Billige flyreiser til Dortmund

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 409 kr for enveisflyvninger og 1 019 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Fly til Dortmund

For nordmenn flest er Dortmund først og fremst kjent for fotballaget Borussia Dortmund, som spiller hjemmekampene sine på Signal Iduna Park. Mange drar på tur til Dortmund for å gå på fotballkamp. I Tyskland er Dortmund derimot mest kjent for sine mange og store grønne lunger. Nær halvparten av arealet i kommunen består av elver, skoger, landbruksområder og store grønne parker.

Du kan ta fly til Dortmund. Flyplassen ligger ca. 10 kilometer utenfor byen, og du finner billige flybilletter til Dortmund på Expedia.no. Du kan også ta tog dit. Hoteller i Dortmund er det mange av – fra femstjerners hoteller med og uten spa og til b&b og alle kategorier imellom disse. Sammenlignet med norske priser er overnatting i Dortmund relativt rimelig.

Ta fly til Dortmund og opplev julemarkedet

Ved siden av fotballaget er julemarkedet i Dortmund en av de mest kjente attraksjonene i byen. De fleste byer i Tyskland har sitt julemarked – weihnachtsmarkt – men julemarkedet i Dortmund går for å være ett av de aller største. Her kan du vandre mellom boder med Glühwein – som er den tyske varianten av gløgg – julebakst av alle slag, marsipan og ikke minst håndverk. Hvis du er i beit for julegaver, kan du ta en flyreise til Dortmund i desember. Da finner du garantert det du trenger. Du finner flybilletter til Dortmund på Expedia.no. Der kan du også leie bil i Dortmund.

Litt historie

Dortmunds eldste historie går tilbake til 880 e.Kr, da den nevnes i skriftlige kilder for første gang. Da var den bare en liten landsby. I 1152 slo keiser Fredrik Barbarossa seg ned i området for en tid, noe som førte til at Dortmund vokste til en av de mektigste byene i det tysk-romerske riket. Byen ble innlemmet i Hansaforbundet på 1200-tallet, og hadde lenge status som riksby, det vil si at den var direkte underlagt keiseren.

Under annen verdenskrig ble mange av de viktige industribyene i Ruhr-området mål for allierte bombetokter. Det gjaldt også for Dortmund, som var et viktig senter kull og stålproduksjon. To tredjedeler av byen ble utradert under disse bombetoktene.

Mange av de tyske byene som ble gjenoppbygget etter krigen, fikk preg av en rasjonell modernisme som var mer tilrettelagt for industriell vekst enn for menneskelig trivsel. Her ble Dortmund et eksepsjonelt unntak. Under gjenoppbyggingen av Dortmund ble det lagt vekt på store parker og grøntområder, til glede for både fastboende og tilreisende.

Westpark, noenlunde midt i sentrum av byen, er et godt eksempel på grøntanleggene i Dortmund. Om sommeren brukes parken til grillsammenkomster og andre livlige utefester, og er et treffpunkt for studenter, musikere og mediefolk. Her finnes lekeplasser, ølhager, danse- og spiserestauranter samt aktiviteter som spenner fra jogging til tango.

Innlandshavn

Selv om Dortmund ligger midt i landet, har den en egen havn – Dortmund Hafen, som er Europas største kanalhavn og et historisk område. Andre severdigheter omfatter Adlerturm – et barnemuseum som viser livet i Dortmund i middelalderen. Dortmund har også et rikholdig museum for kunst og kulturhistorie.

Informasjon om flyreiser til Dortmund

Ankomstflyplass Dortmund
Ankomstflyplassens IATA-kode DTM

Populære flyvninger til Dortmund

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 409 kr for enveisflyvninger og 1 019 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.