Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Thun slott

Innenfor de gamle steinmurene på dette slottet fra 1100-tallet ligger det et fascinerende museum dedikert til Thuns eldgamle fortid.

Thun slott er et storslått citadell på en høyde og har ruvet over byen og Thunersee siden 1100-tallet. Slottet var tidligere en administrativ bygning, men fungerer i dag som et museum som dekker regionens historie gjennom tusenvis av år. Utforsk rom fylt med våpen, uniformer og objekter fra middelalderen.

Museet er fordelt på seks etasjer i slottets hovedtårn. Vanligvis er omtrent 600 objekter fra samlingen på 15 000 objekter på utstilling. Start i det nederste utstillingsområdet, som tar for seg 900 år med byutvikling, før du fortsetter oppover i bygningen. I andre etasje kan du se på våpen fra middelalderen og altertepper fra kirkene i Thun fra 1200- til 1400-tallet. Museet har også en samling av keramikk og en utstilling av gamle leker.

Ridderhallen i fjerde etasje er en historisk skatt. Denne godt bevarte storsalen ble bygd i middelalderen, og den er en av de få av denne typen som fortsatt finnes. Ildstedet og pipen er verdt en nærmere titt. I dag er hallen en arena for konserter og andre spesielle arrangementer. Besøk slottets nettsted for en oppdatert liste over aktiviteter. I etasjen over kan du se på utstillinger som tar for seg Thun på 1800-tallet og hvordan militæret og turisme har utviklet regionen.

Etterpå kan du gå til toppen av observasjonstårnene og nyte den spektakulære utsikten over Thun, Thunersee og Berneralpene i det fjerne.

Slottet ligger bare en kort spasertur fra gamlebyen i Thun. Det er ingen parkeringsplass på stedet.

Thun ligger i fjellene, og det kan fra tid til annen være vanskelig å komme seg til byen på den kaldeste tiden av året. Med dette i tankene er slottsmuseet åpent hver dag mellom februar og oktober og bare på søndager resten av året. Museet tar inngangsgebyr, men barn under seks år kommer inn gratis. Det er også rabatt for familiebilletter og studenter. Vær forberedt på å gå mye i trapper under besøket. Det er ingen heis.


Kart

De beste hotelltilbudene i Thun slott

Vis alle de 181 overnattingsstedene i Thun slott
Freienhof Hotel 1 484 kr
Freienhof Hotel

Freienhof Hotel

Freienhofgasse 3, Thun, BE
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Bälliz og 2 kilometer unna Thun slott og Schloss Schadau. Dessuten ligger Oberhofen-slottet og Spiez slott 15 kilometer unna. Thun stasjon ligger bare 4 minutters gange unna.

  Hotel Emmental 1 628 kr
  Hotel Emmental

  Hotel Emmental

  2 Bernstrasse, Thun
    
   3.5 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Thun, 0,4 kilometer unna Thun slott og 2,3 kilometer unna Thunersjøen. Dessuten ligger Kunstmuseum Thun og Blumlisalp Dampskip kun 15 minutter unna. Thun stasjon ligger 11 minutters gange unna.

   Hotel Krone 1 428 kr
   Hotel Krone

   Hotel Krone

   Obere Hauptgasse 2, Thun, BE
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Thun, 0,3 kilometer unna Thun slott og 2,1 kilometer unna Thunersjøen. Dessuten ligger Kunstmuseum Thun og Blumlisalp Dampskip kun 15 minutter unna. Thun stasjon ligger 7 minutters gange unna.

    Hotel Chartreuse 974 kr
    Hotel Chartreuse

    Hotel Chartreuse

    142 Staatsstrasse, Hilterfingen, BE
      
     3.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Hilterfingen og 2 kilometer unna Hunegg-slottet og Thunersjøen. Dessuten ligger Kunstmuseum Thun og Thun slott kun 3 kilometer unna. Thun stasjon ligger 26 minutters gange unna.

     Congress Hotel Seepark 2 506 kr
     Congress Hotel Seepark

     Congress Hotel Seepark

     Seestrasse 47, Thun, BE
       
      4.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Dürrenast og få skritt fra Thun-Panorama og Thunersjøen. Dessuten ligger Schloss Schadau og Schadaupark kun 5 minutter unna. Thun stasjon ligger 16 minutters gange unna.

      alpha thun 1 290 kr
      alpha thun

      alpha thun

      Gwattstrasse 4, postfach 4049, Thun, BE
        
       3.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ved stranden ligger i Dürrenast og 15 minutters gange unna Thun kultur og konferansesenter, Thun-Panorama og Schloss Schadau. Schadaupark ligger 1,1 kilometer unna. Thun stasjon ligger 23 minutters gange unna.

       Hotel Holiday 1 544 kr
       Hotel Holiday

       Hotel Holiday

       Gwattstrasse 1, Thun, Bern
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Dürrenast og 5 minutters gange unna Thun kultur og konferansesenter og Thunersjøen. Dessuten ligger Thun-Panorama og Schloss Schadau kun 15 minutter unna. Thun stasjon ligger 23 minutters gange unna.

        Hotel Schützen Steffisburg 1 104 kr
        Hotel Schützen Steffisburg

        Hotel Schützen Steffisburg

        Alte Bernstrasse 153, Steffisburg
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Steffisburg, 2,6 kilometer unna Swiss Army Museum og 4,5 kilometer unna Thunersjøen. Dessuten ligger Thun slott og Kunstmuseum Thun kun 5 kilometer unna.