Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Petitenget-tempelet

Opplev en mer tradisjonell side av Bali og besøk dette tempelet fra 1400-tallet hvor hinduister fremdeles kommer for å ofre i forbindelse med spesielle seremonier.

Petitenget-tempelet er en gammel hinduistisk bygning som ligger på Petitenget Beach. Du kan besøke det lille tempelet for å få litt ro og fred fra det hektiske livet i Kuta. Denne flere århundrer gamle steinbygningen er lettere overgrodd med bregner og slyngplanter men er fremdeles et flittig brukt tempel blant de lokale innbyggerne, som kaller det Pura Petitenget.

Du vil sette pris på den tropiske naturen rundt Petitenget-tempelet, som befinner seg i det som er et tidligere jungelområde. Du kan lytte til fuglesangen mens du går gjennom porten og studerer de små skulpturene og den høye helligdommen i stein på plassen. Legg merke til de detaljerte relieffene i treutskjæringene på dørene og på pagoden. De utstikkende øynene på de krigerliknende statuene rundt ber om å bli tatt bilde av.

Hver dag ofrer lokale innbyggere mat innpakket i bananablader her og tenner røkelse. Er du heldig, kan du oppleve en fargerik seremoni ved stranden.

Navnet, Peti (samling) Tenget (hjemsøkt), er tilknyttet sagnet om skapelsen av tempelet, som ble bygget på 1400-tallet. De lokale innbyggerne trodde at en ånd, Bhuti Ijo, bodde inne i den mørke jungelen. Landsbyboerne merket at alle som hadde vært inne i denne jungelen, ble syke, så den lokale presten ba dem om å bygge en helligdom for pepperboksen som Bhuti Ijo bar rundt på. Pura Petitenget ble dermed bygget og er nå et rolig sted, som ikke lenger har en uhyggelig stemning, selv om sagnet fremdeles lever i beste velgående. Du bør dra hit ved solnedgang når stedet har en helt spesiell sjarm.

Tempelet ligger i Badung-provinsen i Kerobokan. Petitenget Beach er knyttet sammen med Seminyak Beach i sør. Strendene lenger sør er Legian og Kuta.

Petitenget-tempelet ligger sørvest for Denpasar, ca. 15 minutter med bil fra flyplassen hvis det ikke er altfor mye trafikk. For å komme deg dit kan du leie en motorsykkel eller ta taxi eller en "bemo", som er en billigere taxi som deles med andre. Du kan dessuten følge vannkanten nordover fra Seminyak Beach. Det finnes overvåkede parkeringsplasser rett utenfor tempelet. Vil du bo i denne rolige delen av Bali, bør du bestille rom på et av hotellene i nærheten. Som normalt når du besøker et tempel i Indonesia, bør du ha på deg passende klær og dekke til knær og skuldre.


Guide til Petitenget tempel


De beste hotelltilbudene i Petitenget tempel

Vis alle de 8 864 overnattingsstedene i Petitenget tempel
Potato Head Studios at Desa Potato Head
Potato Head Studios at Desa Potato Head

Potato Head Studios at Desa Potato Head

Jl. Petitenget, Seminyak, Bali
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet, i underholdningsområdet, befinner seg ved stranden i Seminyak og 15 minutters gange unna Seminyak-stranden, Eat-gaten og Petitenget-stranden. Dessuten ligger Seminyak plass og Batu Belig-stranden kun 2 kilometer unna.

  The Legian, Bali 3 638 kr
  The Legian, Bali

  The Legian, Bali

  Jalan Kayu Aya, Seminyak Beach, Seminyak, Bali
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette resort-hotellet ligger ved stranden i Seminyak og få skritt fra Eat-gaten og Petitenget-stranden. Dessuten ligger Seminyak plass og Petitenget tempel kun 5 minutter unna.

   Mutiara Bali Boutique Resort Villas & Spa 451 kr
   Mutiara Bali Boutique Resort Villas & Spa

   Mutiara Bali Boutique Resort Villas & Spa

   Jalan Braban No. 77, Seminyak, Bali
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet med et spa ligger i Laksmana og 10 minutters gange unna Eat-gaten og Seminyak plass. Dessuten ligger Seminyak-stranden og Petitenget-stranden kun 2 kilometer unna.

    Koenokoeni Villa 1 776 kr
    Koenokoeni Villa

    Koenokoeni Villa

    Jalan Pura Telaga Waja, Seminyak, Bali
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette resort-hotellet i luksuriøs stil ligger i et shoppingområde og 10 minutters gange unna Masceti-tempelet, Seminyak-stranden og Eat-gaten. Dessuten ligger Seminyak plass og Petitenget-stranden kun 15 minutter unna.

     Akara Villas 1 557 kr
     Akara Villas

     Akara Villas

     Jl. Petitenget Gg. Cempaka, Kerobokan, Seminyak, Bali
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Denne villaen ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Masceti-tempelet, Eat-gaten og Seminyak-stranden. Dessuten ligger Seminyak plass og Petitenget-stranden kun 15 minutter unna.

      Alila Seminyak, Bali 2 092 kr
      Alila Seminyak, Bali

      Alila Seminyak, Bali

      Jl Taman Ganesha No 9, Petitenget, Seminyak, Bali
        
       5.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet, i underholdningsområdet, befinner seg ved stranden i Seminyak og 10 minutters gange unna Masceti-tempelet, Seminyak-stranden og Eat-gaten. Dessuten ligger Seminyak plass og Petitenget-stranden kun 15 minutter unna.

       The Oberoi Beach Resort, Bali 5 750 kr
       The Oberoi Beach Resort, Bali

       The Oberoi Beach Resort, Bali

       Seminyak Beach, Jalan Kayu Aya, Denpasar, Seminyak, Bali
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette resort-hotellet ligger ved stranden i Seminyak og få skritt fra Seminyak-stranden, Eat-gaten og Petitenget-stranden. Dessuten ligger Seminyak plass og Double Six strand kun 3 kilometer unna.

        Studios at Alila Seminyak, Bali 1 581 kr
        Studios at Alila Seminyak, Bali

        Studios at Alila Seminyak, Bali

        Jalan Taman Ganesha No. 9B, Petitenget, Kerobokan Kelod, Seminyak, Bali
          
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet er familievennlig og ligger i nærheten av stranden i Seminyak og 10 minutters gange unna Masceti-tempelet, Seminyak-stranden og Eat-gaten. Dessuten ligger Seminyak plass og Petitenget-stranden kun 15 minutter unna.