Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Halden

Reiseguide
Halden

Halden ligger ved enden av Iddefjorden i Østfold, bare minutter fra grensen til Sverige, og byr på spennende og dramatisk historie, vakre bygninger og et levende musikk- og kulturliv.

«Iddefjordens pryd» kaller haldenserne byen sin, og når du kommer dit er det lett å forstå hvorfor. Haldens gamle trebebyggelse og store 1600-tallsfestning gjør den til en særpreget og sjarmerende pittoresk by. Halden er også kjent som en av Norges fremste musikkbyer, og har i mange år vært vertskap for TV-programmet «Allsang på grensen» .

Den korte avstanden til Sverige var årsaken til at Fredriksten festning ble bygget på en høyde over byen mot slutten av 1600-tallet. I dag er festningen en populær kulturarena og et høyt elsket symbol på byen, men den har også vært åsted for dramatiske kamper, og har spilt en viktig rolle i norsk og skandinavisk historie.

Besøker du festningen, så vil du oppdage en rekke spennende muséer og restauranter, i tillegg til en flott golfbane og et hotell med vakker utsikt over byen. Festningen blir også brukt som konsertarena, blant annet for innspilling av musikkprogrammet «Allsang på grensen», mens rockefestivalen Tons of Rock tar i mot kjente internasjonale navn som blant annet Black Sabbath, Alice Cooper og Megadeth.

Halden har også en rekke andre flotte severdigheter å by på. Går du ned den bratte skråningen fra Fredriksten festning til sørsiden av byens sentrum, så vil du komme til Immanuels kirke fra 1833, som regnes som et av hovedverkene innen empirestilen i Norge. Derfra kan du vandre langs Tista til de koselige gamle trehusene i Sørhalden. I nærheten ligger Haldens flotte gjestehavn. Den er sentrum for Mat- og havnefestivalen, som hver sommer snur byen på hodet.

På nordsiden av byen kan du følge bakkene opp til Rød herregård, som ble bygget på 1600-tallet og er en av Norges største og best bevarte herregårder. Gjør som mange haldensere og ta en spasertur i herregårdens velpleide barokke hage, eller vær med på en spennende omvisning inne i hovedbygningen.

Det er enkelt å reise til Halden. Byen er endestasjon for Østfoldbanen, som starter i Oslo, og du kan også kjøre dit ved å følge E6 gjennom Østfold til du kommer til Svinesundsporten, hvor du tar av og følger Riksvei 22 inn til den vakre festningsbyen.

Clarion Collection Hotel Park
Clarion Collection Hotel Park
3.5 out of 5
Marcus Thranesgt. 30, Halden
Prisen er 1 344 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette hotellet ligger i Halden, 2 kilometer unna Fredriksten festning og 2,9 kilometer unna Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika 20 kilometer ...
3.9/5Good! (377 anmeldelser)
Familie på tur
"Det var en natt så ikke noe spesielle krav fra oss annet enn rent, serviceinnstilt petsonale etc. Ville nok tatt en ekstra oppfølging av de som følger opp frokost. De må følge bedre med og etterfylle mat."

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2020

Clarion Collection Hotel Park
Thon Hotel Halden
Thon Hotel Halden
4 out of 5
Langbrygga 1, Halden
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 558 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet ligger ved vannkanten og 2 kilometer unna Fredriksten festning og Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika 20 kilometer unna. Halden ...
4.2/5Excellent! (368 anmeldelser)
"Perfekt beliggenhet på brygga, fin frokost, fint hotellrom og hyggelig betjening."

Anmeldelse skrevet 10. jul. 2021

Thon Hotel Halden
Fredriksten Hotell
Fredriksten Hotell
3.5 out of 5
Generalveien 25-27, Halden
Prisen er 1 590 kr per natt fra 1. sep. til 1. sep.
Dette hotellet ligger på fjellet og 2 kilometer unna Fredriksten festning og Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika 20 kilometer unna. Halden ...
4.4/5Excellent! (276 anmeldelser)
"Rent, ryddigt, hyggelig personal, god frokost, flotte rom"

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2021

Fredriksten Hotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
4 roms overnatting i Kornsjø
4 roms overnatting i Kornsjø
Bollerødveien, Halden, Viken
Dette feriehjemmet ligger i Halden og 32 kilometer unna Dalslands Moose Ranch, Sodra Bullaresjon og Halden Golf Club. Dessuten ligger Fredriksten festning og ...
4 roms overnatting i Kornsjø
1 roms overnatting i Halden
1 roms overnatting i Halden
Sykehusgata 4, Halden, Viken
Dette feriehjemmet ligger i Halden, 1,3 kilometer unna Fredriksten festning og 2,2 kilometer unna Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika 20 kilometer ...
1 roms overnatting i Halden
2 roms overnatting i Halden
2 roms overnatting i Halden
Iddefjordsveien 624, Halden, Viken
Dette feriehjemmet ligger i Halden og 15 kilometer unna Halden Golf Club, Fredriksten festning og Vanninga. Dessuten ligger Kålvika og Bergsmarkstranda 32 kilometer ...
2 roms overnatting i Halden
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Halden

Byer nær Halden