Viana

Reiseguide
Viana
Viana har bevart både gamle tradisjoner og fantastiske historisk-religiøse og sivile monumenter. Alt dette kan du oppleve på en reise til Viana, som ligger i kort avstand fra hovedstaden i provinsen La Rioja.

Mindre enn en halv time fra Logroño ligger den lille, men likevel viktige byen Viana. Dette er siste stopp på Navarra-strekningen i pilegrimsveien til Santiago de Compostela, et sted hvor pilegrimer kan spise og hvile. Hvis du reiser til Viana, kan du få en smakebit av pilegrimsveien og se Navarras gamle tradisjoner på nært hold.

Den gamle fontenen , en rørlagt ferskvannskonstruksjon, er det første stoppet for vandrere. Herfra, etter å ha klatret opp høyden til Plaza del Coso, et vakkert torg omgitt av barokkbygninger fra det 1600-tallet, kommer du til kirken Santa María. Den dekorerte portalen og den utskårne altertavlen til dette gotiske tempelet fra 1200-tallet gjør det til et sted vel verdt å besøke. Utenfor, under den vestlige portalen, ligger restene av Cesare Borgia.

Og på Plaza de los Fueros, foran kirken, ligger rådhusbygningen, som med sine to tårn og sju dekorerte buer er et godt eksempel på barokk arkitektur. En weekendtur til Viana er uten tvil en god mulighet til å fortsette å utforske Navarras historie, som ruinene til kirken San Pedro, som ble okkupert av liberale tropper under den første Carlistkrigen på midten av 1800-tallet.

Gamlebyen i Viana er et nettverk av smale, sjarmerende brosteinsgater. Her ligger gamle pilegrimherberger, statelige herskapshus og flere hundre år gamle bedrifter side om side. Og i utkanten av byen ligger to bygninger fra 1600-tallet, som fortsatt er i svært god stand – eremitasjeneLa Virgen de las Cuevas og San Martín.

Uansett om du vil utforske en strekning av pilegrimsveien til Santiago de Compostela eller ønsker en landlig ferie, kan Viana være midt i blinken for deg. Det går fly til provinshovedstaden Logroño, og derfra er det bare 16 kilometer med buss eller bil. Leier du bil, tar det bare 15 minutter å kjøre denne avstanden. Ha en god tur!

Palacio de Pujadas by MIJ
Palacio de Pujadas by MIJ
3 out of 5
Calle Navarro Villoslada 30, Viana
Prisen er 680 kr per natt fra 24. jul. til 25. jul.
680 kr
per natt
24. jul.–25. jul.
Hvis du bor på dette hotellet i Viana, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), romservice og massasje på ...
8,2/10 Very Good! (67 anmeldelser)
"Located in a nice area of the old town. Very clean and the staff was very welcoming and helpful."

Anmeldelse skrevet 18. jun. 2024

Palacio de Pujadas by MIJ
Rural house (full rental) Jardines de Viana Spa for 8 personer
Rural house (full rental) Jardines de Viana Spa for 8 personer