Sverige kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

GrebbestadSverige

Bestill en reise til Grebbestad og nyt den salte sjøluften, nydelig sjømat og flott natur.

Grebbestad ligger i Bohuslän i Sverige, omtrent 70 kilometer nord for Uddevalla og 60 kilometer sør for Halden i Norge. En weekendtur til Grebbestad og de små landsbyene rundt er perfekt for alle som ønsker en avslappende ferie ved havet, med bading, båtturer blant vakre øyer og middager med fisk og sjømat.

Grebbestad blir først nevnt på 1600-tallet, men byen var bebodd lenge før det. Det legendariske Greby gravfelt har omtrent 40 høye gravsteiner fra jernalderen og ca. 200 andre graver. Du kan se enda eldre spor etter bosettinger på Vitlycke museum i Tanum, som står på UNESCOs verdensarvliste. En kort spasertur fra museet finner du et av de mest populære historiske stedene med helleristninger fra bronsealderen, Vitlyckehällen, med omtrent 500 ulike forhistoriske kunstverk.

Mange svensker tilbringer weekendene i Grebbestad for å bade i havet, og byen har lenge vært kjent som et feriested. Bad på kjente Tanum strand, Edviksbadet eller på stranden som ligger i sentrum av Grebbestad. De mer eventyrlystne besøkende kan padle kajakk eller dykke, og hvis du er heldig, kan du også få øye på seler.

Tjurpannans naturreservat er ikke ideelt for bading siden det er veldig mye vind her, men det er likevel verdt et besøk. Den utsatte beliggenheten til reservatet har gjort at det har blitt dannet bratte klippekanter og et nakent landskap, noe som gjør det ideelt som et utsiktspunkt over skjærgården. Andre vakre steder er Otterön med sine skjellstrender og Valön, som ligger like vest for Fjällbacka.

Visse tider på året våkner området rundt Grebbestad til liv. Gå ikke glipp av det årlige karnevalet i Grebbestad, eller Badortens Dag, som har blitt arrangert hver juli siden 1922. Delta på den tradisjonelle svenske midtsommerfeiringen eller valborgsnatten i Falkeröd, eller reis hit for å lytte til levende musikk under trubadurkveldene. I slutten av september kommer hummeren, og dette er det perfekte tidspunktet for å bestille bord på en av de koselige restaurantene i byen, som i tillegg til hummer også serverer delikatesser som krabbe og østers.

Reis til Grebbestad med tog via Tanumshede, der du bytter til en lokalbuss. Når du er fremme, kan du oppleve den svenske kysten på et av landets mest populære feriesteder.

De mest populære hotellene i Grebbestad

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
TanumStrand
TanumStrand
4 out of 5
TanumStrand, Grebbestad, Vastra Gotaland
Prisen er 1 959 kr per natt

Dette hotellet, ved siden av en golfbane, befinner seg ved stranden i Grebbestad, 4,9 kilometer unna Kolholm sand og 10 kilometer unna Fjällbacka golfklubb og ...

3.8/5Good! (599 anmeldelser)

"Det kunne vært varmere temp i badeanlegg, synd ikke boblebadet funket. Ellers hadde restauranten god mat. Kunne vært mer tilbud for barn."…"

Anmeldelse skrevet 28. feb. 2020

TanumStrand
First Camp Edsvik Grebbestad
First Camp Edsvik Grebbestad
2 out of 5
Norra Edsvik 2, Grebbestad
Prisen er 1 135 kr per natt

Denne campingplassen med en miljøvennlig profil ligger i nærheten av stranden, 5 kilometer unna Kolholm sand og 10 kilometer unna Vitlycke museum og Rock Carvings ...

First Camp Edsvik Grebbestad
Villa Rosenhill Bed & Breakfast
Villa Rosenhill Bed & Breakfast
2.5 out of 5
Sövallsvägen 5, Grebbestad

Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Grebbestad, 2 kilometer unna Kolholm sand og 10 kilometer unna Rock Carvings in Tanum og Vitlycke museum. Dessuten ligger ...

4/5Very Good! (6 anmeldelser)

"Att toalett baderom på gangen. Alle som bodde skulle ha toalettbesøk og dusj om morgenen"…"

Anmeldelse skrevet 15. jun. 2019

Villa Rosenhill Bed & Breakfast

Populære steder å besøke i Grebbestad

Fredriksten festning
Bilde av Fredriksten festning

Fredriksten festning

4.5/5(13 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den fascinerende historien til Halden hvis du stikker innom Fredriksten festning. Stedet har en strandlinje og skoger du bør oppleve.

Anmeldelser av Grebbestad

3.3

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
0
5 - Fantastisk 0%
4 - Bra
1
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - OK
2
3 - OK 66.66666666666667%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

27. aug. 2019

Koselig

Byer nær Grebbestad