Starten på sidens hovedinnhold
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Peter og Paulus hovedkatedral og basilika

Med en historie som skriver seg tilbake til 900-tallet er denne katedralen et av de viktigste religiøse stedene i landet.

Peter og Paulus hovedkatedral og basilika, som også er kjent som Poznan-katedralen, er den eldste katedralen i Polen, og stedet der noen av landets eldste herskere er begravet. Beundre den verdifulle kunsten og gjenstandene inne i katedralen, og gå ned i krypten for å se restene etter den tidlige romanske bygningen som en gang sto her.

Katedralen ble opprinnelig bygget i 968, men har blitt ødelagt, gjenoppbygd og bygget om flere ganger i løpet av årene. Etter store skader under slaget i 1945 for å frigjøre Poznan, avslørte en stor brann noen av katedralens tidligere gotiske elementer. Denne oppdagelsen førte til at katedralen ble bygget opp i den gotiske stilen du ser i dag. Når du går gjennom de gotiske portalene på fasaden til katedralen, bør du ta en titt på den flotte bronsedøren som er dekorert med scener fra livene til St. Peter og St. Paulus.

Interiøret til katedralen er omgitt av tolv kapeller. Finn gravsteinene fra renessanseperioden til Górka-familien og biskop Benedykt Izdbieński i det hellige sakraments kapell. Legg merke til sarkofagene til de tidlige polske kongene Mieszko I og Bolesław Chrobry i den gylne kapellet. Dette kapellet inneholder også statuer fra 1800-tallet av de to monarkene, som er laget av den tyske skulptøren Christian Rauch.

Ta en nærmere titt på det høye alteret, som har et polykon med flere paneler som viser jomfru Maria omgitt av 14 kvinnelige helgener. Legg merke til gravblokkene i bronse i gotisk og renessansestil som er montert på søyler og ulike kapellvegger i hele katedralen. Disse ble laget på verkstedet til Hermann og Peter Vischer.

Inne i krypten kan du se restene etter de tidlige førromanske og romanske inkarnasjonene av katedralen. Man mener at døpefonten fra 900-tallet ble brukt til å døpe den første polske herskeren.

Du kommer til Peter og Paulus hovedkatedral og basilika ved å ta trikken til øya Ostrów Tumski, som ligger øst for sentrum av Poznan. Katedralen er åpen hver dag, men turister bes besøke katedralen utenom gudstjenester. Du må betale et adgangsgebyr for å komme inn i krypten. Adgang til resten av katedralen er gratis.


Kart

De beste hotelltilbudene i Peter og Paulus hovedkatedral og basilika

Vis alle de 333 overnattingsstedene i Peter og Paulus hovedkatedral og basilika
Aparthouse Woźna 11 Old Town 240 kr
Aparthouse Woźna 11 Old Town

Aparthouse Woźna 11 Old Town

Poznan, Wozna 11, Poznan, wielkopolska
   
  3.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Poznań bysentrum og 10 minutters gange unna Stary Rynek og Det kongelige slottet. Dessuten ligger St. Stanislaus Kostka sognekirke og World Trade Center kun 3 kilometer unna. Poznań sentralstasjon ligger 27 minutters gange unna.

  Sheraton Poznan Hotel 631 kr
  Sheraton Poznan Hotel

  Sheraton Poznan Hotel

  UI. Bukowska 3/9, Poznan, Greater Poland
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Jezyce og 10 minutters gange unna Poznan internasjonale messeområde og Keiserslottet. Dessuten ligger Adam Mickiewicz universitet og Det kongelige slottet kun 2 kilometer unna. Poznań sentralstasjon ligger 8 minutters gange unna.

   Park Inn by Radisson Poznan 541 kr
   Park Inn by Radisson Poznan

   Park Inn by Radisson Poznan

   Szyperska 22, Poznan
     
    0.0 av 5.0 Stjerner

    Dette overnattingsstedet ligger i Poznań bysentrum og 10 minutters gange unna Gamlebyen plass og Det kongelige slottet. Dessuten ligger Peter og Paulus hovedkatedral og basilika og Stary Browar butikk- og kunstsenter kun 2 kilometer unna.

    Hotel Śródka 482 kr
    Hotel Śródka

    Hotel Śródka

    ul. Śródka 6, Nowe Miasto, Poznan
      
     3.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Nowe Miasto og 10 minutters gange unna Brama Poznania interaktive kulturarvssenter og Peter og Paulus hovedkatedral og basilika. Dessuten ligger Galeria Malta og Rogalowe museum kun 2 kilometer unna.

     PURO Poznań Stare Miasto 573 kr
     PURO Poznań Stare Miasto

     PURO Poznań Stare Miasto

     Stawna 12, Poznan, Greater Poland
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Poznań bysentrum og 5 minutters gange unna Poznan kak, Poznan historiske museum og Dzialynski palass. Dessuten ligger Rogalowe museum og Poznan rådhus kun 5 minutter unna. Poznań sentralstasjon ligger 28 minutters gange unna.

      Great Modern Apartments Szyperska
      Great Modern Apartments Szyperska

      Great Modern Apartments Szyperska

      Szyperska 13e, Poznan
        
       3.0 av 5.0 Stjerner

       Denne leiligheten ligger i Stare Miasto-distriktet og 10 minutters gange unna Rogalowe museum, Peter og Paulus hovedkatedral og basilika og Poznan kak. Dessuten ligger Poznan historiske museum og Dzialynski palass kun 10 minutter unna.

       Homewell Apartments Stare Miasto
       Homewell Apartments Stare Miasto

       Homewell Apartments Stare Miasto

       ul. Chwaliszewo 72 A, Poznan, Wielkopolskie
         
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Denne leiligheten ligger i Poznań bysentrum og 10 minutters gange unna Rogalowe museum, Musikkinstrumentmuseum og Poznan kak. Dessuten ligger Poznan rådhus og Poznan historiske museum kun 10 minutter unna.

        Apartamenty Homely Place Centrum 473 kr
        Apartamenty Homely Place Centrum

        Apartamenty Homely Place Centrum

        100 Garbary, Poznan, Greater Poland
          
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Dette leilighetshotellet ligger i Poznań bysentrum og 10 minutters gange unna Rogalowe museum, Poznan kak og Poznan historiske museum. Dessuten ligger Dzialynski palass og Musikkinstrumentmuseum kun 10 minutter unna.