Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Seattle

Se de 10 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Seattle

Aktiviteter i Seattle grungens hovedstad

I gamle dager var Seattle en del av gullrushet og et senter for tømmerproduksjon. Det var derfra den fikk tilnavnet «Emerald City» på grunn av alle de grønnkledde åsene som omkranser byen. Siden da har byen vokst til et sofistikert senter for bl.a. høyteknologi

med bedrifter som Microsoft og Amazon som viktige arbeidsgivere. Seattle var også hjembyen til den noe pretensiøse psykologen Frasier Crane karakteren fra komiserien med samme fornavn.

Starbucks

Skal man dømme ut ifra «Frasier» er en vanlig ting å gjøre i Seattle å møte venner på kafé over en kopp rykende varm kaffe. Og det passer jo bra siden byen også er hjemstedet til verdens første Starbucks-kafé like ved Pike Place Market som også er verdt et besøk. Et godt tips er å dra tidlig for her er det nesten alltid kø. I samme område finner du også det store Farmer's Market hvor du kan kjøpe varer så og si direkte fra bonden. Lokalprodusert og organisk mat er dessuten svært viktig for byens mange gourmetkokker som setter sin stolthet i å vite nøyaktig hvor alle råvarene kommer fra.

Over skyene

Ønsker du å få mer overblikk over byen er en rundtur med Seattle Great Wheel en naturlig ting å gjøre – om du ikke har høydeskrekk. Og om ikke det er høyt nok kan du også ta turen til Space Needle. Akkurat som pariserhjulet går også dette tårnet rundt men vendt på siden og en smule saktere. Her er det også interaktive skjermer som gir deg informasjon om byens mange aktiviteter. Skulle du bli sulten mens du er der finnes det også en snurrende restaurant i spiret.

En av de største kulturgavene Seattle har gitt til verden er musikere som Jimi Hendrix og byen er også kjent som arnestedet til grungeband som Nirvana Pearl Jam Alice In Chains og Soundgarden. Hva med å spille noen av platene deres mens du går rundt i Seattle-gatene? Sannsynligvis vil også grungefølelsen bli opprettholdt om du tar turen innom MoPop Museum of Pop Culture. I tillegg er også Seattle Art Museum verdt et besøk.

De sære ting

Muligens har det noe med været å gjøre men så er også Seattle et sted for rariteter. Blant mange Seattle-aktiviteter skiller nok Gum Wall seg ut med en vegg – faktisk en hel bakgate – som er fylt med gamle og fargerike tyggegummiklyser. Har du ikke sett den har du liksom ikke vært i Seattle. Det er både underlig og vakkert på samme tid og ikke minst en morsom ting å ta med barna på. Ta dem også med til The Freemont Troll mens du er i gang – det virkelige trollet under brua.

Blir du tørst av traskingen finner du en Mystery Soda Machine på Capitol Hill og glem heller ikke Ye Olde Curiosity Shop ved Pier 54. Om ikke det ble for mye kan du nyte lunsj på Can-Can Kitchen and Cabaret til proft og intimt utført dans og sang fra diverse kjente og ukjente musikaler.

Kart

Discover neighborhoods in Seattle

Seattle sentrum

De rene sentrumsområdene innbyr til å utforske byen til fots. Her finner man offentlige parker, shopping, små barer, restauranter og utsikt over Puget-sundet.

ShoppingUrbantBibliotek

South Lake Union

South Lake Union har mye å by på, blant annet idylliske innsjøer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Amazons hovedkvarter og Lake Union, og hopper du på metroen på Terry Av- Mercer St Station eller Lake Union Park Station, kan du utforske mer av byen.

MuseumBåtturerLevende musikk

Capitol Hill

Bruk tiden din i Capitol Hill til å få med deg attraksjoner som Lake View kirkegård - Bruce Lees grav og Seattle Asian Art Museum – for ikke å glemme god mat. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Capitol Hill Station.

BlomstShoppingKunst

University District

Reiser du til University District, kan du få med deg attraksjoner som Neptune Theater og University Village. Byen kan også friste med god mat, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på University of Washington Station.

UniversitetBlomstUnderholdning

Vest-Seattle

Vest-Seattle er kjent for blant annet vakre strender, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Alki-stranden og Lincoln Park (park).

LandskapUrbantBeach View

Ballard

Nydelige hager, trivelige barer og spennende butikker er noe av det som trekker folk til Ballard. Mens du utforsker området, bør du ta turen til Hiram M. Chittenden Locks eller Bergen Place Park.

SolnedgangLevende musikkHage