Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Obecni dum kommunale hus

Beundre de fantastiske dekorasjonene til dette art nouveau-mesterverket, nyt gourmetmaten og se operaforestillinger og orkesterkonserter.

Besøk Obecní dům kommunale hus, et av Prahas beste eksempler på art nouveau-arkitektur. Dette er et ekstravagant palass med museumlignende restauranter og salonger og byens største konsertsal. Obecni dum kommunale hus åpnet i 1912 som et samlingspunkt for offisielle og sosiale begivenheter. Her lå tidligere Prahas kongelige hoff, som ble etablert av Kong Wenceslas IV på slutten av 1300-tallet.

Denne arkitektoniske perlen er et viktig senter for kunst og musikk og er den perfekte arenaen for å vise frem strålende talenter og anerkjente, tsjekkiske artister, som Alphonse Mucha og Max Švabinský. Beundre den intrikate designen i inngangspartiet som krones av Karel Spillars hvelvede mosaikk, Hyllest til Praha. Ved siden av mosaikken står skulpturer som symboliserer undertrykkelsen og gjenfødelsen av den tsjekkiske nasjonen.

Når du går inn i bygningens lobby, oppdager du en myriade av figurer og veggmalerier i art nouveau-stil. Palassets bar og restauranter fungerer også som museumsutstillinger av den overdådige dekoren. Se de fargerike glassvinduene, de elegante lysekronene, de polstrede møblene og maleriene av Mucha. Nyt den deilige tsjekkiske og franske maten med tonefølge av levende jazz og pianomusikk.

Bli med på en guidet tur for å besøke rommene og kunstutstillingene i palasset. Titt inn i bankettsalene, garderobene, spillerommene og de offisielle møterommene. Et av de store høydepunktene er Borgermesterens sal, som er dekorert fra vegg til tak med veggmalerier og bilder av historiske og mytologiske skikkelser. Se freskoer av Švabinský i Riegr-rommet og malerier av Jan Preisler i Palacky-salen.

Fortsett turen med et besøk til Smetana-salen, en konsertsal med plass til 1200 tilskuere. I 1918 ble den vitne til Den tsjekkiske republikks uavhengighetserklæring. I dag huser den konserter med kammerorkestre, symfoniorkestre og klassisk musikk. Verkene til anerkjente komponister, som Mozart og Vivaldi, settes ofte opp.

Guidede turer på engelsk arrangeres daglig. Baren, kafeen og restaurantene er også åpne hver dag. Du finner informasjon om inngangsbillett, konsertkalender og billettpriser på palassets offisielle nettsted.

Obecni dum kommunale hus ligger i Prahas gamleby og er lett å nå til fots eller med metro og trikk fra de største severdighetene i byen, for eksempel plassen i gamlebyen. Mens du er her, kan du ta en tur opp i Kruttårnet like ved for å nyte utsikten over byen.


Guide til Obecni dum kommunale hus


Kart

De beste hotelltilbudene i Obecni dum kommunale hus

Vis alle de 1 663 overnattingsstedene i Obecni dum kommunale hus
Grandior Hotel Prague 819 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Palladium kjøpesenter, Obecni dum kommunale hus og Kruttårnet. Dessuten ligger Mucha-museet og Det gamle torget kun 2 kilometer unna. Florenc stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Namesti Republiky stasjon ligger 9 minutters gange unna.

  Michelangelo Grand Hotel Prague 1 154 kr
  Michelangelo Grand Hotel Prague

  Michelangelo Grand Hotel Prague

  Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Praha og 10 minutters gange unna Wenzelsplassen og Den astronomiske klokken i Praha. Dessuten ligger Det gamle torget og Dansehuset kun 15 minutter unna. Narodni trida stasjon og Mustek stasjon ligger fem minutters gange unna.

   Grandium Prague 896 kr
   Grandium Prague

   Grandium Prague

   Politickych veznu 913/12, Praha
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Mucha-museet, Wenzelsplassen og Jindrisska-tårnet. Dessuten ligger Kommunistmuseet og Det gamle torget kun 15 minutter unna. Muzeum stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Praha sentralstasjon ligger 6 minutters gange unna.

    K+K Hotel Central Prague 818 kr
    K+K Hotel Central Prague

    K+K Hotel Central Prague

    Hybernska 10, Praha
      
     4.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei, Hybernia-teatret og Kruttårnet. Dessuten ligger Obecni dum kommunale hus og Republikktorget kun 5 minutter unna. Praha Masaryokovo stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Namesti Republiky stasjon ligger 7 minutters gange unna.

     Grand Majestic Plaza 935 kr
     Grand Majestic Plaza

     Grand Majestic Plaza

     Truhlarska 16, Praha
       
      4.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Palladium kjøpesenter og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Mucha-museet kun 15 minutter unna. Florenc stasjon ligger 9 minutters gange unna og Namesti Republiky stasjon ligger 10 minutters gange unna.

      Hotel Kings Court 1 314 kr
      Hotel Kings Court

      Hotel Kings Court

      U Obecniho Domu 3, Praha
        
       5.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei, Palladium kjøpesenter og Republikktorget. Dessuten ligger Kruttårnet og Obecni dum kommunale hus kun 5 minutter unna. Namesti Republiky stasjon ligger to minutters gange unna, og Praha Masaryokovo stasjon ligger 7 minutters gange unna.

       Hilton Prague Old Town 1 529 kr
       Hilton Prague Old Town

       Hilton Prague Old Town

       V Celnici 7, Praha
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Na Prikope, Palladium kjøpesenter og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Republikktorget og Hybernia-teatret kun 5 minutter unna. Namesti Republiky stasjon og Praha Masaryokovo stasjon ligger fem minutters gange unna.

        Cosmopolitan Hotel Prague 1 203 kr
        Cosmopolitan Hotel Prague

        Cosmopolitan Hotel Prague

        Zlatnicka 3, Praha
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Den kongelige vei, Republikktorget og Palladium kjøpesenter. Dessuten ligger Obecni dum kommunale hus og Hybernia-teatret kun 10 minutter unna. Namesti Republiky stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Florenc stasjon ligger 6 minutters gange unna.