Dortmund

Reiseguide
Dortmund
Denne blomstrende byen vest i Tyskland er kjent som Westphalias grønne metropol, og er også kjent for sine bryggerier og solide fotballklubb.

Reis til Dortmund, som ligger i North Rhine-Westphalia på en weekendtur. Byen er en av de største byene i regionen, en av de eldste byene vest i landet og en av de best kjente og mest elskede byene i Tyskland.

Når du ankommer Dortmund, vil blikket ditt umiddelbart trekkes til tårnene i bybildet, spesielt ett av dem. Florian Tower er byens kjente TV- og telekommunikasjonstårn. Det ble bygget i 1959 og er 220 meter høyt, noe som før i tiden gjorde tårnet til landets høyeste frittstående bygg.

Andre høydepunkter inkluderer tårnene til Reinoldikirche, Marienkirche og Petrikirche, juveler innen arkitektur fra middelalderen, som du finner flere eksempler på i byen. Dra til Marienkirche for å se den tidligere protestantkirken, som opprinnelig ble bygd på 1100-tallet, og gjenoppbygd etter andre verdenskrig. Eller du kan ta turen til Petrikirche for å se det berømte, utskjærte alteret "Golden Miracle of Dortmund", som er nesten 600 år gammelt og avbilder 36 påskescener ved hjelp av 633 forgylte eikefigurer.

Når du er i Dortmund, er det viktig å ikke glemme den kulturelle scenen. Kle deg opp og få med deg sosiale tilstelninger på Konzerthaus og Opernhaus Dortmund. Sistnevnte ble bygget i 1966, på stedet til en gammel synagoge som ble ødelagt av nazistene på 30-tallet, og er nå vert for en rekke forestillinger. Du kan også ta en tur ut for å oppleve Dortmunds imponerende museer og kunstgallerier.

Til tross for byens historie som et industrielt senter, med fokus på kull og stål, anses Dortmund i dag som en grønn by, beskrevet av noen som Westphalias "grønne metropol". Nesten halvparten av området som utgjør Dortmunds territorium er enten vann, skog, jordbruksområder eller andre grøntområder – så gå en tur og se deg rundt.

Store parker rundt om i byen, som Westfalenpark og Rombergpark, er vel verdt et besøk. Dra til Westfalenpark for å se Rosarium, en rosehage med mer enn 3000 arter, eller reis til Mergelteichstrasse for å besøke Zoo Dortmund.

Det er denne imponerende blandingen av grøntområder og kultur som gjør Dortmund til en så fantastisk by.

Discover neighborhoods in Dortmund

Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
4 out of 5
Hoher Wall 38, Dortmund, NW, 44137
Prisen er 608 kr per natt fra 13. okt. til 14. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Dortmund, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4,1/5 Very Good! (135 anmeldelser)
"Well located. Clean and nice. Same as I remembered from last trip 10 years ago"

Anmeldelse skrevet 16. sep. 2022

BaseCamp Hotel Dortmund
BaseCamp Hotel Dortmund
3 out of 5
Kampstraße 1, Dortmund, NRW, 44137
Prisen er 813 kr per natt fra 16. okt. til 17. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i Dortmund, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser og en døgnåpen resepsjon. ...
4,3/5 Excellent! (16 anmeldelser)
Great first experience in DORTMUND!
"Booking was a little messed up by an inexperienced staff but the management made good and handled the issue to our satisfaction. Location is PERFECT in the heart of the city and hotel had perfect decor / ambience! Rooms were in great condition as they just opened. Hope it stays that way!"

Anmeldelse skrevet 23. sep. 2022

stays design Hotel Dortmund
stays design Hotel Dortmund
3 out of 5
Paderborner Str. 79, Dortmund, NW, 44143
Prisen er 726 kr per natt fra 10. okt. til 11. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Dortmund, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4,2/5 Excellent! (233 anmeldelser)
Fint hotell
"Veldig koselig hotell med hyggelig personal. De hjalp oss med alt vi trengte."

Anmeldelse skrevet 9. aug. 2021

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
TM Aparts
TM Aparts
4 out of 5
Münsterstraße 101, Dortmund, North Rhine-Westphalia, 44145
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Dortmund, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), flyplasstransport ...
3,3/5 (25 anmeldelser)
"Gute Wohnung für Gruppen. Schade das der Aufzug defekt war"

Anmeldelse skrevet 15. mai 2022

Limehome Dortmund Südwall
Limehome Dortmund Südwall
3.5 out of 5
Südwall 17, Dortmund, 44137
Hvis du bor i denne leiligheten i Dortmund, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en flatskjerm-TV og badekar eller dusj. ...
4,2/5 Excellent! (33 anmeldelser)
Fint sted
"Der mangler p muligheder og mulighed for at køle værelserne ned og meget trafik larm ellers fint centret"

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2022

Boardinghouse Living28
Boardinghouse Living28
3.5 out of 5
Heimbrügge 5a/b, Dortmund, NRW, 44359
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Dortmund, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Dortmund