HilversumNederland

Mediebyen Hilversum ligger i hjertet av Nederland og passer perfekt for en weekendtur. Kos deg med en dag på landet.

Dra på en flott weekendtur til Hilversum, en by midt i Nederland. Opplev museer, slott og den fornemme regionen "Gooi" hvor denne byen ligger.

Hilversum ligger i provinsen Noord-Holland og har en svært gammel historie. Den var en uavhengig kommune i Gooi allerede på begynnelsen av 1400-tallet. Hilversum vokste raskt til å bli en stor by, men ble nesten fullstendig ødelagt under en brann på 1700-tallet. I dag er det en vakker by som fortsatt har spor fra fortiden.

En av de største attraksjonene utenfor Hilversum er slottet Muiderslot fra 1200-tallet. Det har en imponerende vollgrav. Slottet ligger en 20 minutters kjøretur nordøst for byen. Du må heller ikke gå glipp av Soestdijk palass, som også ligger i nærheten av byen.

Det er også mye å gjøre i selve Hilversum. Et eksempel er Nederlands institutt for lyd og bilde, som ikke kunne hatt en bedre beliggenhet enn i selve mediebyen. Få også med deg Museum Hilversum, som ligger i byens gamle rådhus. Museet er viet til lokalhistorie og er det perfekte stedet for å finne ut mer om Hilversum og byens omgivelser. Avslutt dagen med en film på Filmtheater Hilversum.

Kombiner kulturelle aktiviteter med en dag utendørs. Hilversum ligger like i nærheten av naturreservatet Hooge Vuursche. Dette åskledde området har mye skog og ødemark og en rekke stier for turgåere og hester. Opplev denne vakre parken like ved byen.

Hvis du reiser rundt i Nederland med bil, kan du parkere i gaten eller i et parkeringshus mot betaling, eller på den rimelige innfartsparkeringen (P+R) i nærheten av jernbanestasjonen. Det er lett å komme seg rundt når du er på ferie i Hilversum, både med buss og til fots.

Hvis du reiser med bil, kan du navigere til Hilversum ved hjelp av GPS. Du kan også reise til Hilversum med tog. Fra de fleste byer går det jevnlig tog som vil ta deg dit, med eller uten togbytte.

Slott, museer og et fantastisk naturreservat venter på å bli oppdaget i og rundt Hilversum. Bestill en weekendtur eller storbyferie i Hilversum med hele familien.

De mest populære hotellene i Hilversum

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Gooiland
Hotel Gooiland
4 out of 5
Emmastraat 2, Hilversum
Prisen er 898 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hilversum og 2 kilometer unna Raadhuis og The Netherlands Institute for Sound and Vision. Dessuten ligger Kasteel Groeneveld ...

4.1/5Very Good! (69 anmeldelser)
Stilig hotell som mangler det lille ekstra

"Hotellet var fint, men bar preg av å være mer et event-sted enn et hotell. Det tok veldig lang tid å sjekke inn og for å komme til rommet måtte jeg bruke en "gammeldags" nøkkel med gedigen nøkkelhank både til å låse meg inn i etasjen og på rommet. Natten jeg overnattet der var det utdeling av den ..."…"

Anmeldelse skrevet 6. feb. 2019

Hotel Gooiland
Hotel Ravel Hilversum
Hotel Ravel Hilversum
3 out of 5
Emmastraat 35, Hilversum
Prisen er 884 kr per natt

Dette hotellet ligger i Hilversum, 2,1 kilometer unna The Netherlands Institute for Sound and Vision og 20 kilometer unna Loosdrecht-sjøene og Jernbanemuseet. ...

4/5Very Good! (45 anmeldelser)

"Veldig rolig og koselig hotell ca 35 min med tog fra Amsterdam. Står det er parkering men kun gateparkering og det var ikke lett å finne noe ledig."…"

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2018

Hotel Ravel Hilversum
Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark
Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark
4 out of 5
Utrechtseweg 16, Hilversum
Prisen er 635 kr per natt

Dette hotellet ligger i Hilversum, 2,1 kilometer unna Raadhuis og 2,5 kilometer unna The Netherlands Institute for Sound and Vision. Dessuten ligger Vuntusstrand ...

3.9/5Very Good! (296 anmeldelser)
Fint klassisk hotell

"Bra hotell i klassisk stil. Teppet i trappen er noe slitt, noe som er synlig fra resepsjonen, og derfor påvirker førsteinntrykket. Komfortabel seng. Badet var praktisk. God frokost, og fin uteplass der en kunne se alt som passerte i en rundkjøring like ved."…"

Anmeldelse skrevet 11. jun. 2017

Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark

Populære steder å besøke i Hilversum

The Netherlands Institute for Sound and Vision
Bilde av The Netherlands Institute for Sound and Vision

The Netherlands Institute for Sound and Vision

Du kan bruke en ettermiddag på å kikke på utstillingene ved The Netherlands Institute for Sound and Vision under turen til Hilversum. Bli med på aktiviteter som sykkelturer mens du besøker området.

Anne Franks hus
Bilde av Anne Franks hus

Anne Franks hus

4/5(17 anmeldelser)

Se hvor den modige og berømte jødiske tenåringen gjemte seg for nazistene under andre verdenskrig, samtidig som hun skrev den verdenskjente dagboken.

Van Gogh-museet
Bilde av Van Gogh-museet

Van Gogh-museet

4.5/5(14 anmeldelser)

Dette moderne museum huser verdens største samling av den legendariske, nederlandske mestermaleren, som hadde et vanskelig liv og aldri fikk oppleve at arbeidet hans ble berømt.

Dam-plassen
Bilde av Dam-plassen

Dam-plassen

4.5/5(47 anmeldelser)

Amsterdams legendariske plass som du finner midt i sentrum, med sine brosteiner og historiske bygninger, er et livlig samlingspunkt og sted for både protester og feiringer.

Rijksmuseum
Bilde av Rijksmuseum

Rijksmuseum

4.5/5(19 anmeldelser)

Denne slottslignende bygningen, som er fylt med nederlandske malerier og internasjonale artefakter, er landets største offentlig finansierte museum.

Johan Cruyff Arena
Bilde av Johan Cruyff Arena

Johan Cruyff Arena

4.5/5(8 anmeldelser)

Få med deg et arrangement på Johan Cruyff Arena og bli med på andre aktiviteter i Amsterdam, som sykkelturer. Dette urbane området har livemusikk og interessante museer du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Hilversum

I amsterdam City Card
Bilde av I amsterdam City Card

I amsterdam City Card

681 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Billett til Heineken Experience
Bilde av Billett til Heineken Experience

Billett til Heineken Experience

196 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Kveldscruise med Blue Boat Company
Bilde av Kveldscruise med Blue Boat Company

Kveldscruise med Blue Boat Company

204 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Billetter til Van Gogh-museet
Bilde av Billetter til Van Gogh-museet

Billetter til Van Gogh-museet

211 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke
Bilde av Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

236 kr
per voksen
Anbefales av 80 % av reisende
Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise
Bilde av Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise

Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise

143 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende

Byer nær Hilversum