HvarKroatia

Den eksklusive øya Hvar er populær blant turister på grunn av det fine været, en elegant, marmorkledd by og vakre lavendelenger.

La deg sjarmere av den praktfulle øya Hvar og dens elegante hovedstad samt de bortgjemte buktene og det frodige innlandet. På en reise til Hvar kan du bruke Hvar by som base når du utforsker øyas steinstrender, sjarmerende kystlandsbyer, lavendelenger og furukledde åser.

Se minnene etter øyas lange historie. Opp gjennom årene har den vært hjem for alt fra steinalderfolk til grekere, romere og venetianere. I løpet av renessansen ble Hvar en velstående øy takket være skipsbygging og jordbruk, og den ble et viktig senter for kroatisk litteratur. Blant forfatterne som hadde sitt utspring på Hvar på 1500-tallet, var Petar Hektorović, en av Kroatias mest berømte diktere. Sett kursen mot byen Stari Grad for å se Tvrdalj slott, Hektorovićs sommerresidens.

Bruk noen dager på å utforske den flotte Hvar by, som ble etablert på 1200-tallet og har flere godt bevarte historiske severdigheter. Kjøp noe godt å drikke på terrassene rundt St. Stefanus-plassen, som ligger i skyggen av den ruvende St. Stefanus-katedralen og arsenalet. Reis tilbake i tid på den veldige festningen Fortica Španjola, eller se berømte kunstverk på fransiskanerklosteret fra 1400-tallet, som også er museum. Blant de mange strendene i nærheten er den praktfulle Dubovica, som er en bortgjemt bukt på sørkysten mellom Hvar by og Stari Grad. Hvar by er kjent for nattelivet sitt. Stikk innom et par av barene i havna når kvelden senker seg.

Vil du ha en mer uformell ferie på Hvar, kan du bo i den historiske havnebyen Jelsa eller i søvnige Vrboska, som er en liten landsby med egen havn. Ta deg en dagstur til Pakleniøyene med en av de regelmessige båttaxiene. Mange av de mer enn et dusin øyene i øygruppen har folketomme strender og er dekket av skog. Dra til Jerolim eller Marinkovac hvis flotte nudiststrender høres forlokkende ut, eller til bilfrie Sveti Klement for å se de frodige hagene.

Hvar er tilgjengelig med bilferje. Øya har flere bussruter, men hvis du vil utforske den i eget tempo, kan du leie bil eller skuter.

Hvor du bør bo i Hvar

Hvar som inkluderer torg eller plass

Hvar gamleby

Nydelig sjøutsikt er noe av det som trekker folk til Hvar gamleby, og hvis du er på utkikk etter ting å gjøre, kan du for eksempel ta turen til Hvar havn og Mediterranean Sea.

Hvar gamleby
Križna Luka, Hvar, Split-Dalmatia, Kroatia

Križna Luka

Skal du til Križna Luka, bør du få med deg severdigheter som Mediterranean Sea og Stari Grad Plain.

Križna Luka

De mest populære hotellene i Hvar

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Amfora Hvar Grand Beach Resort
Amfora Hvar Grand Beach Resort
4 out of 5
Ulica biskupa Jurja Dubokovića 5, Hvar
Prisen er 2 140 kr per natt

Dette resort-hotellet, på strandpromenaden, befinner seg rett ved stranden i Hvar og få skritt unna Stari Grad Plain og Momo Beach. Dessuten ligger Franciscan ...

4.1/5Very Good! (1,000 anmeldelser)
En veldig fin opplevelse!

"Vi var 2 par som reiste en uke til Amfora Hvar Grand Beach Resort. Oppholdet sto absolutt til forventningene. Flott hotell, fin beliggenhet, fine rom, meget bra renhold og utmerket service! Forhåndsbestilt transfer fungerte veldig bra. Anbefaler gjerne hotellet og destinasjonen."…"

Anmeldelse skrevet 1. sep. 2019

Amfora Hvar Grand Beach Resort
Pharos Hvar Bayhill Hotel
Pharos Hvar Bayhill Hotel
3 out of 5
Ulica Dinka Kovačevića 10, Hvar
Prisen er 1 406 kr per natt

Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 5 minutters gange unna Stari Grad Plain og Momo Beach. Dessuten ligger Franciscan Monastery and Heritage Museum ...

4.2/5Very Good! (481 anmeldelser)
Flott sted!

"Supert sted, nærhet til alt, rent, nytt, gooooode senger, pent rom, fint basseng område, trivelig betjening på alle områder, scooter utleie v inngangen. Det eneste vi har å utsette på dette stedet, var at det var samme DJ ved bassenget hver dag, som spilte kun «house» musikk i samme rytme hele dagen, ..."…"

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2019

Pharos Hvar Bayhill Hotel
Adriana Hvar Spa Hotel
Adriana Hvar Spa Hotel
4 out of 5
Obala Fabrika 28, Hvar
Prisen er 2 769 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger i Hvar gamleby og få skritt unna Stari Grad Plain, Franciscan Monastery and Heritage Museum og Hvars offentlige teater. Dessuten ...

4.5/5Wonderful! (294 anmeldelser)
vår opphold på Hvar

"nydelig hotell ved havnen i Hvar, med utsikt rett ut mot Havnen. litt stille enda i slutten av april ,men behagelig temperatur. super service og meget god mat i restauranten på hotellet, obs meget store retter, lunchrettene kan greit deles på 2. det var også et flott innendørs basseng , ved ..."…"

Anmeldelse skrevet 5. mai 2019

Adriana Hvar Spa Hotel

Populære steder å besøke i Hvar

Hvar havn
Bilde av Hvar havn

Hvar havn

4/5(1 anmeldelse)

Spaser langs vannet i Hvar når du legger turen innom Hvar havn. Dette avslappende området har strender som passer godt for en trivelig spasertur, og er kjent for det fantastiske utelivet sitt.

Dubovica strand
Bilde av Dubovica strand

Dubovica strand

Hva med å tilbringe en avslappende ettermiddag på Dubovica strand under turen til Zarace?

Palmizana Marina
Bilde av Palmizana Marina

Palmizana Marina

4/5(1 anmeldelse)

Spaser langs vannet i Hvar når du legger turen innom Palmizana Marina. Dette avslappende området har strender det er hyggelig å gå langs, og er kjent for det fantastiske utelivet sitt.

Populære aktiviteter i Hvar

Heldagstur i liten gruppe til den blå grotte med Hvar og Vis
Bilde av Heldagstur i liten gruppe til den blå grotte med Hvar og Vis

Heldagstur i liten gruppe til den blå grotte med Hvar og Vis

1 014 kr
per voksen
Anbefales av 78 % av reisende
Tur med speedbåt til den blå grotten og øya Hvar fra Split eller Trogir
Bilde av Tur med speedbåt til den blå grotten og øya Hvar fra Split eller Trogir

Tur med speedbåt til den blå grotten og øya Hvar fra Split eller Trogir

1 347 kr
per voksen
Rafting på elven Cetina fra Split eller Trogir
Bilde av Rafting på elven Cetina fra Split eller Trogir

Rafting på elven Cetina fra Split eller Trogir

701 kr
per voksen

Byer nær Hvar