Nord-Norge

Reiseguide
Leknes fasiliteter samt liten by eller landsby og hotell

I spektakulære Nord-Norge kan du lære om røttene til innbyggerne, utforske snøkledde landskap og se nordlyset danse over himmelen.

Nord-Norge er en diger landsdel der historiske steder ligger spredt rundt i den uberørte naturen. Det praktfulle landskapet, som er samenes kulturelle hjem, består blant annet av snøkledde tinder og idylliske øyer. Kjør gjennom tynt befolkede daler og over åser i den nordlige enden av verden.

Besøk Sápmi Park i Karasjok for å lære om samene, Europas nordligste urfolk. Smak på reinsdyrkjøtt, lær deg glassblåsing, og se en lærerik film på Det magiske teater. Karasjok har også andre fascinerende severdigheter, blant annet Sametinget og elven Karasjohka.

Den største byen i landsdelen er Tromsø, som er kjent som både Nordens Paris og Porten til Ishavet, og her finner du en rekke kulturelle attraksjoner. Besøk Nordnorsk Kunstmuseum, Mack-bryggeriet og Tromsø Museum – Universitetsmuseet for å få innsikt i regionens historie. På Polarmuseet kan du se fascinerende utstillinger om selfangst og ekspedisjoner til Arktis.

Somrene er lyse og relativt varme, og i juni og juli kan du oppleve midnattssolen. Rull ut piknikpleddet på bredden av Lillevardhaugvatnet eller Åsvatnet. Nyt utsikten fra det verdensberømte Nordkapplatået. I Kautokeino kan du besøke Kautokeino kirke, Kautokeino bygdetun og sjarmerende Juhls Silver Gallery.

Vil du oppleve nordlyset, er den mørke, kalde vinteren den beste tiden, for deler av Nord-Norge ser ikke solen i hele desember og januar. Du kan se opp mot nordlysets grønne og rosa bånd de fleste steder i landsdelen. Et av de beste stedene er Nordlyskatedralen i Alta.

Landsdelen består av fylkene Nordland, Troms og Finnmark, som er Norges nordligste. Dra på båttur til de forskjellige øyene, og utforsk det vakre landskapet helt nord i Norge med bil. Frister det med en weekendtur til Nord-Norge, kan du ta fly til Tromsø og andre byer fra blant annet Oslo. Kryss grensen for å se de nordlige delene av Sverige og Finland.

Ta deg en reise til Nord-Norge for å stresse ned i de vakre omgivelsene og fordype deg i samenes historie.

Discover neighborhoods in Nord-Norge

Radisson Blu Hotel, Tromso
Radisson Blu Hotel, Tromso
4 out of 5
Sjogata 7, Tromsø
Prisen er 1 076 kr per natt fra 17. okt. til 17. okt.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Nordnorsk kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Tromso Catholic ...
4.2/5Excellent! (724 anmeldelser)
"Sentral beliggenhet, kort vei til severdigheter, handlegater etc."

Anmeldelse skrevet 21. jun. 2021

Radisson Blu Hotel, Tromso
Clarion Hotel The Edge
Clarion Hotel The Edge
4 out of 5
Kaigata 6, Tromsø
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 200 kr per natt fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø, 0,2 kilometer unna Nordnorsk Kunstmuseum og 4,1 kilometer unna Universitetet i Tromsø. Dessuten ligger Nordnorsk ...
4.4/5Wonderful! (886 anmeldelser)
"Hei jeg likte at dere var hyggelig og koselig fra vi skjekket inn og til vi reiste 😀veldig fint og koselig rom reinslig og bra og veldig god frokost veldig fint hotell likte meg godt 😀takk for et fint opphold .hilsen Vegard hærum mjaaland"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2021

Clarion Hotel The Edge
Scandic Ishavshotel
Scandic Ishavshotel
3.5 out of 5
Fr. Langesgate 2, Tromsø
Prisen er 1 193 kr per natt fra 17. okt. til 17. okt.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og 10 minutters gange unna Tromsø domkirke og Polarmuseet. Dessuten ligger Polaria og Tromsø universitetsmuseum ...
4.4/5Wonderful! (932 anmeldelser)
"x"

Anmeldelse skrevet 29. aug. 2021

Scandic Ishavshotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Santa's Chalets Rakka
Santa's Chalets Rakka
4 out of 5
Urpiaisenkuja 4, Enontekio
Prisen er 1 236 kr per natt fra 2. okt. til 2. okt.
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden og 15 kilometer unna Saana, Malla Strict naturreservat og Muotkatakka.
4.3/5Excellent! (59 anmeldelser)
"Helt ok"

Anmeldelse skrevet 12. apr. 2019

Santa's Chalets Rakka
Tromsø Lodge & Camping
Tromsø Lodge & Camping
2 out of 5
Arthur Arntzens veg 10, Tromsø
Prisen er 745 kr per natt fra 1. okt. til 1. okt.
Denne campingplassen ligger ved en elv og 5 kilometer unna Polarmuseet, Tromso Catholic Church Var Frue Kirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Nordnorsk ...
4.2/5Very Good! (173 anmeldelser)
"Veldig koselig sted😃👍 veldig snill resepsjon 😃 anbefale✌️"

Anmeldelse skrevet 27. des. 2020

Tromsø Lodge & Camping
Arctic Fjordcamp
Arctic Fjordcamp
3 out of 5
62 Storeng, Kvænangen, Troms og Finnmark
Denne hytta ligger ved vannkanten, 26 kilometer unna Sekkemo kirke og 42,7 kilometer unna Kvænangsfjellet.
4.8/5Exceptional! (5 anmeldelser)
Fantastisk utsikt
"Bodde på naustet, ved fjæra, fantastisk utsikt over fjorden og fjellan. Koselig innredet naust med kjøkken , stue , bad og soverom."

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2021

Arctic Fjordcamp
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Nord-Norge

Byer nær Nord-Norge