Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

ElverumNorge

Denne byen som vokste fram rundt Christianfjeld festning for mer enn 300 år siden inviterer i våre dager besøkende til å oppleve kultur og historie omringet av tett, norsk skog.

I Elverum ligger Norsk Skogmuseum, med store uteområder, faste og skiftende utstillinger og mange lærerike aktiviteter for både store og små. Hvis det frister å få mer nærkontakt med naturen etter besøket, burde du dra ut på Hedmarksvidda, der det finnes oppmerkede løyper for de som liker å gå på fottur, sykle eller gå på ski. Fra Raskiftet, Elverums høyeste topp, har du utsikt over både Rondane og Rendalsfjellet. Ta med deg familien og nistepakke for en herlig dagstur i nydelig natur og frisk luft.

Fiskeren i familien vil sette pris på en weekendtur til Elverum, der fisket er godt både i Glomma og Renaelva. Når isen sprer seg, er dette også et yndet sted for isfiske. Det arrangeres også villmarksafari i området, der du kan komme nært på elg og andre dyr. Hvis du heller vil nyte en dag i friserte omgivelser, tilbyr Elverum golfklubb en 18-hulls bane ikke langt fra sentrum av byen. Her er det kupert terreng og flott natur å se på mens du spiller.

På tur i Elverum kan du overvære ulike arrangementer på Kulturhuset, som også fungerer som kino. Her er det konserter og utstillinger, komikvelder og teaterforestillinger med jevne mellomrom. Hold et øye med hjemmesiden deres for å se hva som skjer mens du er på besøk. Kunst kan du også oppleve på Håberget gård, som er fra slutten av 1600-tallet. På gården bor kunstneren Dag T. Hansen, som stiller ut sine verker i galleriet.

For en annen type gårdsopplevelse kan hele familien ta turen til Snippen gård, der barna er velkomne til å hilse på både dagligdagse husdyr og mer eksotiske arter, eller til Glomdalsmuseets friluftsmuseum, som fokuserer på bygdesamfunnet og bondegårdene gjennom tidene. Museet har også andre skiftende utstillinger, forelesninger og workshops utover året.

Det er ganske lett å komme seg til Elverum både med bil, buss og tog. Det går ekspressbuss fra Oslo og tog via Hamar både fra hovedstaden og Trondheim, og kommer du med bil, kan du reise til Elverum via flere riksveier samt E6 og E16.

De mest populære hotellene i Elverum

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Scandic Elgstua
Scandic Elgstua
4 out of 5
Trondheimsvegen 9, Elverum
Prisen er 1 251 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Elverum og 2 kilometer unna Glomdalsmuseet og Elverum kirke. Norsk Skogmuseum ligger 2,5 kilometer unna. Elverum togstasjon ...

4.5/5Wonderful! (346 anmeldelser)

"Perfekt gjennomreise-hotell. Fine rom og god frokost."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Scandic Elgstua
Scandic Central Elverum
Scandic Central Elverum
3 out of 5
Storgata 22, Elverum, Hedmark

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Elverum og 5 minutters gange unna Elverum Tourist Office og Elverum kirke. Dessuten ligger Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum ...

3.8/5Good! (132 anmeldelser)

"Hyggelig opphold på hotellet. Nydelig frokost, og gode senger å sove i. Pent og ryddig."…"

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2019

Scandic Central Elverum
Magical log Cabin With Indoor Pool and Jacuzzi
Magical log Cabin With Indoor Pool and Jacuzzi
151 Sørsætervegen, Elverum, Innlandet

Denne hytta for romantiske reiser ligger ved en innsjø og 32 kilometer unna Elverum Tourist Office, Elverum kirke og Norsk Skogmuseum. Dessuten ligger Glomdalsmuseet ...

Magical log Cabin With Indoor Pool and Jacuzzi

Populære steder å besøke i Elverum

Trysil skiområde
Bilde av Trysil skiområde

Trysil skiområde

4.5/5(2 anmeldelser)

Stå ned bakkene ved Trysil skiområde, et populært skiområde i Trysil. Området er kjent for sine mange restauranter, og har avslappende spasentre du bør oppleve.

Byer nær Elverum