Flensburg

Reiseguide

På en weekendtur til Flensburg er du i den nordligste regionen i Tyskland, og den tredje største byen i Schleswig-Holstein, der du kan nyte strendene langs Flensburgfjorden og mye kultur rundt gamlebyen og museumshavnen.

Opplev mangfoldet som byen kan tilby under det korte oppholdet i Flensburg. Enten du vil dra på shopping i sentrum og de store kjøpesentrene her, lære om historie på de mange museene og det historiske bysenteret eller tilbringe en dag med å slappe av på stranden, har Flensburg noe for alle. Gamlebyen i Flensburg, med de historiske bygningene og arketypiske gårdsplassene, danner sentrum. Her finner du et stort utvalg av kafeer, barer og restauranter samt utallige butikker for en avslappende shoppingrunde. Nordstadt ligger i Flensburgfjorden og har sitt eget rekreasjonsområde ved havet med en skog og en strand. Distriktet Westliche Höhe kjennetegnes av sine mange parker, mens den romantiske utsikten over havnen og St. Jürgen kirke appellerer til besøkende i distriktet Jürgensby.

Sett av tid under turen til Flensburg til å besøke den historiske havnen, som har en unik samling av seilbåter, motorbåter og dampbåter. Skipsverftsmuseet, som ble etablert i 1996, inneholder sjømenn og båter som er gjenskapt fra 1700- og 1800-tallet, og er en flott opplevelse for både barn og voksne. Under turen til Flensburg bør du absolutt ta en tur på Østersjøen om bord i dampbåten Alexandra. Dette er et flytende kulturelt monument som hadde sin jomfrutur i 1908.

I havnen finner du også Flensburg maritime museum, som ble grunnlagt i 1979. På utstillingene i den gamle tollboden og bygningene rundt kan du lære om historien til Flensburgs 700 år gamle maritime tradisjon. Avslutt oppholdet med hjemmelaget kake på museumskafeen og en titt i gavebutikken.

En annen unik severdighet du må få med deg i Flensburg er det "røde slottet ved havet", Mürwik sjøkrigsskole. Bygningen, som ble åpnet av keiser Vilhelm II i 1910, er i dag den offisielle skolen for den tyske marinen, som styrer det verdenskjente skoleskipet, Gorch Fock.

Tilbring en morsom dag på Solitüde-stranden på reisen til Flensburg. Den ligger i den østlige delen av Flensburg og har gode fasiliteter. Det er gratis parkering, deltidsbadevakt (fra den tyske livredningsforeningen) og et grillområde.

Hotel am Fjord
Hotel am Fjord
3 out of 5
Wilhelmstr. 1, Flensburg, SH
Prisen er 1 028 kr per natt fra 1. jan. til 1. jan.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Flensburg og 5 minutters gange unna Flensburg havn, Flensburg Port og Flensburg Fjord. Dessuten ligger St Marien Kirche ...
4/5 Very Good! (1,013 anmeldelser)
Fine dager i Flensburg.
"Hotellet virket ryddig og rent.En god frokostbuffet.Hyggelig betjening.Grei betalingsparkering like i nærheten.Oppgraderte til superiorrom da de andre virket noe små og trange."

Anmeldelse skrevet 3. sep. 2021

Hotel am Fjord
Ramada by Wyndham Flensburg
Ramada by Wyndham Flensburg
3.5 out of 5
Norderhofenden 6-9, Flensburg, Schleswig-Holstein
Prisen er 789 kr per natt fra 19. des. til 19. des.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Flensburg og få skritt unna Flensburg Fjord, Flensburg Port og Flensburg havn. Dessuten ligger St Marien Kirche og Natural ...
3.9/5 Good! (494 anmeldelser)
"Mye støy fra gaten utenfor."

Anmeldelse skrevet 28. aug. 2021

Ramada by Wyndham Flensburg
Hotel Alte Post Flensburg
Hotel Alte Post Flensburg
3.5 out of 5
Rathausstraße 2, Flensburg
Prisen er 1 329 kr per natt fra 12. des. til 12. des.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Flensburg og 10 minutters gange unna Flensburg havn og Natural Science Museum Flensburg. Dessuten ligger Universitetet ...
4.4/5 Excellent! (582 anmeldelser)
Sentralt
"Sentralt beliggende hotell med god standard. Små rom. Vårt var i toppetasjen, hvor det ikke var heis opp siste etasje. Rommet ble svært varmt. Opplevde Covid-19 organiseringen som under medium. Spesielt ved frokost"

Anmeldelse skrevet 5. aug. 2020

Hotel Alte Post Flensburg
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Limehome Flensburg Holm
Limehome Flensburg Holm
4 out of 5
Holm 22, Flensburg
Prisen er 1 189 kr per natt fra 8. des. til 8. des.
Denne leiligheten ligger midt i hjertet av Flensburg og 5 minutters gange unna St. Nikolai-kirken og Rote Street. Dessuten ligger Natural Science Museum Flensburg ...
4.5/5 Wonderful! (31 anmeldelser)
Anbefales hjerteligt
"Lækkert, centralt, praktisk, veludstyret køkken og totalt støjfrit."

Anmeldelse skrevet 25. mai 2021

Limehome Flensburg Holm
Hotel Flensburg Akademie
Hotel Flensburg Akademie
3 out of 5
Jens-Due-Weg 1, Flensburg
Dette leilighetshotellet ligger i nærheten av stranden og 10 minutters gange unna Phänomenta, Flensburg Fjord og Flensburg Port. Dessuten ligger Museumswerft ...
4.4/5 Wonderful! (367 anmeldelser)
Fine værelse, men ikke hotell!
"Romslig og rent værelse. Veldig fine rom med balkong. Men viktig å vite at dette ikke er et hotell, men en type hostel. Så for sent at resepsjonen ikke er betjent i helgen og måtte selv ta kontakt for å avtale nøkkelhenting via mail fordi man ikke fikk kontakt per telefon. Det fungerte fint etter ..."

Anmeldelse skrevet 19. jul. 2021

Hotel Flensburg Akademie
Stor kapteins villa rett ved Østersjøen / Flensburg Fjord
Stor kapteins villa rett ved Østersjøen / Flensburg Fjord
Hafendamm 41, Flensburg, Schleswig-Holstein
Dette feriehjemmet er familievennlig og ligger ved vannkanten i Flensburg og 5 minutters gange unna Flensburg Fjord og Flensburg Port. Dessuten ligger Rote Street ...
4.9/5 Exceptional! (51 anmeldelser)
2.gang vi besøger denne dejlige bolig!
"Alt er godt, eneste anke er en lidt ringe belysning, em hætte lus i loft mangler. Men dejligt sted vi gerne vender tilbage til!"

Anmeldelse skrevet 7. nov. 2021

Stor kapteins villa rett ved Østersjøen / Flensburg Fjord
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Flensburg

Byer nær Flensburg