Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

HaldenNorge

Halden ligger ved enden av Iddefjorden i Østfold, bare minutter fra grensen til Sverige, og byr på spennende og dramatisk historie, vakre bygninger og et levende musikk- og kulturliv.

«Iddefjordens pryd» kaller haldenserne byen sin, og når du kommer dit er det lett å forstå hvorfor. Haldens gamle trebebyggelse og store 1600-tallsfestning gjør den til en særpreget og sjarmerende pittoresk by. Halden er også kjent som en av Norges fremste musikkbyer, og har i mange år vært vertskap for TV-programmet «Allsang på grensen» .

Den korte avstanden til Sverige var årsaken til at Fredriksten festning ble bygget på en høyde over byen mot slutten av 1600-tallet. I dag er festningen en populær kulturarena og et høyt elsket symbol på byen, men den har også vært åsted for dramatiske kamper, og har spilt en viktig rolle i norsk og skandinavisk historie.

Besøker du festningen, så vil du oppdage en rekke spennende muséer og restauranter, i tillegg til en flott golfbane og et hotell med vakker utsikt over byen. Festningen blir også brukt som konsertarena, blant annet for innspilling av musikkprogrammet «Allsang på grensen», mens rockefestivalen Tons of Rock tar i mot kjente internasjonale navn som blant annet Black Sabbath, Alice Cooper og Megadeth.

Halden har også en rekke andre flotte severdigheter å by på. Går du ned den bratte skråningen fra Fredriksten festning til sørsiden av byens sentrum, så vil du komme til Immanuels kirke fra 1833, som regnes som et av hovedverkene innen empirestilen i Norge. Derfra kan du vandre langs Tista til de koselige gamle trehusene i Sørhalden. I nærheten ligger Haldens flotte gjestehavn. Den er sentrum for Mat- og havnefestivalen, som hver sommer snur byen på hodet.

På nordsiden av byen kan du følge bakkene opp til Rød herregård, som ble bygget på 1600-tallet og er en av Norges største og best bevarte herregårder. Gjør som mange haldensere og ta en spasertur i herregårdens velpleide barokke hage, eller vær med på en spennende omvisning inne i hovedbygningen.

Det er enkelt å reise til Halden. Byen er endestasjon for Østfoldbanen, som starter i Oslo, og du kan også kjøre dit ved å følge E6 gjennom Østfold til du kommer til Svinesundsporten, hvor du tar av og følger Riksvei 22 inn til den vakre festningsbyen.

De mest populære hotellene i Halden

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Collection Hotel Park
Clarion Collection Hotel Park
3.5 out of 5
Marcus Thranesgt. 30, Halden
Prisen er 1 345 kr per natt

Dette hotellet ligger i Halden, 2 kilometer unna Fredriksten festning og 2,9 kilometer unna Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika 20 kilometer ...

3.9/5Good! (365 anmeldelser)
Overnatting

"Rent og pent. Hyglig betjening.God kveldsmat og frokost. !Kunne satt på filtknotter under stolane i matsalen. Kommer gjerne igjen."…"

Anmeldelse skrevet 12. mar. 2020

Clarion Collection Hotel Park
Thon Hotel Halden
Thon Hotel Halden
4 out of 5
Langbrygga 1, Halden
Prisen er 1 248 kr per natt

Dette hotellet ligger ved vannkanten og 2 kilometer unna Fredriksten festning og Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika 20 kilometer unna. Halden ...

4.2/5Excellent! (306 anmeldelser)

"Likte godt utsikten fra rommet, var heldig å få utsikt mot bryggen. Frokostområdet var rent, og pent. Ikke fullt så god kaffe. Hyggelig betjening!"…"

Anmeldelse skrevet 23. feb. 2020

Thon Hotel Halden
Grand Hotel Halden
Grand Hotel Halden
3 out of 5
Jernbanetorget 1, Halden
Prisen er 1 076 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Halden og 2 kilometer unna Fredriksten festning og Halden Golf Club. Dessuten ligger Vanninga og Kålvika ...

3.4/5Good! (28 anmeldelser)
Allsang må

"Manglet tv på rommet ellers helt greit. Meget sentralt i forhold til sentrum. Hotellet har ikke egen parkering men rimelig parkering ved togstasjonen kr 40pr døgn."…"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2019

Grand Hotel Halden

Populære steder å besøke i Halden

Fredriksten festning
Bilde av Fredriksten festning

Fredriksten festning

4.5/5(13 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den fascinerende historien til Halden hvis du stikker innom Fredriksten festning. Stedet har en strandlinje og skoger du bør oppleve.

Anmeldelser av Halden

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 16.666666666666668%
4 - Bra
4
4 - Bra 66.66666666666667%
3 - OK
1
3 - OK 16.666666666666668%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

8. sep. 2019

Trvelig by

4/5 - Bra

Verifisert reisende

18. aug. 2019

Masse shopping steder og spise steder. Med masse hyggelige mennesker hvor du enn var rundt i byen. Kort vei til Sverige også.

Byer nær Halden

Sarpsborg som viser hage

Sarpsborg

Grebbestad som viser bukt eller havn

Strömstad