Livorno

Toscana
Chiesa di Santa Caterina fasiliteter samt kirke eller katedral, innendørs og kulturarv

Livorno, denne hektiske havnebyen på Toscanas vestkyst, er porten til Pisa, Firenze og Cinque Terre og vel verdt et besøk hvis du vil se det ekte Italia.

Selv om Livorno er mindre kjent og mer industrialisert enn sine toskanske naboer, har denne upretensiøse byen sin helt egen sjarm, så du kan trygt reise på weekendtur hit. Her finner du kanaler som minner om Venezias, utmerkede familieattraksjoner, interessante museer og maleriske slott like i nærheten. Ta deg tid til å utforske denne autentiske havnebyen, og dra deretter ut for å se den vakre tyrrenske kysten med sine pittoreske historiske slott, vingårder og klipper med utsikt mot Det liguriske hav.

På en reise til Livorno ser du kanskje ingen av Italias mest berømte landemerker, men byen har likevel massevis av attraksjoner. Kanalene fra det 17. århundre i Piccola Venezia (Lille Venezia) er et godt sted å begynne. Langs kanalene ligger Piazza della Repubblica. Ved dette store torget står to digre statuer, og her finner du også Fortezza Nuova, et slott fra 1500-tallet omgitt av en vakker park.

Besøk Museo Civico Giovanni Fattori for å se høyt skattede arbeider av de italienske impresjonistene. Familier vil sette pris på Livornos akvarium og Museo di Storia Naturale del Mediterraneo, som huser et stort finnhvalskjelett.

En reise til Livorno, denne sentralt beliggende havnebyen, er også et glimrende utgangspunkt hvis du vil utforske Toscanas maleriske kystlinje. Lei en bil og følg den buktende veien til strendene i sør, som er et godt mål for en dagstur. Stopp ved det praktfullt restaurerte Castello del Boccale og Castello Sonnino og dets vingård. Nord for Livorno ligger Cinque Terre med sine fem landsbyer. Disse er lettest tilgjengelig med tog, men du kan også ta ferge om sommeren.

Vel tilbake i Livorno kan du spise fiskegryte på en tradisjonell "osteria" eller nippe til en Ponce alla Livornese, en drikk laget av rom og kaffe. Deretter kan du slå følge med lokale familier og ta en kveldstur langs den flotte promenaden Terrazza Mascagni.

Livorno ligger bare 20 kilometer sørvest for Pisa, som har en internasjonal flyplass. Bussen er en god måte å komme seg rundt på under en ferie i Livorno, og de fleste rutene kjører innom Piazza Grande. Det går daglige ferger til og fra Korsika, Sardinia, Sicilia og de toskanske øyene, så en storbyferie i Livorno kan også by på litt øyhopping.

Livorno – populære byer

Castello del Boccale fasiliteter samt stenete kystlinje og landskap
Livorno
Kjent for Sjø, Barer ved bassenget og Historisk
Reiselysten? Dra til trendy Livorno for monumenter, historiske plasser og strender.

Grunner til å reise

  • Monumento dei Quattro Mori
  • Castello del Boccale
  • Piazza della Repubblica
Capoliveri som viser by
Capoliveri
Kjent for Strandutsikt, Sjø og Øyer
I denne lille fjellandsbyen kan du utforske snirklete smågater, handle i lokale butikker og spise på hyggelige restauranter.
Elba som viser bukt eller havn og kystby
Portoferraio
Kjent for Sandstrender, Dykking og Historisk
Reis til Portoferraio! Her kan du få med deg historiske plasser, havneområder og museer.
Rosignano Marittimo
Rosignano Marittimo
Kjent for Svømming, Luksus og Spa
Luksuriøse Rosignano Marittimo venter på deg: spa, kaffe og hager.
Marciana
Marciana
Kjent for Svømming, Hager og Fjell
Opplev avslappende Marciana: fjellutsikt, historiske steder, strender og mye mer!
Rio
Rio
I Rio kan du oppleve severdigheter som Elba mineralpark og Rio Marina Beach.