Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

KirkenesNorge

Nyt sommerens vakre midnattsol, og det unike nordlyset vinterstid. Opplev viktig norsk historie i byen nær russergrensa. Kirkenes er et allsidig reisemål!

Kirkenes i Finnmark fikk bystatus i 1998, og var tidligere et norsk-russisk distrikt. 60 kilometer øst for Kirkenes ligger Grense Jakobselv hvor kun en elv skiller grensa over til Russland. Her står kulturminnet Kong Oscar IIs kapell, en langkirke i stein, fungerende som grensevern fra 1869.

Øvre Pasvik nasjonalpark ble i 1970 opprettet for å verne om et stort naturområde. Parken grenser til både Finland og Russland, og er kjent for sin brunbjørnebestand. Fra utsiktspunktet 96-meters høyda kan man se over til Nikel i Russland, som ligger kun 40 kilometer fra Kirkenes. Hvis du ønsker å komme enda nærmere naturen tilbys guidede turer nær russergrensa, hvor du blant annet kan oppleve husky-safari, nordlysjakt eller en reise til brunbjørnens rike.

Kirkenes er vakker sommer som vinter, og reiser du i sommermånedene kan du oppleve den unike midnattsola som skinner natt som dag, og lyser opp fra horisonten – dette er et must på ferie nord for polarsirkelen! Et spesielt naturfenomen som kan oppleves i vinterhalvåret, er nordlyset. Det opptrer som et spektakulært og særegent lysspill på nattehimmelen. Det er vanskelig å planlegge å se nordlyset, men der er mulig å laste ned egen app som forteller når fenomenet opptrer!

Er du interessert i historie og kultur kan du besøke en rekke minnesmerker fra krigen. Kirkenes var base for tyskernne og i sentrum av Kirkenes står flere monumenter som ble reist etter andre verdenskrig. Tilfluktsrommet Andersgrotta ble hyppig brukt av sivilbefolkningen, og er nå åpent for turister til omvisninger, og har fremvisning av film på flere språk.

Hvis du reiser til Kirkenes, kan du fly til Kirkenes lufthavn, Høybuktmoen, fra flere norske flyplasser, eller du kan velge en reise med Hurtigruta. Skipsruta seiler fra Bergen i vest, og tar cirka 11 døgn. Absolutt en opplevelse for den som virkelig vil oppleve det Norge har å by på.

En weekendtur til Kirkenes gir en prisverdig ferie. Her får du følelsen av å være nær den norske naturen, samtidig som du nesten er ute av Norge!

De mest populære hotellene i Kirkenes

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Scandic Kirkenes
Scandic Kirkenes
3.5 out of 5
Kongens gate 1-3, Kirkenes, Sør-Varanger, Finnmark
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 099 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kirkenes og 5 minutters gange unna Kirkenes kirke og Savio-museet. Dessuten ligger Gabba Reindeer Safari Park og Varanger ...

4.1/5Very Good! (534 anmeldelser)

"Totalt sett bra, person i resepsjon kunne smilt litt mer."…"

Anmeldelse skrevet 16. feb. 2020

Scandic Kirkenes
Sollia Lodge
Sollia Lodge
3.5 out of 5
Storskog 9900, Sør-Varanger

Denne hytta ligger i Kirkenes og 15 kilometer unna Varanger museum, Gabba Reindeer Safari Park og Savio-museet. Dessuten ligger Kirkenes kirke og Det russiske ...

4.2/5Excellent! (39 anmeldelser)
Matopplevelse

"Maten i gapahuken var det beste vi har fått servert. Her burde Michelin-stjerne vært på sin plass."…"

Anmeldelse skrevet 18. feb. 2020

Sollia Lodge
Kirkenes Hotel
Kirkenes Hotel
3 out of 5
Dr Wesselgate 3, Kirkenes, Sør-Varanger
Prisen er 899 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kirkenes og 10 minutters gange unna Kirkenes kirke, Det russiske monumentet og Savio-museet. Dessuten ligger Gabba Reindeer ...

3.1/5 (81 anmeldelser)

"Triverlig. Rimelig."…"

Anmeldelse skrevet 29. okt. 2019

Kirkenes Hotel

Anmeldelser av Kirkenes

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
2
4 - Bra 50%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

30. okt. 2019

Hyggelige folk.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

24. okt. 2019

Lett å komme seg rundt. Hyggelige folk.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

13. mar. 2019

Flott by med mange fine hoteller og spisesteder.

Byer nær Kirkenes