Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

Ruinene av en protestantisk kirke står ved siden av et moderne tilbedelsessted, noe som illustrerer ødeleggelsen og gjenoppbyggelsen som en krig kan forårsake.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche er et berømt landemerke i Charlottenburg, sentrum av det tidligere Vest-Berlin. De allierte bombet den nyromanske kirken fra det 19. århundret i 1943 under den 2. verdenskrig. Et nytt åttekantet kirketårn ble oppført ved siden av ruinene av kirken tidlig på 1960-tallet. Besøk det gamle kirketårnet og det moderne klokketårnet for å se på et symbol på Berlins ødeleggelse og vilje til å bygge byen opp igjen.

Keiser Wilhelm II oppførte Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche til ære for sin bestefar, den tidligere tyske keiseren og konge av Preussen. Beundre kirkens ornamenterte detaljer, og legg merke til hvordan bygningen står i kontrast til det moderne handlestrøket omkring. Kirken brant nesten ned til grunnen etter at den ble bombet i 1943. Den ødelagte inngangshallen og spiret, som lokalbefolkningen kaller for "den hule tannen", ble bevart, og to nye byggverk ble oppført på begge sider av ruinene.

Du kan utforske den moderne kirken og inngangshallen og studere det iøynefallende interiøret i bygningen. Den åttekantede kirken kan skilte med en vakker fasade med blå, røde og gule glassinnfatninger. Se på Kristusfiguren og det forgylte sølvkorset med krystaller på alteret.

På den andre siden av ruinene ligger det enorme klokketårnet på 53 meter og kapellet. Klokketårnet har seks klokker i bronse, som ringer ved forskjellige anledninger, både til fest, bønn og minnesmarkeringer.

Besøk minnesmerket som ligger inni det ødelagte opprinnelige kirkespiret. Se på intrikat mosaikk med motiver fra Bibelen og basrelieffskulpturer. Se på de 16 panelene som representerer kirkens historie og ødeleggelse, i tillegg til symboler som forestiller krig og fred.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche ligger på Breitscheidplatz i Charlottenburg-strøket i Berlin, i nærheten av Berlin zoo. Det er gratis inngang til kirken. Det avholdes to gudstjenester i kirken på søndager. Kirken er åpen hver dag, og det avholdes regelmessig konserter i den moderne bygningen, for eksempel kor- og orgelkonserter.

Du kan bli med på en gratis, 30 minutters omvisning rundt i kirken og minnesmerket, eller du kan bestille en gruppeomvisning mot et lite gebyr.  Sjekk det offisielle nettstedet til Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche for detaljer om åpningstider og startsted for gratisomvisningene.


Guide til Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche


Kart

De beste hotelltilbudene i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

Vis alle de 1 304 overnattingsstedene i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
Steigenberger Hotel Berlin 870 kr
Steigenberger Hotel Berlin

Steigenberger Hotel Berlin

Los-Angeles-Platz 1, Berlin, BE
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf og 5 minutters gange unna Kurfürstendamm og Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Dessuten ligger Europa-Center og Kaufhaus des Westens kun 10 minutter unna. Kurfürstendamm U-bahn-stasjon ligger 5 minutters gange unna og Zoologischer Garten U-bahn-stasjon ligger 6 minutters gange unna.

  Hotel Berlin, Berlin 722 kr
  Hotel Berlin, Berlin

  Hotel Berlin, Berlin

  Lützowplatz 17, Berlin, BE
    
   4.5 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Mitte og 3 kilometer unna Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Riksdagsbygningen. Dessuten ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette kun 5 kilometer unna. Nollendorfplatz U-bahn-stasjon ligger 8 minutters gange unna og Wittenbergplatz U-bahn-stasjon ligger 10 minutters gange unna.

   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof 559 kr
   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

   IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

   Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
     
    0.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Mitte og 15 minutters gange unna Den tyske kanslerboligen og Riksdagsbygningen. Dessuten ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse kun 2 kilometer unna. Berlin Hauptbahnhof U-bahn-stasjon og Hauptbahnhof S-bahn-stasjon ligger fem minutters gange unna.

    Waldorf Astoria Berlin 1 781 kr
    Waldorf Astoria Berlin

    Waldorf Astoria Berlin

    Hardenbergstr. 28, Berlin, BE
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Berlin og 5 kilometer unna Zoologischer Garten Berlin, Potsdamer Platz og Brandenburger Tor. Dessuten ligger Riksdagsbygningen og Checkpoint Charlie-museet kun 5 kilometer unna. Zoologischer Garten U-bahn-stasjon ligger to minutters gange unna, og Zoologischer Garten S-bahn-stasjon ligger 3 minutters gange unna.

     Hampton by Hilton Berlin City West 835 kr
     Hampton by Hilton Berlin City West

     Hampton by Hilton Berlin City West

     Uhlandstr. 188-189, Berlin, BE
       
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf og 15 minutters gange unna Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche og Zoologischer Garten Berlin. Dessuten ligger Potsdamer Platz og Brandenburger Tor kun 5 kilometer unna. Uhlandstrasse U-bahn-stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Savignyplatz S-bahn-stasjon ligger 6 minutters gange unna.

      Hotel Riu Plaza Berlin 654 kr
      Hotel Riu Plaza Berlin

      Hotel Riu Plaza Berlin

      Martin Luther Strasse 1, Berlin, Berlin
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Schöneberg og 15 minutters gange unna Kaufhaus des Westens, Zoologischer Garten Berlin og Europa-Center. Wittenbergplatz U-bahn-stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Nollendorfplatz U-bahn-stasjon ligger 9 minutters gange unna.

       Motel One Berlin-Upper West 938 kr
       Motel One Berlin-Upper West

       Motel One Berlin-Upper West

       Kantstrasse 163 - 165, Berlin, BE
         
        0.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf og få skritt unna Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche og Kurfürstendamm. Dessuten ligger Theatre of the West og Europa-Center kun 5 minutter unna. Zoologischer Garten U-bahn-stasjon ligger to minutters gange unna, og Kurfürstendamm U-bahn-stasjon ligger 3 minutters gange unna.

        Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade 688 kr
        Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade

        Sheraton Berlin Grand Hotel Esplanade

        Lützowufer 15, Berlin, BE
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Mitte og 15 minutters gange unna Kurfürstendamm og Zoologischer Garten Berlin. Dessuten ligger Potsdamer Platz og Europa-Center kun 2 kilometer unna. Nollendorfplatz U-bahn-stasjon ligger 11 minutters gange unna og Wittenbergplatz U-bahn-stasjon ligger 12 minutters gange unna.