Billige flybilletter til Haugesund

Fly til Haugesund

Flyvninger til Haugesund

Det er en rekke flyvninger til Haugesund daglig fra flyplassene rundt om i Norge. Det er også mange ukentlig flyvninger til flyplassen fra større byer i utlandet, blant annet København, London, Gdansk og Warszawa. Med Expedia er muligheten god til å finne en så billig flybillett til Haugesund, og du kan i tillegg spare penger på bestille fly og hotell i Haugesund dersom du bestiller alt samtidig.

Haugesund er en ganske travel flyplass til å være såpass liten, og det er direkteflyvninger til Haugesund fra Oslo og Bergen daglig – en flytur som tar rundt 30 minutter fra Bergen og 1 time fra Oslo. Dersom du reiser fra en av de andre flyplassene i Norge, som flyplassen i Trondheim eller Tromsø, må du legge inn en mellomlanding i enten Bergen eller Oslo.

Haugesund er en liten by på vestkysten av Norge med i overkant av 30 000 innbyggere. Byen er kjent for å ha et rikt kultur- og naturtilbud, og det er mye spennende man kan finne på når man reiser til Haugesund som turist. Det er særlig de mange øyene utenfor Haugesund som gjør stedet så interessant. Dokken friluftsmuseum ligger på idylliske Hasseløy, og gir deg et innblikk i hvordan folk bodde og arbeidet fra 1850 til 1960 – under den store sildeperioden i Haugesund. Øya Røvær er også populær, og du bruker 25 minutter med båt fra bryggen i Haugesund til øya. Den ligger midt ute i havgapet og har i overkant av 100 innbyggere og én bil.

Fosser er noe annet som alltid har imponert oss nordmenn, og ved Haugesund finner du den kjente Langfossen. Dette er den 16. høyeste fossen i Europa – et virkelig imponerende skue. Den ligger omtrent én time fra Haugesund sentrum, men er vel verdt turen. World Waterfall Database har kåret Langfossen til verdens vakreste foss, og CNN/Budget Travel har kåret fossefallet til et av verdens ti vakreste fossefall.

Flyreiser til Haugesund fra flyplasser i Norge

Med Expedia finner du enkelt billige flybilletter til Haugesund. Både Norwegian, SAS og Widerøe har flyvninger til Haugesund daglig, og utenlandske selskaper som LOT-Polish Airlines, Ryanair og Corendon Airlines har ukentlige flyvninger til flyplassen fra storbyer som London, Antalya og Warszawa.

Flyreiser til Haugesund lufthavn, Karmøy

Haugesund lufthavn ligger på Karmøy, en øy utenfor vestkysten i Rogaland. Flyplassen har én rullebane, og rundt 700 000 passasjerer er innom årlig (2014). Det er en tax-free-butikk og kiosker i terminalen, og på Park Inn by Radisson Haugesund Airport, som ligger rett ved flyplassen, er det både restaurant og bar.

Flyplassen ble åpnet i 1975, og selv om den ligger svært værutsatt til, på utsiden av Karmøy, er det bare tåke som fra tid til annen stenger flyplassen. Flyplassen er en av de mest punktlige flyplassene i Norge, noe som er imponerende med værforholdene flyplassen ofte opplever.

Det er i overkant av 10 km fra flyplassen til Haugesund, og for å komme seg inn til Haugesund sentrum har man valget mellom flybuss, drosje eller leiebil i Haugesund som du kan plukke opp på flyplassen.

Ofte stilte spørsmål