Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Galata-broen

Gå over denne historiske broen for å oppdage berømte landemerker i Istanbul og se på solnedgangen fra en bar, der tyrkiske menn sitter og funderer over en vannpipe.

Galata-broen er en historisk bro over Det gylne horn, som knytter sammen gamlebyen i Istanbul med de nordlige strøkene. Når du er på ferie i Istanbul, kan du følge lokalbefolkningen som krysser broen mellom de to strøkene i flokk, og ta en pause for å oppdage berømte landemerker i byen og nyte en spektakulær solnedgang.

Leonardo da Vinci var den første som lagde en tegning av en bro på dette stedet i 1502. Den ble imidlertid ansett å være for ambisiøs. Lokalbefolkningen måtte vente til 1854 på en bro som knyttet sammen gamlebyen med de nordlige forstedene. Den nåværende, femte versjonen av Galata-broen har to nivåer med et spenn på 490 meter, og den ble bygd i 1994.

Når som helst om dagen kan du se lokalbefolkningen krysse den til fots, med bil eller med trikk. Se fiskere kaste ut snøret i vannet nedenfor. Du kan prute med gateselgere og kjøpe godteri eller en suvenir til en god pris. Finn deg en plass mellom fiskerne, og benytt den unike muligheten til å se vestover mot Europa og østover mot Asia.

Gå ned til broens undernivå. Her finner du tehus, barer og restauranter. Du finner også tradisjonelle kafeer, der du kan prøve tyrkisk nargile eller hookah. Det krever litt tilvenning å lære seg å røyke en vannpipe med aromatisk tobakk, men de lokale mennene elsker det tydeligvis. Sett deg ned på en utendørsterrasse, og se ut over Istanbuls sju høyder og Det gylne horn. Solnedgang er en flott tid for å besøke broen. Da kan du se byens moskeer og basarer som en silhuett mot en blodrød himmel.

Gå ikke glipp av attraksjonene på begge sider av broen. Dra til sørenden for å handle krydder, nøtter, ost og kjøtt på det egyptiske markedet og for å besøke den såkalte nye moskeen, som faktisk kan dateres tilbake til 1597. Ved nordenden finner du et travelt fiskemarked, der du kan prøve det berømte fiskesmørbrødet fra Galata-broen.

En alternativ måte å se broen på er å gå ombord en av passasjerfergene som går mellom kaiene i Eminönü og Karaköy.


Guide til utforskning av Galata-broen


Kart

De beste hotelltilbudene

Vis alle de 2 733 overnattingsstedene i Galata-broen
Doruk Palas Hotel 543 kr
Doruk Palas Hotel

Doruk Palas Hotel

Emekyemez Mahallesi, Nazli Hanim Sk. No 19 Galata, Istanbul, Istanbul
   
  0.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Istanbul sentrum og 15 minutters gange unna Galata-tårnet og Pera-museet. Dessuten ligger Suleymaniye-moskeen og Spice Bazaar kun 2 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Karaköy stasjon ligger 8 minutters gange unna.

  Pera Palace Hotel 1 510 kr
  Pera Palace Hotel

  Pera Palace Hotel

  Mesrutiyet Cad. No. 52, Tepebasi Beyoglu, Istanbul, Istanbul
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Taksim og 10 minutters gange unna Pera-museet, Galata-tårnet og Istiklal-avenyen. Istanbul cruiseskipterminal ligger 1,5 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger 5 minutters gange unna og Tophane stasjon ligger 12 minutters gange unna.

   The Marmara Pera
   The Marmara Pera

   The Marmara Pera

   Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet er familievennlig og ligger på strandpromenaden i Istanbul og 15 minutters gange unna Galata-tårnet og Mixer. Dessuten ligger Taksim torg og Suleymaniye-moskeen kun 3 kilometer unna. Tünel-plassen stasjon ligger 6 minutters gange unna og Tophane stasjon ligger 11 minutters gange unna.

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class 675 kr
    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Ottoman Hotel Imperial - Special Class

    Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og få skritt fra Den underjordiske sisternen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen). Dessuten ligger Istanbul arkeologiske museum og Sultanahmet-plassen kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger 5 minutters gange unna og Gülhane stasjon ligger 6 minutters gange unna.

     Sultanhan Hotel - Special Class 1 403 kr
     Sultanhan Hotel - Special Class

     Sultanhan Hotel - Special Class

     Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet med et spa ligger i Sultanahmet og få skritt unna Çemberlitas hammam og Konstantins søyle (Çemberlitas sütunu). Dessuten ligger Sultanahmet-plassen og Hagia Sophia (Sophiamoskeen) kun 10 minutter unna. Çemberlitaş stasjon og Sultanahmet stasjon ligger fem minutters gange unna.

      Sura Hagia Sophia Hotel 1 787 kr
      Sura Hagia Sophia Hotel

      Sura Hagia Sophia Hotel

      Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
        
       5.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Istanbul og 5 minutters gange unna Den tyske fontenen, Den underjordiske sisternen og Sultanahmet-plassen. Dessuten ligger Konstantinopels hippodrom og Cagaloglu Hamami kun 5 minutter unna. Sultanahmet stasjon ligger to minutters gange unna, og Çemberlitaş stasjon ligger 5 minutters gange unna.

       The House Hotel Karakoy 1 252 kr
       The House Hotel Karakoy

       The House Hotel Karakoy

       Emek yemez mh. Bankalar cd. No 5, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Istanbul sentrum og 10 minutters gange unna Galata-tårnet og Galata-broen. Dessuten ligger Spice Bazaar og Taksim torg kun 2 kilometer unna. Karaköy stasjon ligger 6 minutters gange unna og Tünel-plassen stasjon ligger 7 minutters gange unna.

        Novotel Istanbul Bosphorus 1 097 kr
        Novotel Istanbul Bosphorus

        Novotel Istanbul Bosphorus

        Kemankes Caddesi No: 57-59, Karaköy - Beyoglu, Istanbul
          
         5.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Istanbul sentrum og 2 kilometer unna Galata-tårnet, Istanbul moderne kunstmuseum og Spice Bazaar. Suleymaniye-moskeen ligger 2,1 kilometer unna. Tophane stasjon ligger 5 minutters gange unna og Karaköy stasjon ligger 7 minutters gange unna.