StrasbourgFrankrike

Reis til Strasbourg, denne byen i Alsace-regionen i Frankrike kan tilby verdensberømt vin, flott arkitektur, nydelige parker og en spennende matkultur.

Den franske byen Strasbourg kan by på historisk arkitektur, regionens beste matkultur og verdensberømt vin.

På weekendtur til Strasbourg kan du oppleve byens karakteristiske middelaldersentrum, museer og prisbelønte restauranter. Det er enkelt å komme seg rundt, for gatene i Strasbourg er flate og passer perfekt for fotgjengere. Du kan også leie en sykkel og følge byens sykkelstier, som danner Frankrikes største nettverk.

Grande Île (stor øy) er Strasbourgs historiske bykjerne og omgis av elven Ill. I 1998 ble dette den første bykjernen på verdensarvlisten. En serie broer krysser elven Ill og forbinder Grande Île med resten av byen. På Grande Île finner du flere store attraksjoner, bl.a. den gotiske katedralen Cathédrale de Notre-Dame de Strasbourg (Katedralen i Strasbourg) og Maison Kammerzell, en av byens mest berømte bygninger. Ikke gå glipp av Petite France-distriktet. Dette området er kjent for de halvtømrede husene langs gater ved vannivå. Ved Vauban Dam i nærheten kan du på ferie i Strasbourg nyte utsikten over byen og dens kanaler. Tilbring en ettermiddag i de flotte parkene Parc de l'Orangerie og Parc de la Citadelle.

Place Kléber, en stor plass midt i Strasbourgs kommersielle sentrum, er perfekt når du vil se på folk og beundre bygninger fra århundrer tilbake. Strasbourg ble grunnlagt av romerne i år 12 f.kr. Byen var vekselvis i fransk og tysk eie på 1800- og 1900-tallet før den ble frigjort av general Leclerc i 1944.

Lær om kulturen i Alsace-området i Alsace-museet. Finn verker av Monet og Picasso på museet for moderne kunst og samtidskunst (Musée d'art moderne et contemporain). Yngre besøkende vil sette pris på de interaktive utstillingene i Le Vaisseau museum for vitenskap og teknologi. Første søndag hver måned er det gratis inngang ved alle museer i Strasbourg.

Strasbourgs matkultur trekker frem det beste i både fransk og tysk cuisine. Velg blant de mange restaurantene som serverer tradisjonell mat, og nyt spesialiteter som choucroute garnie (garnert surkål) eller baeckeoffe (marinert kjøtt tilberedt med grønnsaker i minst tre timer) og et glass lokal vin.

Hvor du bør bo i Strasbourg

Bysentrum - Petite France, Strasbourg, Bas-Rhin, Frankrike

Bysentrum - Petite France

Notre-Damekatedralen i Strasbourg og Place Kléber er to attraksjoner du bør få med deg i Bysentrum - Petite France i tillegg til byens flotte katedraler. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Langstross/Grand Rue trikkeholdeplass eller Broglie trikkeholdeplass.

Bysentrum - Petite France
Gamlebyen, Strasbourg, Bas-Rhin, Frankrike

Gamlebyen

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Gamlebyen. For å få med deg attraksjoner som Notre-Damekatedralen i Strasbourg er det bare å hoppe på metroen på Broglie trikkeholdeplass eller Langstross/Grand Rue trikkeholdeplass.

Gamlebyen
Overbygde bro som inkluderer bro, elv eller bekk og liten by eller landsby

Petite-France

5/5Exceptional!(1 anmeldelse av området)

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Petite-France. For å få med deg attraksjoner som Overbygde bro er det bare å hoppe på metroen på Langstross/Grand Rue trikkeholdeplass eller Alt Winmärik trikkeholdeplass. .

Petite-France
Esplanade, Strasbourg, Bas-Rhin, Frankrike

Esplanade

Hyggelige kaféer og fine parker er bare noe av det som trekker folk til Esplanade. Du bør også få med deg severdigheter som Vauban Stadium og Citadelle-parken, og for å komme deg rundt i området er det bare å hoppe på metroen fra Esplanade trikkeholdeplass eller Observatoire trikkeholdeplass.

Esplanade
European Quarter fasiliteter samt by

European Quarter

European Quarter kan blant annet friste med god mat, og tar du metroen fra Parlement Européen trikkeholdeplass eller Wacken trikkeholdeplass kan du få med deg severdigheter som EU-parlamentet.

European Quarter
Krutenau, Strasbourg, Bas-Rhin, Frankrike

Krutenau

Krutenau kan blant annet friste med historiske steder, og tar du metroen fra Porte de l'Hôpital trikkeholdeplass eller Etoile Bourse trikkeholdeplass kan du få med deg severdigheter som Alsace-museet.

Krutenau

De mest populære hotellene i Strasbourg

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hôtel de l'Europe by Happyculture
Hôtel de l'Europe by Happyculture
4 out of 5
38, Rue du Fossé des Tanneurs, Strasbourg, Bas-Rhin
Prisen er 799 kr per natt

Dette hotellet ligger i Gamlebyen og 10 minutters gange unna Place Kléber, Notre-Damekatedralen i Strasbourg og Jernbanetorget. Dessuten ligger Rivetoile kjøpesenter ...

4.2/5Very Good! (877 anmeldelser)

"Synes hotelet hadde litt dårlig renhold,spesielt felles rom.Heis i ustand mye av tiden over 5 døgn.Veldig variasjon på Str på rommene ,men samme pris😔"…"

Anmeldelse skrevet 27. aug. 2019

Hôtel de l'Europe by Happyculture
Holiday Inn Express Strasbourg - Centre
Holiday Inn Express Strasbourg - Centre
3 out of 5
Rue De La Corderie, Strasbourg, Bas-Rhin
Prisen er 852 kr per natt

Dette hotellet ligger i Neudorf Ouest og 2 kilometer unna Alsace-museet, L'Oeuvre Notre Dame museum og Notre-Damekatedralen i Strasbourg. Dessuten ligger Rohan ...

4.3/5Excellent! (959 anmeldelser)
Sentralt og hyggelig hotell med deilig frokost!

"Enkelt, rent og fint hotell med deilig frokost. Hyggelig betjening. Kort gangavstand til trikk som tar deg rundt i byen."…"

Anmeldelse skrevet 11. feb. 2020

Holiday Inn Express Strasbourg - Centre
Hotel D Strasbourg
Hotel D Strasbourg
4 out of 5
15 Rue du Fossé des Treize, Strasbourg, Bas-Rhin
Prisen er 856 kr per natt

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i Bysentrum - Petite France og 15 minutters gange unna Saint-Pierre-le-Jeune kirke, Notre-Damekatedralen i Strasbourg ...

4.5/5Wonderful! (472 anmeldelser)

"Top Lage! Allerdings frühzeitig einen Parkplatz reservieren (wenn benötigt)"…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Hotel D Strasbourg

Populære steder å besøke i Strasbourg

Strasbourg Christmas Market
Bilde av Strasbourg Christmas Market

Strasbourg Christmas Market

Søk etter den perfekte suveniren når du går innom Strasbourg Christmas Market, et ofte besøkt handleområde i Strasbourg. Dette fotgjengervennlige området har en imponerende katedral du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som omvisninger.

Notre-Damekatedralen i Strasbourg
Bilde av Notre-Damekatedralen i Strasbourg

Notre-Damekatedralen i Strasbourg

4/5(1 anmeldelse)

Finn ut hvorfor store forfattere som Goethe og Victor Hugo hyllet denne bemerkelsesverdige, lyserosa katedralen.

EU-parlamentet
Bilde av EU-parlamentet

EU-parlamentet

4/5(1 anmeldelse)

Etter et besøk ved EU-parlamentet bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Strasbourg. Dette fotgjengervennlige området har en imponerende katedral du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som omvisninger.

Jernbanetorget
Bilde av Jernbanetorget

Jernbanetorget

3/5(1 anmeldelse)

Nyt synet av den imponerende futuristiske togstasjonen fra dette grønne, trafikkfrie området midt i Strasbourg.

Place Kléber
Bilde av Place Kléber

Place Kléber

5/5(2 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den interessante historien til Strasbourg med en tur til Place Kléber. Dette fotgjengervennlige området har shoppingmuligheter og en imponerende katedral du bør oppleve.

Rohan slott
Bilde av Rohan slott

Rohan slott

I museene i dette palasset fra 1700-tallet, der kjente personer som Ludvig XV og Marie Antoinette har vært gjester, kan du i dag se historiske gjenstander og kunstverk.

Populære aktiviteter i Strasbourg

Strasbourg-passet
Bilde av Strasbourg-passet

Strasbourg-passet

237 kr
per voksen
Anbefales av 84 % av reisende

Anmeldelser av Strasbourg

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
1
4 - Bra 50%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

16. jun. 2019

A really lovely city!

Andre steder som Strasbourg