Ting å gjøre i Seattle

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Seattle

Aktiviteter i Seattle, grungens hovedstad

I gamle dager var Seattle en del av gullrushet, og et senter for tømmerproduksjon. Det var derfra den fikk tilnavnet «Emerald City», på grunn av alle de grønnkledde åsene som omkranser byen. Siden da har byen vokst til et sofistikert senter for bl.a. høyteknologi, med bedrifter som Microsoft og Amazon som viktige arbeidsgivere. Seattle var også hjembyen til den noe pretensiøse psykologen Frasier Crane, karakteren fra komiserien med samme fornavn.

Starbucks

Skal man dømme ut ifra «Frasier», er en vanlig ting å gjøre i Seattle å møte venner på kafé over en kopp rykende varm kaffe. Og det passer jo bra siden byen også er hjemstedet til verdens første Starbucks-kafé, like ved Pike Place Market som også er verdt et besøk. Et godt tips er å dra tidlig, for her er det nesten alltid kø. I samme område finner du også det store Farmer's Market hvor du kan kjøpe varer så og si direkte fra bonden. Lokalprodusert og organisk mat er dessuten svært viktig for byens mange gourmetkokker, som setter sin stolthet i å vite nøyaktig hvor alle råvarene kommer fra.

Over skyene

Ønsker du å få mer overblikk over byen, er en rundtur med Seattle Great Wheel en naturlig ting å gjøre – om du ikke har høydeskrekk. Og om ikke det er høyt nok, kan du også ta turen til Space Needle. Akkurat som pariserhjulet, går også dette tårnet rundt, men vendt på siden og en smule saktere. Her er det også interaktive skjermer som gir deg informasjon om byens mange aktiviteter. Skulle du bli sulten mens du er der, finnes det også en snurrende restaurant i spiret.

En av de største kulturgavene Seattle har gitt til verden er musikere som Jimi Hendrix, og byen er også kjent som arnestedet til grungeband som Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains og Soundgarden. Hva med å spille noen av platene deres mens du går rundt i Seattle-gatene? Sannsynligvis vil også grungefølelsen bli opprettholdt om du tar turen innom MoPop, Museum of Pop Culture. I tillegg er også Seattle Art Museum verdt et besøk.

De sære ting

Muligens har det noe med været å gjøre, men så er også Seattle et sted for rariteter. Blant mange Seattle-aktiviteter skiller nok Gum Wall seg ut, med en vegg – faktisk en hel bakgate – som er fylt med gamle og fargerike tyggegummiklyser. Har du ikke sett den, har du liksom ikke vært i Seattle. Det er både underlig og vakkert på samme tid, og ikke minst en morsom ting å ta med barna på. Ta dem også med til The Freemont Troll mens du er i gang – det virkelige trollet under brua.

Blir du tørst av traskingen, finner du en Mystery Soda Machine på Capitol Hill, og glem heller ikke Ye Olde Curiosity Shop ved Pier 54. Om ikke det ble for mye, kan du nyte lunsj på Can-Can Kitchen and Cabaret, til proft og intimt utført dans og sang, fra diverse kjente og ukjente musikaler.

Populære aktiviteter i Seattle


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Mest populære steder å besøke

1. Pike Place Market, Seattle, Washington, De forente stater

Gatekunstnere og selgere kappes om oppmerksomheten i de hyggelige og travle brosteinsbelagte gatene på Pike Place-markedet. Her finner du 200 boder og butikker, noen av dem har vært drevet av samme familie i generasjoner. Ta en rusletur i det største arkadeområdet, og nyt synet, lydene og de overveldende duftene. Ta for deg av sesongens frukter, lukt på de nyskårede blomsterbukettene og beundre håndlagede smykker og kunstverk.
Les mer
Ta trappen opp fra stranda og oppdag Seattles matvareknutepunkt, det eldste bondemarkedet i USA.

2. Universitetet i Washington

Stikk innom Universitetet i Washington og bli med på en omvisning når du oppholder deg i Seattle. Dette urbane området har et godt underholdningstilbud og teatre du bør oppleve.
Les mer
Stikk innom Universitetet i Washington og bli med på en omvisning når du oppholder deg i Seattle. Dette urbane området har et godt underholdningstilbud og teatre du bør oppleve.

3. Space Needle

Seattles ikoniske Space Needle strekker seg 184 meter opp i luften, som et fyrtårn som reiser seg over byen. Dette unike bygget ble reist i 1962, og minner om en futuristisk flygende tallerken anbrakt på ujevne bein.
Les mer
Det er lett å kjenne igjen Seattles skyline når du ser denne store, slanke konstruksjonen som ble bygget til verdensutstillingen i 1962.

4. Seattle Waterfront

Seattle havn er byens vestlige grense, og utsikten mot Puget Sound og øyene og fjellene i bakgrunnen gjøres enda bedre av elegante yachter, skip, cruiseskip og ferger. Rusle langs det tre kilometer lange havneområdet og utforsk sjarmerende butikker, offentlige parker og pirer, og snus inn sjøluften og duften av nylaget sjømat fra de dusinvis av restaurantene langs pirene.
Les mer
Denne dynamiske attraksjonen er ikke bare et sted der land møter hav, men også et utmerket sted å ta seg en rusletur og spise.

5. CenturyLink Field

Få med deg et arrangement ved CenturyLink Field under turen til Seattle. Dette urbane området har et godt underholdningstilbud og kunst du bør oppleve.
Les mer
Få med deg et arrangement ved CenturyLink Field under turen til Seattle. Dette urbane området har et godt underholdningstilbud og kunst du bør oppleve.

6. T-Mobile Park

Få med deg et arrangement ved T-Mobile Park under turen til Seattle. Dette urbane området har livemusikk og kunst du bør oppleve.
Les mer
Få med deg et arrangement ved T-Mobile Park under turen til Seattle. Dette urbane området har livemusikk og kunst du bør oppleve.

7. Seattle Center

Seattles kjente distrikt for kultur og underholdning er noe man absolutt bør se når man besøker byen. På Seattle Center arrangeres det mange store lokale sportseventer, og visse av byens viktigste teaterinstitusjoner befinner seg også i det store anlegget. Bland sammen noen av Seattles viktigste kulturinstitusjoner, et bredt utvalg av elegante restauranter og barer og et koreografert vannshow, så innser du at det er svært lett å komme tilbake til Seattle Center.
Les mer
Dette kulturelle distriktet er et produkt av World Fair som ble arrangert her i 1962 og er det stedet i Seattle der du er garantert å finne sport, teater, film og utmerkede restauranter.

8. Washington delstatlige konferansesenter

Seattle kalles av og til «smaragdbyen», siden miljøvern er svært viktig her, og Washington Convention Center lever opp til byens grønne omdømme. Senteret er et av de største arrangementslokalene i Washington, og hit reiser folk fra hele verden for å delta på en rekke ulike arrangementer. Deltakere på arrangementer her har også tilgang til alt denne fascinerende byen har å by på.
Les mer
Takket være de vakre trepanelene, bordene laget av eldgammel gran og lokalt produsert mat kan du oppleve vakre Seattle selv når du er inne i dette konferansesenteret.

Populære steder å besøke i Seattle

Områder i Seattle

Byer nær Seattle