Den HelderNederland

Besøk den nordlige provinsen Nord-Holland for en variert ferie. Slapp av ved havet eller på en fortauskafé, eller tilbring en dag på Texel.

En ferie i Den Helder er perfekt dersom du planlegger å dra over til den største øya i det nederlandske Vadehavet under oppholdet i Nederland.

Kommunen Den Helder ble etablert på begynnelsen av 1500-tallet, og utviklet seg raskt til en stor havn. Det var også en av byene som ble hardest rammet under andre verdenskrig. Store deler av byen ble raskt gjenoppbygd etter krigen.

Det er mange severdigheter og aktiviteter i og rundt Den Helder, og havnen er et godt sted å starte. Her finner du Det nederlandske marinemuseet i nærheten av ferjeterminalen. Du kan se mange flotte skip og det er mye å lære om den maritime historien til Den Helder.

Rett utenfor byen, i Huisduinen, finner du Fort Kijkduin, som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet av Napoleon Bonaparte, og virkelig er et imponerende syn. Fortet inneholder i dag et museum og et akvarium. Den beste måten å utforske landsbygda rundt Den Helder på er på sykkel.

Naturelskere vil virkelig sette pris på naturen rundt Den Helder. Besøk Timorpark, se den vakre naturen i Quelderduyn eller ta en nærmere titt på den fredelige De Nollen park. Hvis du er interessert i å oppleve øylivet, kan du dra over til Texel i en dag eller to. Gå turer i sanddynene og skogene, og besøk Cultuurhistorisch Museum og Ecomare med barna. Overfarten tar 20 minutter, og det går en ferje hver halvtime. Perfekt!

Det er enkelt å reise til Den Helder med tog fra Nijmegen, Utrecht og Amsterdam. Reiser du med bil og kommer fra den nordøstlige delen av Nederland, kjører du over Afsluitdijk. Hvis du kommer fra Amsterdam, følger du A7.

Den Helder er et fint sted å bo, selv om du ikke planlegger å besøke Texel. Her finner du flott natur, historie og museer. Hva venter du på?

De mest populære hotellene i Den Helder

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Forest Hotel
Forest Hotel
3 out of 5
Julianaplein 43, Den Helder
Prisen er 1 233 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Den Helder og 15 minutters gange unna Wattenmeer og Det nederlandske marinemuseet. Dessuten ligger Callantsoog-stranden ...

4/5Very Good! (70 anmeldelser)

"Ik werd zeer gastvrij ontvangen en kreeg alle nodige informatie."…"

Anmeldelse skrevet 1. jul. 2020

Forest Hotel
Hotel Den Helder
Hotel Den Helder
3 out of 5
Marsdiepstraat 2, Den Helder
Prisen er 1 061 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger i nærheten av stranden i Den Helder og 2 kilometer unna Wattenmeer og Duinen van Texel nasjonalpark. Det nederlandske ...

3.4/5Good! (54 anmeldelser)
Pleasant stay at a cozy hotel

"Great hotel. Friendly staff and beautifull surroundings. Some limited WiFi in my room."…"

Anmeldelse skrevet 8. jun. 2018

Hotel Den Helder
Hotel Wienerhof
Hotel Wienerhof
3 out of 5
Parallelweg 7, Den Helder
Prisen er 1 168 kr per natt

Dette hotellet ligger i Den Helder og 15 minutters gange unna Wattenmeer og Det nederlandske marinemuseet. Dessuten ligger Callantsoog-stranden og Ooghduyne ...

3.1/5 (60 anmeldelser)

"Sentralt greit hotell i sentrum"…"

Anmeldelse skrevet 16. des. 2016

Hotel Wienerhof

Populære steder å besøke i Den Helder

Det nederlandske marinemuseet
Bilde av Det nederlandske marinemuseet

Det nederlandske marinemuseet

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Det nederlandske marinemuseet under reisen til Den Helder. Området har interessante museer og en populær dyrehage du ikke bør gå glipp av.

Ostemarked
Bilde av Ostemarked

Ostemarked

På turen til Alkmaar kan du lete etter den perfekte gaven å ta med hjem dersom du stikker innom Ostemarked. Området er kjent for de spennende ostebutikkene sine, og her kan du i tillegg bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Byer nær Den Helder