MontpellierFrankrike

Se for deg at du befinner deg i middelalderens Frankrike i denne gamle handels- og universitetsbyen. Deretter kan du dra nytte av den korte veien til Middelhavet.

I Montpellier finner du Frankrikes eldste botaniske hage og et av landets eldste universiteter. Som følge av den sørlige beliggenheten er ikke Montpellier en typisk middelaldersk fransk by. Legg merke til hvordan byens arkitektur er blitt påvirket av spanske tradisjoner, smak fersk fisk fra Middelhavet og dra på en dagstur sørover til en badeby ved Middelhavet.

Du kan starte utforskningen av byen på Place de la Comédie, som er en åpen og sentralt beliggende plass hvor du blant annet finner byens operahus. Her kan du få med deg en forestilling i verdensklassen eller kun nyte synet av denne bygningen fra 1800-tallet om kvelden når de store vinduene lyses opp av blå-lilla lys.

Få kvartaler øst for Montpelliers historiske sentrum finner du et av de nyeste områdene: Antigone. I årene mellom 1979 og 2000 gjennomgikk dette området en komplett forvandling under arkitekten Ricardo Bofills ledelse, som kommer fra den nærliggende spanske regionen Catalonia. En av de mest imponerende nyklassiske bygningene finner du på Esplanade de l’Europe ved elven Le Lez. Tar du turen hit en fredag kveld om sommeren, kan du dessuten smake vin.

Montpelliers historie fylt med velstand og kunstneriske tradisjoner har ført til at byen kan by på en rekke spennende og viktige kulturelle attraksjoner. Byens botaniske hage, som ble anlagt i 1593, er Frankrikes eldste, og den er inspirert av Jardin des Plantes i Paris. Du kan videre besøke Musée Fabre for å se en rekke klassiske europeiske kunstverker, som blant annet en omfattende samling av tegninger av franske mestere. Inne i byens katedral kan du studere et maleri av Sébastien Bourdon, som er en av Montpelliers mest kjente kunstnere.

Kun 20 minutter med bil unna byen i sørlig retning finner du Palavas les Flots. Dette feriestedet ligger langs en lang og svært smal øy ved den franske kysten. Mens du befinner deg her bør du smake reker eller torsk fra havet.

Det ligger en internasjonal flyplass 8 kilometer øst for Montpelliers sentrum. Når du er kommet deg inn til byen kan du komme deg rundt med de mange trikkene eller til fots. Du vil sette pris på den behagelige brisen fra Middelhavet som blåser gjennom de smale gatene i byen på varme dager.

Hvor du bør bo i Montpellier

Montpellier fasiliteter samt gatescener

Montpellier bysentrum

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser av området)

Det er mye å utforske i Montpellier bysentrum, blant annet historiske steder og vakker elveutsikt. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Place de la Comedie og Esplanade Charles de Gaulle, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Comédie trikkeholdeplass eller Hôtel de Ville trikkeholdeplass.

Montpellier bysentrum
Croix-d'Argent, Montpellier, Herault, Frankrike

Croix-d'Argent

God mat og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Croix-d'Argent. Mens du er her, bør du også ta turen til Stade Sabathe, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Sabines trikkeholdeplass eller Villeneuve d'Angoulême trikkeholdeplass.

Croix-d'Argent
Mare Nostrum akvarium som viser gatescener og sjøliv i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Port Marianne

Det er mye å utforske i Port Marianne, blant annet spennende butikker og god mat. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Mare Nostrum akvarium og Odysseum kjøpesenter, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Millénaire trikkeholdeplass eller Place de France trikkeholdeplass.

Port Marianne
Montpellier sentrum, Montpellier, Herault, Frankrike

Montpellier sentrum

Det er mye å utforske i Montpellier sentrum, blant annet historiske steder og vakker elveutsikt. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Place de la Comedie og Katedralen i Montpellier, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Louis Blanc trikkeholdeplass eller Place Albert 1er trikkeholdeplass.

Montpellier sentrum
Pres d'Arenes, Montpellier, Herault, Frankrike

Pres d'Arenes

Mange som besøker Pres d'Arenes, skryter av vakre strender og god mat. Mens du er her, bør du også ta turen til Goolfy minigolf.

Pres d'Arenes
Katedralen i Montpellier som inkluderer gatescener

Gamlebyen

Gamlebyen kan blant annet friste med historiske steder, og tar du metroen fra Louis Blanc trikkeholdeplass eller Place Albert 1er trikkeholdeplass kan du få med deg severdigheter som Place de la Comedie.

Gamlebyen

De mest populære hotellene i Montpellier

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Crowne Plaza Montpellier - Corum
Crowne Plaza Montpellier - Corum
4 out of 5
Prisen er 1 235 kr per natt

Dette hotellet ligger i Antigone og 10 minutters gange unna Corum konferansesenter og Place de la Comedie. Montpellier zoologisk hage ligger 3,8 kilometer unna. ...

4.2/5Very Good! (466 anmeldelser)
Superbra service

"Meget bra opphold. Og god service under oppholdet. Og spesielt god service etter oppholdet."…"

Anmeldelse skrevet 29. apr. 2019

Crowne Plaza Montpellier - Corum
Hôtel & Spa Les Bains de Camargue by Thalazur
Hôtel & Spa Les Bains de Camargue by Thalazur
4 out of 5
Prisen er 2 253 kr per natt

Dette hotellet, ved siden av en golfbane, befinner seg ved stranden i Le Grau-Du-Roi og få skritt fra Golfe du Lion og Port-Camargue. Dessuten ligger Plage Sud ...

4/5Very Good! (344 anmeldelser)
Sol og bad

"Bra hotell men lite å ta seg til utenfor hotellet. Ingen ordentlig restauranter og kun en butikk. Rett ved flott badestrand med solstloler og restaurant."…"

Anmeldelse skrevet 19. jul. 2016

Hôtel & Spa Les Bains de Camargue by Thalazur
Appart'City Confort Montpellier Gare Saint Roch
Appart'City Confort Montpellier Gare Saint Roch
3 out of 5
Prisen er 937 kr per natt

Denne leiligheten ligger i Croix-d'Argent og 2 kilometer unna Kawa-tateret og Place de la Comedie. Dessuten ligger Stade Sabathe og Tour de la Babote kun 15 ...

4.4/5Excellent! (91 anmeldelser)

"Parfait du personnel à la chambre Rien a redire On se sent vraiment comme chez soi"…"

Anmeldelse skrevet 9. jul. 2020

Appart'City Confort Montpellier Gare Saint Roch

Populære steder å besøke i Montpellier

Port-Camargue
Bilde av Port-Camargue

Port-Camargue

Spaser langs vannet i Montpellier når du legger turen innom Port-Camargue. Stedet er kjent for sine mange restauranter, noe du burde oppleve under turen.

Place de la Comedie
Bilde av Place de la Comedie

Place de la Comedie

Du kan ta turen til en av de største bilfrie plassene i Europa for å ta en kaffe, se en opera og handle mat og klær.

La Grande Motte-stranden
Bilde av La Grande Motte-stranden

La Grande Motte-stranden

Det finnes ikke noe mer avslappende å gjøre på ferien enn å bruke en dag på La Grande Motte-stranden, en populær strand i Montpellier.

Mare Nostrum akvarium
Bilde av Mare Nostrum akvarium

Mare Nostrum akvarium

Med tusenvis av eksotiske fisk, en stormsimulator, haier og en tropisk regnskog gir dette akvariet et fascinerende innblikk i livet i havet.

Salagou-innsjøen
Bilde av Salagou-innsjøen

Salagou-innsjøen

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Salagou-innsjøen under besøket i Montpellier.

Katedralen i Montpellier
Bilde av Katedralen i Montpellier

Katedralen i Montpellier

Du vil utforske den spennende historien til Montpellier med en tur til Katedralen i Montpellier. Dette fotgjengervennlige området kan skilte med kunst du burde få med deg.

Andre steder som Montpellier