Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

KongsvingerNorge

Bli med på flotte turer inn i den magiske Finnskogen, eller opplev steder med historie som strekker seg tilbake til middelalderen og enda lenger.

En ferietur til Kongsvinger byr på mye historie. Her kan du besøke den gamle festningen og store herskapsgårder, eller ta turen til et av museene og lære mer om fortiden. Du kan også ta sekken på ryggen og begi deg inn i de store skogene og opplev den ville, norske naturen fra sin beste side.

Kongsvinger er en by og kommune sør i Hedmark fylke på grensen mot Sverige. Kommunen har et stort skogareal med Finnskogen lengst i øst. Glomma går også gjennom Kongsvinger, og i Glåmdalen finner du store jordbruksområder. Den gamle Kongeveien fra Oslo til Stockholm og videre helt frem til St. Petersburg, går også gjennom Kongsvinger.

Hva med å besøke Kongsvinger festning som ligger nord i byen, eller ta turen til Vinger kirke med det kjente løkkuppelformede klokketårnet? En annen severdighet i Kongsvinger er Kvinnemuseet der du kan du lære mer om kvinnenes rolle i samfunnet opp gjennom historien. Hvis du er interessert i historie, er turen til den fredede storgården Skinnarbøl rett øst for Kongsvinger, en opplevelse. Ellers byr Finnskogen på mange aktivitetsmuligheter sommer som vinter.

Hvis du skal på ferie til Kongsvinger har du flere overnattingsmuligheter, både hoteller og en gjestegård. Stedet ligger i innlandet og har et tradisjonelt innlandsklima med lite nedbør, kalde vintre og varmt sommervær. Det er flere spisesteder å velge mellom, og her finner du alt fra uformelle pizzeriaer til finere restauranter.

Det går flere jernbanelinjer til Kongsvinger: Solørbanen fra Elverum, Kongsvingerbanen fra Oslo og Grensebanen fra Charlottenberg i Sverige. Det går også hyppige bussavganger på de samme strekningene. For å komme deg rundt i området er det en stor fordel å ha tilgang til bil, så er du ikke avhengig av lokale bussruter.

Når du reiser til Kongsvinger får du oppleve de store skogene og mye norsk historie. Her får du en ferietur du absolutt ikke bør gå glipp av!

De mest populære hotellene i Kongsvinger

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Kongsvinger Castle Hotel & Resort
Kongsvinger Castle Hotel & Resort
3.5 out of 5
Kongsvinger Festning 2, Kongsvinger
Prisen er 1 292 kr per natt

Dette hotellet ligger i Kongsvinger og 0,6 kilometer unna Kvinnemuseet. Kongsvinger togstasjon ligger 25 minutters gange unna.

4.3/5Excellent! (98 anmeldelser)

"Et sikkert valg."…"

Anmeldelse skrevet 2. feb. 2020

Kongsvinger Castle Hotel & Resort
Kongsvinger Budget Hotel
Kongsvinger Budget Hotel
3 out of 5
Oslovegen 103, Kongsvinger
Prisen er 795 kr per natt

Dette hotellet ligger i Kongsvinger og 3,4 kilometer unna Kongsvinger festning.

4.4/5Wonderful! (94 anmeldelser)

"Greit rimelig hotell m selv betjening, i gang avstand for de som orker å gå."…"

Anmeldelse skrevet 5. feb. 2020

Kongsvinger Budget Hotel
Vinger Hotell
Vinger Hotell
3.5 out of 5
Østre Solørvei 6, Kongsvinger
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 329 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Kongsvinger og 3 kilometer unna Kongsvinger turistinformasjon, Kvinnemuseet og Kongsvinger festning. ...

3.1/5 (63 anmeldelser)

"Helt ok hotell"…"

Anmeldelse skrevet 17. des. 2019

Vinger Hotell

Byer nær Kongsvinger