Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Galata-broen

Gå over denne historiske broen for å oppdage berømte landemerker i Istanbul og se på solnedgangen fra en bar, der tyrkiske menn sitter og funderer over en vannpipe.

Galata-broen er en historisk bro over Det gylne horn, som knytter sammen gamlebyen i Istanbul med de nordlige strøkene. Når du er på ferie i Istanbul, kan du følge lokalbefolkningen som krysser broen mellom de to strøkene i flokk, og ta en pause for å oppdage berømte landemerker i byen og nyte en spektakulær solnedgang.

Leonardo da Vinci var den første som lagde en tegning av en bro på dette stedet i 1502. Den ble imidlertid ansett å være for ambisiøs. Lokalbefolkningen måtte vente til 1854 på en bro som knyttet sammen gamlebyen med de nordlige forstedene. Den nåværende, femte versjonen av Galata-broen har to nivåer med et spenn på 490 meter, og den ble bygd i 1994.

Når som helst om dagen kan du se lokalbefolkningen krysse den til fots, med bil eller med trikk. Se fiskere kaste ut snøret i vannet nedenfor. Du kan prute med gateselgere og kjøpe godteri eller en suvenir til en god pris. Finn deg en plass mellom fiskerne, og benytt den unike muligheten til å se vestover mot Europa og østover mot Asia.

Gå ned til broens undernivå. Her finner du tehus, barer og restauranter. Du finner også tradisjonelle kafeer, der du kan prøve tyrkisk nargile eller hookah. Det krever litt tilvenning å lære seg å røyke en vannpipe med aromatisk tobakk, men de lokale mennene elsker det tydeligvis. Sett deg ned på en utendørsterrasse, og se ut over Istanbuls sju høyder og Det gylne horn. Solnedgang er en flott tid for å besøke broen. Da kan du se byens moskeer og basarer som en silhuett mot en blodrød himmel.

Gå ikke glipp av attraksjonene på begge sider av broen. Dra til sørenden for å handle krydder, nøtter, ost og kjøtt på det egyptiske markedet og for å besøke den såkalte nye moskeen, som faktisk kan dateres tilbake til 1597. Ved nordenden finner du et travelt fiskemarked, der du kan prøve det berømte fiskesmørbrødet fra Galata-broen.

En alternativ måte å se broen på er å gå ombord en av passasjerfergene som går mellom kaiene i Eminönü og Karaköy.


Guide til Galata-broen


Kart

De beste hotelltilbudene i Galata-broen

Vis alle de 3 001 overnattingsstedene i Galata-broen
Sultanhan Hotel - Special Class 981 kr
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og få skritt unna Çemberlitas hammam og Konstantins søyle (Çemberlitas sütunu). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen) kun 10 minutter unna. Çemberlitaş stasjon og Sultanahmet stasjon ligger fem minutters gange unna.

  Novotel Istanbul Bosphorus 905 kr
  Novotel Istanbul Bosphorus

  Novotel Istanbul Bosphorus

  Kemankes Caddesi No: 57-59, Karaköy - Beyoglu, Istanbul
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Istanbul sentrum og 2 kilometer unna Galata-tårnet, Istanbul moderne kunstmuseum og Spice Bazaar. Suleymaniye-moskeen ligger 2,1 kilometer unna. Tophane stasjon ligger 5 minutters gange unna og Karaköy stasjon ligger 7 minutters gange unna.

   Ottoman Hotel Imperial - Special Class 771 kr
   Ottoman Hotel Imperial - Special Class

   Ottoman Hotel Imperial - Special Class

   Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og få skritt fra Den underjordiske sisternen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Gülhane-parken kun 5 minutter unna. Gülhane stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Sultanahmet stasjon ligger 5 minutters gange unna.

    Grand Konak Hotel 293 kr
    Grand Konak Hotel

    Grand Konak Hotel

    Tavanli Çesme Sk. 4, Istanbul, Istanbul
      
     0.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Istanbul sentrum og 15 minutters gange unna Suleymaniye-moskeen og Grand Bazaar. Dessuten ligger Galata-tårnet og Den underjordiske sisternen kun 3 kilometer unna. Eminönü stasjon ligger 14 minutters gange unna og Laleli universitet stasjon ligger 16 minutters gange unna.

     Istanbul Golden City Hotel 796 kr
     Istanbul Golden City Hotel

     Istanbul Golden City Hotel

     Tersane Cad. No. 111, Karaköy, Beyoglu, Istanbul, Istanbul
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Istanbul sentrum og 2 kilometer unna Mixer, Spice Bazaar og Suleymaniye-moskeen. Dessuten ligger Grand Bazaar og Den underjordiske sisternen kun 3 kilometer unna. Karaköy stasjon ligger 6 minutters gange unna og Tünel-plassen stasjon ligger 6 minutters gange unna.

      The Marmara Pera 756 kr
      The Marmara Pera

      The Marmara Pera

      Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet er familievennlig og ligger på strandpromenaden i Istanbul og 15 minutters gange unna Galata-tårnet og Mixer. Dessuten ligger Taksim torg og Suleymaniye-moskeen kun 3 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger 6 minutters gange unna og Tophane stasjon ligger 10 minutters gange unna.

       The Ambassador Hotel 714 kr
       The Ambassador Hotel

       The Ambassador Hotel

       Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
         
        3.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og 5 minutters gange unna Den underjordiske sisternen, Sultanahmet-plassen og Konstantinopels hippodrom. Dessuten ligger Hagia Sophia (Sophiamoskeen) og Cagaloglu Hamami kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 6 minutters gange unna.

        Pera Palace Hotel 1 581 kr
        Pera Palace Hotel

        Pera Palace Hotel

        Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Taksim og 10 minutters gange unna Pera-museet, Istiklal-avenyen og Galata-tårnet. Istanbul cruiseskipterminal ligger 1,2 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger 6 minutters gange unna og Tophane stasjon ligger 10 minutters gange unna.