Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Thun slott

Innenfor de gamle steinmurene på dette slottet fra 1100-tallet ligger det et fascinerende museum dedikert til Thuns eldgamle fortid.

Thun slott er et storslått citadell på en høyde og har ruvet over byen og Thunersee siden 1100-tallet. Slottet var tidligere en administrativ bygning, men fungerer i dag som et museum som dekker regionens historie gjennom tusenvis av år. Utforsk rom fylt med våpen, uniformer og objekter fra middelalderen.

Museet er fordelt på seks etasjer i slottets hovedtårn. Vanligvis er omtrent 600 objekter fra samlingen på 15 000 objekter på utstilling. Start i det nederste utstillingsområdet, som tar for seg 900 år med byutvikling, før du fortsetter oppover i bygningen. I andre etasje kan du se på våpen fra middelalderen og altertepper fra kirkene i Thun fra 1200- til 1400-tallet. Museet har også en samling av keramikk og en utstilling av gamle leker.

Ridderhallen i fjerde etasje er en historisk skatt. Denne godt bevarte storsalen ble bygd i middelalderen, og den er en av de få av denne typen som fortsatt finnes. Ildstedet og pipen er verdt en nærmere titt. I dag er hallen en arena for konserter og andre spesielle arrangementer. Besøk slottets nettsted for en oppdatert liste over aktiviteter. I etasjen over kan du se på utstillinger som tar for seg Thun på 1800-tallet og hvordan militæret og turisme har utviklet regionen.

Etterpå kan du gå til toppen av observasjonstårnene og nyte den spektakulære utsikten over Thun, Thunersee og Berneralpene i det fjerne.

Slottet ligger bare en kort spasertur fra gamlebyen i Thun. Det er ingen parkeringsplass på stedet.

Thun ligger i fjellene, og det kan fra tid til annen være vanskelig å komme seg til byen på den kaldeste tiden av året. Med dette i tankene er slottsmuseet åpent hver dag mellom februar og oktober og bare på søndager resten av året. Museet tar inngangsgebyr, men barn under seks år kommer inn gratis. Det er også rabatt for familiebilletter og studenter. Vær forberedt på å gå mye i trapper under besøket. Det er ingen heis.


De beste hotelltilbudene i Thun slott

Vis alle de 282 overnattingsstedene i Thun slott
Freienhof Hotel 1 666 kr
Freienhof Hotel

Freienhof Hotel

Freienhofgasse 3, Thun, BE
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Bälliz og 2 kilometer unna Thun slott og Schloss Schadau. Dessuten ligger Oberhofen-slottet og Stockhorn 15 kilometer unna. Thun stasjon ligger bare 4 minutters gange unna.

  Hotel Krone 1 706 kr
  Hotel Krone

  Hotel Krone

  Obere Hauptgasse 2, Thun, BE
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Thun og 2 kilometer unna Kunstmuseum Thun og Thun slott. Thunersjøen ligger 2,1 kilometer unna. Thun stasjon ligger 7 minutters gange unna.

   Hotel Emmental 1 813 kr
   Hotel Emmental

   Hotel Emmental

   2 Bernstrasse, Thun
     
    3.5 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Thun og 2 kilometer unna Kunstmuseum Thun og Thun slott. Thunersjøen ligger 2,3 kilometer unna. Thun stasjon ligger 11 minutters gange unna.

    Boutique Hotel Schlossberg 2 156 kr
    Boutique Hotel Schlossberg

    Boutique Hotel Schlossberg

    Schlossberg 2, Thun, BE
      
     3.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet med et spa ligger i Thun og 2 kilometer unna Kunstmuseum Thun og Thun slott. Thunersjøen ligger 2,1 kilometer unna. Thun stasjon ligger 8 minutters gange unna.

     Hotel Schützen Steffisburg 1 362 kr
     Hotel Schützen Steffisburg

     Hotel Schützen Steffisburg

     Alte Bernstrasse 153, Steffisburg
       
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i en forstad og 5 kilometer unna Swiss Army Museum, Thunersjøen og Thun slott. Dessuten ligger Kunstmuseum Thun og Blumlisalp Dampskip kun 5 kilometer unna.

      Congress Hotel Seepark 2 911 kr
      Congress Hotel Seepark

      Congress Hotel Seepark

      Seestrasse 47, Thun, BE
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Dürrenast og få skritt fra Thun-Panorama og Thunersjøen. Thun slott ligger 1,9 kilometer unna. Thun stasjon ligger 16 minutters gange unna.

       Hotel Chartreuse 1 894 kr
       Hotel Chartreuse

       Hotel Chartreuse

       142 Staatsstrasse, Hilterfingen, BE
         
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Hilterfingen og 2 kilometer unna Schadaupark og Thunersjøen. Thun slott ligger 2,1 kilometer unna. Thun stasjon ligger 25 minutters gange unna.

        alpha thun 1 666 kr
        alpha thun

        alpha thun

        Gwattstrasse 4, postfach 4049, Thun, BE
          
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ved stranden ligger i Dürrenast og 15 minutters gange unna Thun kultur og konferansesenter, Thun-Panorama og Schloss Schadau. Schadaupark ligger 1,1 kilometer unna. Thun stasjon ligger 23 minutters gange unna.