"…"

Anmeldelse skrevet 2. sep. 2019

Hovde Gård
Ørland Kysthotell
Ørland Kysthotell
3 out of 5
Rådhusgaten 10, Brekstad, Ørland
1 076 kr
per natt
1. mai–2. mai

Dette hotellet ved stranden ligger midt i hjertet av Brekstad og 2 kilometer unna Ørland kultursenter og Ørland kirke. Austråttborgen ligger 6,5 kilometer ...

4.2/5Very Good! (77 anmeldelser)

"Fantastisk kjøkken , god service"…"

Anmeldelse skrevet 30. sep. 2019

Ørland Kysthotell
Brekstad Gjestehus
Brekstad Gjestehus
2.5 out of 5
Skolegata 5, Ørland
799 kr
per natt
9. apr.–10. apr.

Dette gjestehuset ligger i Brekstad og 2 kilometer unna Ørland kultursenter og Ørland kirke. Austråttborgen ligger 6,4 kilometer unna.

3.2/5 (11 anmeldelser)
Forfallent gjestehus

"Stinket gammel urin i gangene, luktet mugg på rommet. Sprekk i vask og. Virker som det har stått og forfalt i 20 år. Eneste positive var en pizzarestaurant i underetasjen med god mat og greie priser."…"

Anmeldelse skrevet 5. jun. 2019

Brekstad Gjestehus