Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Galerius-buen

Se et av Thessaloníkis mest berømte monumenter, et symbol på byen og et spennende eksempel på romersk arkitektur fra 300-tallet. 

Galerius-buen, som også er kjent som Kamara, dominerer landskapet i den sentrale delen av Thessaloníki. I tillegg til å ha en imponerende størrelse og vakre utskjæringer fungerer buen som en viktig påminnelse om hvordan byen har endret seg i løpet av århundrene. I dag kan du se at den historiske romerske buen er omringet av butikker og restauranter i det moderne Thessaloníki.  

Buen var en gang i tiden en del av et bygg som bestod av en sentral kuppel og fire store søyler som var flankert av to mindre søyler. Den ble bygget tidlig på 300-tallet til minne om den romerske keiseren Galerius' seier over sasanidene. Buen ble bygget over byens to hovedveier, hvorav én av dem førte frem til Galerius' palass. 

Da buen først ble bygget ble den dekorert med en rekke formede marmorpaneler som ble atskilt med detaljert listverk. Ta en nærmere titt på de tre søylene som står igjen i dag og få et innblikk i historien ved å studere den en gang i tiden svært detaljerte dekorasjonen. Du kan blant annet se en fremstilling av Galerius som angriper den persiske kongen, selv om disse to personene aldri møtte hverandre i krig i virkeligheten. På et annet panel kan du se en ørn som flyr mot Galerius med en symbolsk seierskrans. 

Hold utkikk etter panelene med bilder av keiserfamilien og Galerius sammen med de andre herskende tetrarkene. Disse panelene er blitt slitt med tiden, men temaene er fremdeles åpenlyse. Hvert detaljert utskårede panel representerer Galerius og romerrikets makt.

Legg merke til den slående kontrasten mellom dette slitte gamle monumentet og de moderne kafeene og butikkene som omringer det i dag. Buen er en av byens viktigste landemerker og er et populært møtested blant de lokale innbyggerne. Sett deg på en av de utendørs kafeene og se på menneskene som beveger seg rundt buen. 

Galerius-buen ligger på den nordlige siden av Egnatia Odos og ikke langt unna Aristoteles-plassen og Thessaloníkis berømte rotunde. Du kan komme deg til den til fots fra de fleste stedene i byens sentrum.


Kart

De beste hotelltilbudene i Galerius' bue

Vis alle de 401 overnattingsstedene i Galerius' bue
Makedonia Palace 1 473 kr
Makedonia Palace

Makedonia Palace

2, Megalou Alexandrou Avenue, Thessaloniki, Central Macedonia
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Thessaloniki sentrum og 15 minutters gange unna Aleksander den store-hagen, Museum for bysantinsk kultur og Det hvite tårnet i Thessaloniki. Dessuten ligger OTE-tårnet og Galerius' bue kun 2 kilometer unna.

  The Modernist 817 kr
  The Modernist

  The Modernist

  Ermou 32, Thessaloniki
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Thessaloniki sentrum og 5 minutters gange unna Aristotelous-plassen og Hagia Sophia kirke. Dessuten ligger Thessaloniki jødiske museum og St. Demetrios-kirken kun 10 minutter unna. Thessaloniki jernbanestasjon ligger 23 minutters gange unna.

   Electra Palace Thessaloniki 1 454 kr
   Electra Palace Thessaloniki

   Electra Palace Thessaloniki

   9, Aristotelous Square, Thessaloniki, Central Macedonia
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Thessaloniki sentrum og 5 minutters gange unna Tsimiski-gaten og Aristotelous-plassen. Dessuten ligger Panagia Chalkeon-kirken og Hagia Sophia kirke kun 10 minutter unna. Thessaloniki jernbanestasjon ligger 22 minutters gange unna.

    Hotel Abc 636 kr
    Hotel Abc

    Hotel Abc

    Aggelaki 41, Thessaloniki, Central Macedonia
      
     3.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Thessaloniki sentrum og 5 minutters gange unna TIF - HELEXPO og Galerius' bue. Dessuten ligger Galerius' grav og OTE-tårnet kun 10 minutter unna.

     Egnatia Palace Hotel 737 kr
     Egnatia Palace Hotel

     Egnatia Palace Hotel

     Egnatia 61, Thessaloniki, Central Macedonia
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet med et spa ligger i Thessaloniki sentrum og få skritt fra Det gamle agora og Aristotelous-plassen. Dessuten ligger Panagia Chalkeon-kirken og Hagia Sophia kirke kun 5 minutter unna. Thessaloniki jernbanestasjon ligger 23 minutters gange unna.

      Park Hotel 479 kr
      Park Hotel

      Park Hotel

      Ionos Dragoumi 81, Thessaloniki, Central Macedonia
        
       3.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Thessaloniki sentrum og 10 minutters gange unna Government House, Panagia Chalkeon-kirken og St. Demetrios-kirken. Dessuten ligger Aristotelous-plassen og Hagia Sophia kirke kun 15 minutter unna. Thessaloniki jernbanestasjon ligger 18 minutters gange unna.

       RentRooms Thessaloniki 495 kr
       RentRooms Thessaloniki

       RentRooms Thessaloniki

       Konstantinou Melenikou 9, Thessaloniki
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Thessaloniki sentrum og få skritt unna Galerius' grav og Galerius' bue. Dessuten ligger Hagia Sophia kirke og OTE-tårnet kun 15 minutter unna.

        Hotel Kastoria 249 kr
        Hotel Kastoria

        Hotel Kastoria

        17-24 Leontos Sofou-Egnatia, Thessaloniki
          
         1.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Thessaloniki sentrum og 10 minutters gange unna Thessaloniki Port, Panagia Chalkeon-kirken og Aristotelous-plassen. Dessuten ligger Hagia Sophia kirke og St. Demetrios-kirken kun 15 minutter unna. Thessaloniki jernbanestasjon ligger 13 minutters gange unna.