Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Ferie i Norheimsund – vakre Hardanger, fjell og fjord

Landlig og grønt rett ved den mektige Hardangerfjorden – vakre Norheimsund er et vindu til Norges vakre natur og maritime historie.

Opplev mektige fossefall, håndlagde båter og tålmodig fiske i Norheimsund, en vakker bygd ved den majestetiske Hardangerfjorden. Denne bygda med litt over 2000 innbyggere virker som den har trukket seg litt tilbake fra den stressende travelheten det moderne livet fører med seg. Ta en dag til å slappe av og bare nyte de grønne slettene, de interessante museene og den norske naturen.

Norheimsund er et sjarmerende sted som består av vakre gamle hus omgitt av grønne enger og den vakre Hardangerfjorden. Langs hovedgaten i Norheimsund kan du treffe lokalbefolkningen som driver butikker og historiske hoteller. Kjøp noe godt på en av de mange koselige kafeene som selger varmt drikke som hjelp mot det kalde været. Ta en stopp ved Norheimsund kirke for å beundre det uvanlige tretaket.

Etterpå kan du lære om bygdas maritime historie på Hardanger Fartøyvernsenter. Norheimsund kan takke handelsflåten og fiskerne for sin eksistens på grunn av handelen som ble drevet langs Hardangerfjorden. Se håndverkere lage tau og bygge tradisjonelle båter for hånd.

En av bygdas mest populære attraksjoner er Steinsdalsfossen, som kan ses fra nesten overalt i bygda. Ta turen opp en steinete sti bak fossen for å se det mangefargede lyset som brytes gjennom vannet. Og etterpå kan du trene på golfslagene dine på Børve golfbane.

Nyt Hardangerfjordens slående skjønnhet med en kajakktur med guide eller på et fjordcruise. Det går også an å leie en tradisjonell robåt og legge seg ut med et fiskesnøre og bare la dagen gå. Se det vakre landskapet ovenfra på en sjøflytur. Camping er også mulig langs fjorden.

Du kan reise til Norheimsund med bil eller båt fra Bergen, som ligger ca. 80 kilometer mot vest. Turen tar omtrent 1 time. Hvis du vil ta en weekendtur til Norheimsund, er det best å reise i den varmeste årstiden, mellom april og september.

Du kan også ta en kulturell dagsutflukt til nabobygda Øystese, bare 4 kilometer mot nordvest. Her kan du bruke litt tid på kulturhuset Kabuso for å se på skulpturer, malerier og en utstilling om den anerkjente billedhuggerens Ingebrigt Viks liv og virke.


De beste hotelltilbudene i Norheimsund

Vis alle de 59 overnattingsstedene i Norheimsund
Thon Hotel Sandven 1 156 kr
Thon Hotel Sandven

Thon Hotel Sandven

Kaien 28, Kvam
   
  4,5
  av 5, basert på 63 anmeldelser
  3.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger ved vannkanten og 10 minutters gange unna Norheimsund havn og Hardanger maritime museum. Steinsdalfossen ligger 2,9 kilometer unna.

  Lilandtunet Apartments Voss 804 kr
  Lilandtunet Apartments Voss

  Lilandtunet Apartments Voss

  970 Vikjavegen, Voss
    
   4,5
   av 5, basert på 6 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Denne leiligheten ligger ved en innsjø, 9,2 kilometer unna Vangskyrkja og 9,4 kilometer unna Hangursbanen gondolbane. Bulken togstasjon ligger 14 minutters gange unna.

   Mikkelparken Ferietun 1 246 kr
   Mikkelparken Ferietun

   Mikkelparken Ferietun

   Kinsarvik, Ullensvang
     
    4,7
    av 5, basert på 12 anmeldelser
    3.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i Kinsarvik og 10 minutters gange unna Hardangerfjorden og Kinsarvik kirke. Dessuten ligger Lofthus kirke og Hardanger folkemuseum kun 10 kilometer unna.

    Rong Fjellstove Rongastovo
    Rong Fjellstove Rongastovo

    Rong Fjellstove Rongastovo

    985 Bordalsvegen, Voss
      
     4,5
     av 5, basert på 4 anmeldelser
     2.5 av 5.0

     Dette gjestehuset ligger på fjellet, 16,2 kilometer unna Vangskyrkja og 17 kilometer unna Hangursbanen gondolbane.

     Hardangerfjord Hotel
     Hardangerfjord Hotel

     Hardangerfjord Hotel

     Hardangerfjordveien 613, Kvam
       
      3,8
      av 5, basert på 13 anmeldelser
      3.5 av 5.0

      Dette hotellet ligger i Kvam og 10 kilometer unna Norheimsund havn, Hardanger maritime museum og Steinsdalfossen.

      Great Nature Holiday Home With Beautiful Fjord View in Herand Near Trolltunga
      Great Nature Holiday Home With Beautiful Fjord View in Herand Near Trolltunga

      Great Nature Holiday Home With Beautiful Fjord View in Herand Near Trolltunga

      , Jondal kommune
        
       5,0
       av 5, basert på 2 anmeldelser
       0.0 av 5.0

       Dette feriehjemmet er familievennlig og ligger ved havet i Herand, 18,6 kilometer unna Hardanger folkemuseum og 40 kilometer unna Steinsdalfossen og Hardanger maritime museum. Dessuten ligger Kinsarvik kirke og Lofthus kirke 40 kilometer unna.

       De beste tilbudene på fly

       Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.