Vietnam kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

HanoiVietnam

I Hanoi, den vakre hovedstaden i Vietnam, kan du fordype deg i den tradisjonelle asiatiske livsstilen og utforske markeder, dukketeatre, innsjøer og gamle templer.

Under en storbyferie i Hanoi kan du prøve typisk vietnamesisk mat, se unike forestillinger og nyte noen av de mest fengslende synene i hele Sørøst-Asia. Takket være dens rike kulturarv og omtumlede historie er det mange interessante attraksjoner å utforske i denne travle byen, som har 2,6 millioner innbyggere innenfor bygrensene.

Hanoi ble hovedstad for første gang for litt over 1000 år siden, da den fremdeles het Thang Long (Dragen som reiser seg). I 1831 fikk den navnet Ha Noi (Byen mellom to elver). Siden da har byen blitt okkupert av Frankrike og Japan og bombet av USA, noe som har satt sine tydelige spor. Gjennom alt dette har Hanoi likevel forblitt en tradisjonell og stolt by.

Språket og kulturforskjellene kan være både utfordrende og interessante, så det er en del ting du bør huske under en reise til Hanoi. Vietnameserne anser det for eksempel som uhøflig å peke med fingeren. I stedet bør du bruke hele hånden. Ha dette i tankene når du vandrer rundt på Dong Xuan-markedet under din ferie i Hanoi.

Dette markedet ligger i gamlebyen og er et godt sted å finne suvenirer, tradisjonelle handelsmenn og typisk vietnamesisk og fransk mat. Prøv "pho" (risnudelsuppe) og Vietnams favorittbrygg, ølet "bia hoi", for å få en smak av Orienten. Om kvelden kan du besøke det nærliggende Thang Long vanndukketeater, der du kan se fascinerende gjenfortellinger av legender fulle av drager.

Lær mer om Hanois legender i templene som omgir innsjøer som for eksempel Hoan Kiem (Det tilbakeleverte sverds sjø) og Ho Tay (Vestsjøen).

Ho Chi Minh-mausoleet rommer den balsamerte kroppen til Nord-Vietnams høyt aktede revolusjonsleder. Få innsikt i hans uavbrutte kamp for Vietnams frihet på Ho Chi Minh-museet.

Hopp om bord i en trebåt og dra til Ha Long-bukta, der du kan cruise rundt på det turkisfargede vannet mellom tusenvis av kalksteinsøyer.

For å komme deg fra sted til sted i Hanoi kan du leie deg en sykkel eller betale for en tur i en tradisjonell "cyclo". Bussene er rimelige og går til alle deler av byen. Hvis du tar drosje, bør du avtale en fast pris i dong (den vietnamesiske valutaen), fordi taksametrene ofte er manipulerte.

Hvor du bør bo i Hanoi

Hoan Kiem som inkluderer gatescener, motorsykkelkjøring og skilt

Hoan Kiem

4.5/5Wonderful!(11 anmeldelser av området)

Hoan Kiem kan friste med både idylliske innsjøer og spennende butikker. Du bør også få med deg Hoan Kiem-sjøen og Thang Long vanndukketeater mens du utforsker byen.

Hoan Kiem
Hanoi som inkluderer gatescener

Gamlebyen

Idylliske innsjøer er bare noe av det som trekker folk til Gamlebyen, og mens du er i byen, bør du ta turen til Thang Long vanndukketeater og Hoan Kiem-sjøen.

Gamlebyen
Ho Chi Minh-mausoleet fasiliteter samt park og monument

Ba Dinh

God mat og flotte innsjøer er noen av grunnene til at mange drar til Ba Dinh, og når du først er her, bør du også ta turen til Ho Chi Minh-mausoleet og Ho Chi Minh-museet.

Ba Dinh
Hai Ba Trung, Hanoi, Hanoi-provinsen, Vietnam

Hai Ba Trung

Hai Ba Trung er kjent for blant annet god mat, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Vincom-senteret og Van Ho utstillingssenter.

Hai Ba Trung
Litteraturens tempel fasiliteter samt tempel eller hellig sted og hage i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Dong Da

Både trivelige barer og idylliske innsjøer står på menyen i Dong Da. Du bør også sette av tid til å få med deg Litteraturens tempel og Hanoi City Social Insurance Dong Da-distriktet.

Dong Da
Thanh Xuan, Hanoi, Hanoi-provinsen, Vietnam

Thanh Xuan

Både interessante museer og spennende butikker står på menyen i Thanh Xuan. Du bør også sette av tid til å få med deg Vincom Mega Mall Royal City og Museum for Vietnams flyvåpen.

Thanh Xuan

De mest populære hotellene i Hanoi

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Super Hotel Candle
Super Hotel Candle
4 out of 5
287 - 301 Doi Can Str, Ba Dinh, Hanoi
Prisen er 437 kr per natt

Dette hotellet ligger i Ba Dinh og 15 minutters gange unna Van Phuc diplomatiske korps og Lotte Center Hanoi. Dessuten ligger Ho Chi Minh-mausoleet og Ho Chi ...

4.2/5Very Good! (269 anmeldelser)
Kjempebra hotell

"Veldig god service. Andre gangen min på dette hotellet, og andre gangen på rad de oppgraderer rommet. VELDIG pene rom med god utsikt. Fasilitetene er ok og forholdsvis ubrukte så lett å slappe av alene. Bassenget er av grei størrelse men ikke særlig dypt og inneholder "masasjestoler" av typen vannjetter. ..."…"

Anmeldelse skrevet 8. nov. 2018

Super Hotel Candle
Melia Hanoi
Melia Hanoi
5 out of 5
44b Ly Thuong Kiet Street, Hoan Kiem District, Hanoi
Prisen er 999 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Hoan Kiem og 10 minutters gange unna Hoa Lo fengselsmuseum, Hoan Kiem-sjøen og St. Josephs katedral. Dessuten ligger ...

4.4/5Wonderful! (767 anmeldelser)
Topphotell i Hanoi

"Flott hotell for forretningsreisende. Vennlig og hjelpsom stab. Bra Internett og fine rom."…"

Anmeldelse skrevet 8. jun. 2019

Melia Hanoi
Imperial Hotel & Spa
Imperial Hotel & Spa
4 out of 5
44 Hang Hanh Street, Hoan Kiem, Hanoi
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 212 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger i Hoan Kiem og 5 minutters gange unna Hoan Kiem-sjøen, Hang Gai-gaten og Hanoi gamleby nattlige marked. Dessuten ligger Thang ...

4.8/5Exceptional! (157 anmeldelser)
Highly recommended

"The hotel is placed in a more calm side street, still it is very central. Perfect location! The room was nice, spacious and clean. Yet, the exceptionally service-minded, helpful and genuinely friendly staff is the main reason we highly recommend this hotel. Exceeded all our expectations!"…"

Anmeldelse skrevet 14. feb. 2020

Imperial Hotel & Spa

Populære steder å besøke i Hanoi

Hoan Kiem-sjøen
Bilde av Hoan Kiem-sjøen

Hoan Kiem-sjøen

5/5(1 anmeldelse)

Det er fint å gå tur ved bredden av denne fredelige innsjøen og se det historiske tempelet. Her ser du også lokale innbyggere som driver med sine daglige gjøremål, og du kan ta en piknik i skyggen av et tre.

Hanoi operahus
Bilde av Hanoi operahus

Hanoi operahus

Det historiske operahuset i Hanoi er selve midtpunktet i byens franske kvarter, og her opptrer mange av Vietnams ypperste sangere, dansere og musikere.

Thang Long vanndukketeater
Bilde av Thang Long vanndukketeater

Thang Long vanndukketeater

På Thang Long vanndukketeater fortelles historier fra lokale legender med håndlagde tredukker og fargerike drager på en scene av vann.

Ho Chi Minh-mausoleet
Bilde av Ho Chi Minh-mausoleet

Ho Chi Minh-mausoleet

4/5(2 anmeldelser)

Det enorme Ho Chi Minh-mausoleet huser den balsamerte kroppen til Ho Chi Minh, en av Vietnams tidligere presidenter.

Hanoi gamle byport
Bilde av Hanoi gamle byport

Hanoi gamle byport

Du kan utforske bakgrunnen til Hanoi om du besøker et populært sted som Hanoi gamle byport. Dette kulturelle området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som omvisninger.

St. Josephs katedral
Bilde av St. Josephs katedral

St. Josephs katedral

3.5/5(5 anmeldelser)

I hjertet av Hanoi finner man en værbitt nygotisk romersk-katolsk kirke, et kontrastfylt syn i denne buddhist-dominerende byen.

Populære aktiviteter i Hanoi

Tur med sightseeingbuss i Hanoi fra RED Bus Tour
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Hanoi fra RED Bus Tour

Tur med sightseeingbuss i Hanoi fra RED Bus Tour

205 kr
per voksen
Anbefales av 80 % av reisende
Tradisjonell vietnamesiske kveldsforestilling med middag
Bilde av Tradisjonell vietnamesiske kveldsforestilling med middag

Tradisjonell vietnamesiske kveldsforestilling med middag

617 kr
per voksen
Anbefales av 76 % av reisende

Byer nær Hanoi