Billige flybilletter til Ørland

Fly til Ørland

Ørland er en kommune som ligger på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Den er blant annet kjent for å ha en av Luftforsvarets to hovedflystasjoner. Du kan med andre ord vente å se både jagerfly og helikoptre i løpet av en reise til Ørland – noe som gjør stedet perfekt å besøke for flyentusiaster. Kommunen har imidlertid mye annet spennende å by på, som flotte steder, et gammelt fort og interessante museer. Flyplassen i Ørland er kommunal og har bare private flyvninger. Det er med andre ord ikke så lett å finne billige flybilletter til Ørland. Det er mulig å ta lufttaxi til Oslo fra flyplassen, men det er ikke aktuelt for de fleste. Så hvis du har tenkt å fly til Ørland, bør du i stedet se på billetter til Trondheim.

Opplevelser i Ørland

Når du bor på hotell i Ørland, er det flere fine attraksjoner og severdigheter du kan få med deg i løpet av oppholdet. Hvis du er opptatt av krigshistorie, er Austrått fort et naturlig sted å starte. Fortet ble bygd av tyskerne under annen verdenskrig, og det har den eneste gjenværende trippelkanonen av sitt slag i verden. Ta også turen innom Fosen krigshistoriske samlinger, som ligger rett ved fortet. Hvis du er interessert i gamle gjenstander, må du få med deg Gjenstandssamlinga på Austrått gård. I samme område ligger Austråttborgen – en av Norges eldste herregårder. Sjøgata på Uthaug er også godt kjent. Det er en gammel gate med fiskerhus fra rundt tidlig på 1800-tallet som strekker seg langs stranden.

Flyreiser til Ørland fra flyplasser i Norge

Som nevnt ovenfor er det ingen enkel sak å få ordnet flybilletter til Ørland. Det finnes imidlertid et godt alternativ, og det er å fly til Trondheim lufthavn i stedet. Du bruker rundt to og en halv time på å komme deg fra flyplassen til Ørland, men til gjengjeld er det daglige flyvninger til Trondheim lufthavn fra de fleste større flyplasser i Norge. Mens det er veldig vanskelig å finne billig fly til Ørland, er det mange rimelige flybilletter til Trondheim.

Ørland lufthavn

Det er bare et privat flyselskap og områdets flyklubb som benytter flyplassen, og det er ingen vanlige kommersielle ruter til den. Flyplassen har ikke egen rullebane, men benytter i stedet samme rullebane som luftforsvarets flystasjon.

Trondheim lufthavn

Trondheim lufthavn, Værnes, som er flyplassens fulle navn, ligger i Stjørdal. Det er en av Norges største flyplasser med en rekke fasiliteter. Det er både butikker, spisesteder og kiosker på flyplassen, i tillegg til et hotell som er knyttet til terminalen. Siden det er et stykke å reise fra flyplassen videre til Ørland, kan det være greit å ordne seg med leiebil, spesielt dersom du uansett har tenkt å leie bil i Ørland. Benytt søkeverktøyet vårt til å bestille en bil fra datoen du ankommer flyplassen, og du kan hente den så fort du har landet. På vei til Ørland kjører du gjennom Trondheim, noe som gir deg muligheten til å tilbringe noen timer i Trøndelags hovedstad.

Ofte stilte spørsmål

Hva er navnet på flyplassen i Ørland?
Ørland (OLA-Brekstad) er den eneste flyplassen nær denne byen.
Hvor langt er det til OLA fra sentrum av Ørland?
Ørland (OLA-Brekstad) er bare en kort kjøretur fra alt som skjer i sentrum av Ørland. Du finner den 3 km fra bykjernen.
Kan jeg fly til Ørland nå?
Sørg for at reisen til Ørland går som smurt ved å ta en titt på vår reiserådside for COVID-19. På den måten kan du enkelt få informasjon om reiserestriksjoner, som for eksempel karantenekrav, og de seneste helserådene.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Ørland?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Ørland, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Ørland med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Ørland, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er den beste å reise til i Ørland?
Når du passerer gjennom dørene på Ørland (OLA-Brekstad), starter eventyret i Ørland. Byens hovedflyplass ligger 3 km fra byens sentrum.
Hvor mange flyselskaper tilbyr flyvninger til Ørland?
Det er enkelt å bestemme seg for hvem du skal bestille hos for å reise til Ørland – det er bare ett flyselskap som opererer ruten. Du bør bestille på forhånd for å være sikker på at du får plass de datoene du ønsker.
Hvilke flyselskaper har flyvninger til Ørland?
De fleste flyvninger til Ørland opereres av Danish Air. Den mest vanlige ruten har avreise fra Frogner, og Danish Air tilbyr de fleste flyvningene.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Ørland?
Det er mye enklere å fly til et sted uten lange stopp underveis. Hvis du skal reise til Ørland, så finnes det rundt 6 direkteflyvninger hver uke.
Hvor har de mest populære flyvningene til Ørland avreise fra?
Flere av de mest populære flyvningene til Ørland har avgang fra flyplasser i Oslo, Nordstrand og Bryn.
Hvor lang tid tar det å fly til Ørland?
Hvis det er Oslo du reiser fra, må du regne med en flytur på omtrent 1 t og 10 min før du ankommer Ørland. Fra Nordstrand tar det ca. 1 t og 10 min, og fra Bryn tar flyturen 1 t og 10 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Ørland?
Vi vet alle om noen som alltid finner ekstremt rimelige billetter uansett hvor ferden går. Vil du vite hemmeligheten? De venter ikke til siste liten. En annen enkel måte å dra i land gode tilbud på er å se på alle alternativene. Hvis destinasjonen har flere flyplasser, bør du finne ut hva prisen er for å fly til en av de mindre. Og sist, men ikke minst: Bestill tidlig hvis du finner en god pris. Prisene kan nemlig endre seg raskt! Med litt kunnskap og litt flaks kan de rimelige flybillettene bli dine.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Ørland?
Her har du all informasjonen du trenger for å få en stressfri flyreise. Følger du tipsene våre, så cruiser du gjennom sikkerhetskontrollen og er på sightseeing i Ørland på én-to-tre.Hva bør pakkes i håndbagasjen?

  • Først av alt bør du pakke pass, reiseinformasjon, penger og medisiner. Deretter pakker du noe som får flyturen til å gå litt raskere. Noen forslag er en spennende bok og et nettbrett med filmer på. Satser du på å hvile øynene litt på turen, er en nakkepute og et par øretelefoner også kjekt å ha med seg. Til slutt kan du pakke noen toalettsaker, slik at du føler deg opplagt når du forlater flyet.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Du bør pakke større beholdere med sjampo og balsam i bagasjen du skal sjekke inn. Hvis du har med mer enn 100 milliliter væske og gelé i håndbagasjen, kan du ikke ta det med deg om bord. Skarpe gjenstander, som en skrutrekker, og produkter som er lett antennelige eller eksplosive, f.eks. Aerosolbokser, nødbluss og brennstoff, er heller ikke lov å ta med seg på flyet.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Vil du sikre at du får en komfortabel flytur, bør du tenke på hvilke klær du skal ha på. Lagvis påkledning kan være lurt ettersom temperaturen om bord kan variere. På den måten holder du deg god og varm hvis det blir kaldt i kabinen. Stiletthæler, flippflopper og snøresko er det best å pakke i kofferten. Du bør heller ta på deg flate og lukkede sko, f.eks. Joggesko. Føttene dine vil takke deg senere!
  • Dessverre er en av risikoene på lengre flyturer å utvikle DVT (dyp venetrombose), en blodlevringstilstand som kan oppstå ved mye stillesitting. For å forhindre dette bør du benytte deg av muligheten til å gå rundt i kabinen når du kan. Kompresjonssokker og -strømper er også et tips for å redusere risikoen.

Hvordan kommer man seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal fly til Ørland?
Det handler om å gjøre ting klart på forhånd. Vi har samlet sammen gode tips til hvordan du enkelt kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen. Neste stopp er Ørland:

  • I sikkerhetskontrollen må de først se at du har gyldig legitimasjon og reisedokumenter før du får gå videre. Så ikke legg dette på et veldig kronglete og lurt sted.
  • Neste steg er røntgenmaskinen. Tøm lommene for alt som antakeligvis piper i metalldetektoren. Det kan være øretelefoner eller hodetelefoner samt tykkere jakker og kåper. Alt dette må gjennom røntgenmaskinen.
  • Elektroniske enheter som PC-er og mobiler må også legges i en kasse og gjennomlyses. Ikke vær redd – du er raskt tilbake på nettet.
  • Væske og gelé du vil ha med om bord, som lipgloss og cologne, må være i beholdere som ikke er større enn 100 milliliter. Alt må dessuten få plass i en pose på én liter.
  • Det er mulig at du blir bedt om å ta av skoene og sende dem gjennom røntgenmaskinen, så det kan være lurt å ha på praktiske sko.
  • Flyselskapene tillater ikke at du har med skarpe gjenstander eller lommekniver i håndbagasjen. Hvis du må ta med deg slike ting, må du pakke dem i den innsjekkede bagasjen.

Informasjon om flyreiser til Ørland
AnkomstflyplassØrland
Ankomstflyplassens IATA-kodeOLA