Nord-Norge

Reiseguide
Leknes fasiliteter samt liten by eller landsby og hotell

I spektakulære Nord-Norge kan du lære om røttene til innbyggerne, utforske snøkledde landskap og se nordlyset danse over himmelen.

Nord-Norge er en diger landsdel der historiske steder ligger spredt rundt i den uberørte naturen. Det praktfulle landskapet, som er samenes kulturelle hjem, består blant annet av snøkledde tinder og idylliske øyer. Kjør gjennom tynt befolkede daler og over åser i den nordlige enden av verden.

Besøk Sápmi Park i Karasjok for å lære om samene, Europas nordligste urfolk. Smak på reinsdyrkjøtt, lær deg glassblåsing, og se en lærerik film på Det magiske teater. Karasjok har også andre fascinerende severdigheter, blant annet Sametinget og elven Karasjohka.

Den største byen i landsdelen er Tromsø, som er kjent som både Nordens Paris og Porten til Ishavet, og her finner du en rekke kulturelle attraksjoner. Besøk Nordnorsk Kunstmuseum, Mack-bryggeriet og Tromsø Museum – Universitetsmuseet for å få innsikt i regionens historie. På Polarmuseet kan du se fascinerende utstillinger om selfangst og ekspedisjoner til Arktis.

Somrene er lyse og relativt varme, og i juni og juli kan du oppleve midnattssolen. Rull ut piknikpleddet på bredden av Lillevardhaugvatnet eller Åsvatnet. Nyt utsikten fra det verdensberømte Nordkapplatået. I Kautokeino kan du besøke Kautokeino kirke, Kautokeino bygdetun og sjarmerende Juhls Silver Gallery.

Vil du oppleve nordlyset, er den mørke, kalde vinteren den beste tiden, for deler av Nord-Norge ser ikke solen i hele desember og januar. Du kan se opp mot nordlysets grønne og rosa bånd de fleste steder i landsdelen. Et av de beste stedene er Nordlyskatedralen i Alta.

Landsdelen består av fylkene Nordland, Troms og Finnmark, som er Norges nordligste. Dra på båttur til de forskjellige øyene, og utforsk det vakre landskapet helt nord i Norge med bil. Frister det med en weekendtur til Nord-Norge, kan du ta fly til Tromsø og andre byer fra blant annet Oslo. Kryss grensen for å se de nordlige delene av Sverige og Finland.

Ta deg en reise til Nord-Norge for å stresse ned i de vakre omgivelsene og fordype deg i samenes historie.

Discover neighborhoods in Nord-Norge

Eliassen Rorbuer
Eliassen Rorbuer
Hamnøy, Moskenes, 8390
Prisen er 1 341 kr per natt fra 25. mai til 26. mai
Du kan bo på dette hotellet under turen til Moskenes. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og klesvaskfasiliteter. Populære severdigheter ...
4,5/5 Wonderful! (151 anmeldelser)
Fantastisk plass
"Fantastisk plass. Skulle bare ønske bedre vær og at jeg kunne være her flere dager. Kommer gjerne tilbake."

Anmeldelse skrevet 5. sep. 2021

Eliassen Rorbuer
Clarion Hotel The Edge
Clarion Hotel The Edge
4 out of 5
Kaigata 6, Tromso, 9008
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 479 kr per natt fra 12. jun. til 13. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Tromsø, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,4/5 Excellent! (959 anmeldelser)
"Hadde et veldig fint opphold. Alt fungerte veldig godt."

Anmeldelse skrevet 6. feb. 2022

Clarion Hotel The Edge
Comfort Hotel Xpress Tromso
Comfort Hotel Xpress Tromso
3 out of 5
Gronnegata 35, Tromso, 9008
Prisen er 771 kr per natt fra 5. jun. til 6. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Tromsø, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen ...
4,2/5 Very Good! (968 anmeldelser)
"Ganske greit hotell sentralt i byen . Det er nokså enkelt, men det er rent og ting fungerer. Hyggelig og behjelpelig betjening i resepsjonen. Et minus er at frokost ikke er inkludert i prisen. Synes dog hotellrommet er priset for høyt tatt i betraktning at frokost IKKE var inkludert. Til en rompris ..."

Anmeldelse skrevet 11. feb. 2022

Comfort Hotel Xpress Tromso
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Sandvika Fjord & Sjøhus Camping
Sandvika Fjord & Sjøhus Camping
2 out of 5
Ørsvågvær 45, Vagan, Nordland, 8310
Prisen er 1 254 kr per natt fra 10. jun. til 11. jun.
Du kan bo i denne hytta ved stranden under oppholdet i Vågan. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en båthavn. Gjestene sier i ...
4,2/5 Excellent! (26 anmeldelser)
"Vi fikk tildelt en av de eldste (tror jeg) hyttene, Det var innlagt vann og toalett, ok det. Kjøkkenet var ikke bra. Utstyr som kjeler (bulkete bunn), stekepanne (gammel og lite fristende å ta i bruk). Dessuten manglet kjøkkenkluter. Enkel standard som kunne vært greit om kjøkkenutstyr hadde vært ..."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Sandvika Fjord & Sjøhus Camping
Tromsø Lodge & Camping
Tromsø Lodge & Camping
2 out of 5
Arthur Arntzens veg 10, Tromso, 9020
Prisen er 845 kr per natt fra 26. mai til 27. mai
Du kan bo på denne campingplassen med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Tromsø. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
4,2/5 Very Good! (204 anmeldelser)
Fantastisk plass - "value for money!"
"Veldig fin hytte og veldig hyggelig betjening. Alt var som forventet."

Anmeldelse skrevet 1. okt. 2021

Tromsø Lodge & Camping
Statsbuene i Kabelvåg
Statsbuene i Kabelvåg
3 out of 5
Torggata 16, Vagan, 8310
Prisen er 890 kr per natt fra 25. mai til 26. mai
Hvis du bor i denne hytta med fasiliteter for forretningsreisende i Vågan, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
3,9/5 Good! (40 anmeldelser)
Skuffende
"Meget slitte rorbuer. Dårlig komfort! Ikke vedlikeholdt på mange mange år!"

Anmeldelse skrevet 6. jul. 2021

Statsbuene i Kabelvåg
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Nord-Norge

Byer nær Nord-Norge