Dubrovnik-Neretva

Kroatia
Revelin-fortet som inkluderer kystby
Denne kroatiske byen er et levende museum, en middelalderby som rager ut i Adriaterhavet og er omgitt av enorme stenmurer.

Dubrovnik byr på et fantastisk utvalg av restaurerte og gjenoppbygde palasser, plasser, klostre, kirker og fontener fra renessansen, gotikken og barokken.I århundrer har jordskjelv, borgerkriger og beleiringer på det nærmeste ødelagt Dubrovnik. De største hendelsene var det katastrofale jordskjelvet i 1667 og den voldsomme beskytningen under borgerkrigen i begynnelsen av 1990-årene. Men i dag er Dubrovnik en gjenfødt by. Start besøket med å gå øverst langs bymuren som omkranser hele gamlebyen. Befestningene ble bygd mellom 700- og 1500-tallet. Dette enorme steinteppet er nesten 2 kilometer langt og opptil 22 meter høyt og er et perfekt sted for å få en oversikt over byens severdigheter. En tur på muren i behagelig tempo tar en times tid.Dra ned fra bymuren og utforsk den bilfrie gamlebyen. Den står på verdensarvlisten og inneholder de fleste av Dubrovniks største severdigheter, blant annet slott, kirker, hager og designbutikker. Gå ned Placa, den marmordekte hovedgaten, der du finner butikker, kafeer og restauranter. Legg merke til at det ikke er noen reklameplakater eller butikkskilt her. Det skyldes lokale regler som skal beskytte områdets tradisjonelle preg. Avlegg et besøk på Rektor-palasset, et gotikk-/renessansemonument som var regjeringssete i den gamle Dubrovnik-republikken. I nærheten ligger St. Blaise-kirken, en barokkbygning fra 1700-tallet som er viet Dubrovniks skytshelgen.Kos deg utendørs på Banje, Dubrovniks hovedstrand, som ligger rett utenfor murene til gamlebyen. Svøm i krystallklart vann og nyt solen mens du beundrer utsikten over Adriaterhavet. I den pittoreske Gruž-havnen, hovedhavnen i Dubrovnik, som ligger i gangavstand fra gamlebyen, kan du gå på matmarkeder eller ta en ferge til en av øyene i nærheten.Om kvelden byr Dubrovnik både på livlige klubber og mer avslappede steder. Gamlebyen er full av restauranter, kafeer og barer. Hvis du har lyst til å danse, kan du gå på Culture Club Revelin, en nattklubb i det gamle Revelin-fortet. Hvis du er ute etter noe roligere, kan du gå på en klassisk konsert på Rektor-palasset.Siden de fleste av severdighetene i Dubrovnik ligger i den bilfrie gamlebyen, tar de fleste seg frem til fots. Det er enkelt å komme seg rundt i resten av byen med buss, taxi eller leiebil. Det kan være hensiktsmessig å kjøpe et Dubrovnik-kort. Dette kortet gir fri bruk av offentlig transport, en reiseguide til byen, rabatt på restauranter og gratis inngang på noen av de kulturelle og historiske severdighetene.

Dubrovnik-Neretva – populære byer

Dubrovnik i Sør-Dalmatia som inkluderer kystby, bukt eller havn og historisk arkitektur
Dubrovnik
Kjent for Historisk, Sjø og Havner
Reis til Dubrovnik! Her kan du blant annet få med deg sjøutsikt, steder på UNESCOs verdensarvliste og slott.

Grunner til å reise

  • Lapad-stranden
  • Dubrovnik fergehavn
  • Walls of Dubrovnik
Korcula som inkluderer innsjø og liten by eller landsby
Korcula
Kjent for Ferger og båter, Øyer og Budsjettvennlig
Hvis du reiser til Korčula, vil du oppleve en fredelig kroatisk øy med mange gamle landsbyer, vinmarker og krystallklart vann – en uimotståelig kombinasjon.

Grunner til å reise

  • Gamlebyen i Korcula
Orebic
Orebic
Kjent for Ferger og båter, Øyer og Båtturer
Reis til Orebic: dykking og mye mer.

Grunner til å reise

  • Korta Katarina Winery
Konavle
Konavle
Kjent for Restauranter, Sjø og Strender
Romantiske Konavle venter på deg, og kan friste med strender, sport, sjøutsikt og mye mer.
Zupa dubrovacka
Zupa dubrovacka
Kjent for Strender, Båtturer og Luksus
Opplev alt luksuriøse Zupa dubrovacka har å by på: steder på UNESCOs verdensarvliste, båtturer, strender og mye mer!
Ston
Ston
Kjent for Urbant
Ston er hjem til severdigheter som Neum kjøpesenter og Trstenik strand.