Dortmund

Reiseguide
Dortmund

Denne blomstrende byen vest i Tyskland er kjent som Westphalias grønne metropol, og er også kjent for sine bryggerier og solide fotballklubb.

Reis til Dortmund, som ligger i North Rhine-Westphalia på en weekendtur. Byen er en av de største byene i regionen, en av de eldste byene vest i landet og en av de best kjente og mest elskede byene i Tyskland.

Når du ankommer Dortmund, vil blikket ditt umiddelbart trekkes til tårnene i bybildet, spesielt ett av dem. Florian Tower er byens kjente TV- og telekommunikasjonstårn. Det ble bygget i 1959 og er 220 meter høyt, noe som før i tiden gjorde tårnet til landets høyeste frittstående bygg.

Andre høydepunkter inkluderer tårnene til Reinoldikirche, Marienkirche og Petrikirche, juveler innen arkitektur fra middelalderen, som du finner flere eksempler på i byen. Dra til Marienkirche for å se den tidligere protestantkirken, som opprinnelig ble bygd på 1100-tallet, og gjenoppbygd etter andre verdenskrig. Eller du kan ta turen til Petrikirche for å se det berømte, utskjærte alteret "Golden Miracle of Dortmund", som er nesten 600 år gammelt og avbilder 36 påskescener ved hjelp av 633 forgylte eikefigurer.

Når du er i Dortmund, er det viktig å ikke glemme den kulturelle scenen. Kle deg opp og få med deg sosiale tilstelninger på Konzerthaus og Opernhaus Dortmund. Sistnevnte ble bygget i 1966, på stedet til en gammel synagoge som ble ødelagt av nazistene på 30-tallet, og er nå vert for en rekke forestillinger. Du kan også ta en tur ut for å oppleve Dortmunds imponerende museer og kunstgallerier.

Til tross for byens historie som et industrielt senter, med fokus på kull og stål, anses Dortmund i dag som en grønn by, beskrevet av noen som Westphalias "grønne metropol". Nesten halvparten av området som utgjør Dortmunds territorium er enten vann, skog, jordbruksområder eller andre grøntområder – så gå en tur og se deg rundt.

Store parker rundt om i byen, som Westfalenpark og Rombergpark, er vel verdt et besøk. Dra til Westfalenpark for å se Rosarium, en rosehage med mer enn 3000 arter, eller reis til Mergelteichstrasse for å besøke Zoo Dortmund.

Det er denne imponerende blandingen av grøntområder og kultur som gjør Dortmund til en så fantastisk by.

Discover neighborhoods in Dortmund

ibis Dortmund West
ibis Dortmund West
3 out of 5
Sorbenweg 2, Dortmund, NW
Prisen er 408 kr per natt fra 9. des. til 9. des.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Lütgendortmund, 3,1 kilometer unna DASA Arbeitswelt Ausstellung og 10 kilometer unna Signal Iduna Park og ...
3.7/5 Good! (262 anmeldelser)
"Personalet på resepsjonen og frokost serveringen var best. Parkering er ikke inkludert men man får det gratis på inncheking 👍❤️alt er perfekt. Vil bruke den og anbefale til andre"

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2021

ibis Dortmund West
Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
4 out of 5
Hoher Wall 38, Dortmund, NW
Prisen er 453 kr per natt fra 16. des. til 16. des.
Dette hotellet ligger i Innenstadt-West og 3 kilometer unna Westenhellweg-gaten, Thier-Galerie og Westfalenhallen. Signal Iduna Park ligger 2,5 kilometer unna. ...
4.2/5 Excellent! (64 anmeldelser)
"War ok"

Anmeldelse skrevet 14. nov. 2021

Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
stays design Hotel Dortmund
stays design Hotel Dortmund
3 out of 5
Paderborner Str. 79, Dortmund, NW
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 571 kr per natt fra 1. jan. til 1. jan.
Dette hotellet ligger i Innenstadt-Ost og 5 kilometer unna Ostwall-museet, Thier-Galerie og Westfalenhallen. Dessuten ligger St. Reinold-kirken og Marienkirche ...
4.2/5 Excellent! (188 anmeldelser)
Fint hotell
"Veldig koselig hotell med hyggelig personal. De hjalp oss med alt vi trengte."

Anmeldelse skrevet 9. aug. 2021

stays design Hotel Dortmund
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Limehome Dortmund Südwall
Limehome Dortmund Südwall
3.5 out of 5
Südwall 17, Dortmund
Prisen er 659 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Denne leiligheten ligger i Innenstadt-West og 2 kilometer unna Opernhaus Dortmund og Westfalenhallen. Dessuten ligger Thier-Galerie og Signal Iduna Park kun ...
4.4/5 Wonderful! (27 anmeldelser)
Gute und günstige Übernachtungsmöglichkeit
"Im grunde genommen, gut. Aber diesmal hat es im Bad sehr streng gestunken. Und es sind mittlerweile keine bzw. nur noch wenige Gläser und Tassen in der Suite."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2021

Limehome Dortmund Südwall
TM Aparts
TM Aparts
4 out of 5
Prisen er 936 kr per natt fra 8. des. til 8. des.
Denne leiligheten ligger i Innenstadt-Nord, 0,8 kilometer unna Steinwache minnesmerke og museum og 5 kilometer unna Thier-Galerie og Westfalenhallen. Signal ...
3.2/5 (23 anmeldelser)
"All ok"

Anmeldelse skrevet 13. jan. 2020

TM Aparts
Paradies in Dortmund
Paradies in Dortmund
3.5 out of 5
Pässchen 5, Dortmund
Dette feriehjemmet ligger i Hombruch og 5 kilometer unna DASA Arbeitswelt Ausstellung, Signal Iduna Park og Westfalenhallen. Dessuten ligger Helmut-Körnig-Halle ...
4.5/5 Wonderful! (2 anmeldelser)
"Für einen kurzen Aufenthalt ist es gut. Internet funktionierte nur in einer Ecke des Schlafzimmer sonst kein Handy Empfang da die Unterkunft Souterain ist. Klappe des Mülleimers verschmutzt. Der Empfang lief reibungslos und sehr nett."

Anmeldelse skrevet 29. jan. 2020

Paradies in Dortmund
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Dortmund

Byer nær Dortmund