Dalsland

Reiseguide
Dalsland som viser åkre, innsjø og skoglandskap

Hvis du er glad i natur og friluftsliv, bør du planlegge en reise til Dalsland. Den svenske prins Eugen kalte en gang Dalsland for et Sverige i miniatyr, og vi kunne ikke vært mer enig.

Dalsland er et av Sveriges minste landskap, men det er fortsatt mye å se og gjøre her, spesielt hvis du ønsker deg friluftsopplevelser i den vakre naturen. Her kan du padle kano, tråkke deg gjennom naturen på en dresin, fiske i en av de mange innsjøene eller rusle rundt i fantastiske omgivelser. En ferie i Dalsland vil garantert gi ro og fred.

Dalsland har vært bebodd siden steinalderen, og du kan se ting fra denne perioden overalt. Et utmerket eksempel er helleristningene i Högsbyn, de flotteste gamle fortidsminnene i et vakkert naturreservat. En weekendtur til Dalsland ville ikke være komplett uten et besøk til akvedukten i Håverud, som er en del av Dalslands kanal, med over 100 000 besøkende i året. Kanalen regnes som en av de vakreste vannveiene i Europa. Ta en nærmere titt ved å leie en kano.

En annen unik attraksjon i Dalsland er halmstråutstillingen på Halmens Hus, som ligger på Majberget i Bengtsfors. Museets generelle utstilling tar for seg bruken av halm og hvorfor dette materialet var spesielt viktig i Dalsland. Gå innom å ta en kaffe på den koselige kafeen ved siden av, og nyt utsikten fra bordet. I nærheten kan du også leie en dresin og ta en nærmere titt på de vakre omgivelsene mens du tråkker avgårde langs de gamle jernbanesporene.

Hvis du planlegger å besøke Dalsland i juli, kan du få med deg Åmåls bluesfestival. Festivalen startet i 1992 og har siden utviklet seg til å bli en av Sveriges mest fremtredende bluesfestivaler. Det er en perfekt mulighet til å lytte til flott blues fremført av internasjonale musikere. Åmål er en sjarmerende liten by som virkelig er verdt et besøk når som helst på året.

Det er enkelt å komme seg rundt i Dalsland med buss og annen offentlig transport. Det er ingen lufthavner i dette landskapet, men du er bare halvannen time fra Karlstad lufthavn. Dette området er perfekt for camping og naturopplevelser, og for friluftsentusiaster er det en glede å rusle rundt blant trær og innsjøer.

Bestill en weekendtur til Dalsland og opplev natur som du aldri har sett den før.

Discover neighborhoods in Dalsland

Tössestugan Herrgårdshotell
Tössestugan Herrgårdshotell
2.5 out of 5
Fullt refunderbart
Prisen er 1 084 kr per natt fra 28. nov. til 28. nov.
Dette hotellet ligger i Tösse og 15 kilometer unna Sörknatten naturreservat, Fröskog Church og Not Quite Gallery. Dessuten ligger Forsbacka Golfklubb og Forbackabaden ...
4.3/5 Excellent! (26 anmeldelser)
"En fin opplevelse med overnatting på en gammel herregård. Bra rom og god seng. Enkel og grei matservering. Stedet ligger utenfor sentrum med fin natur.👍😊"

Anmeldelse skrevet 17. aug. 2019

Tössestugan Herrgårdshotell
Alcatraz
Alcatraz
2 out of 5
Bruksvägen 10, Gustavsfors
Dette vandrerhjemmet ligger i Gustavsfors, 1,8 kilometer unna Lelång og 12,1 kilometer unna Ekeby Camping. Dessuten ligger Bengtsfors kyrka og Bengtsfors kanalpark ...
3.8/5 Good! (10 anmeldelser)
"litt smal seng"

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2019

Hent priser
Alcatraz
The Visitor Stugby
The Visitor Stugby
3 out of 5
Upperudsvägen 4, Håverud, Västra Götalands län
Denne hytta ligger i Håverud, 0,7 kilometer unna Akvedukten i Håverud og 20 kilometer unna Vita Sandars Beach og Strömmersvik. Dessuten ligger Fröskog Church ...
4.2/5 Excellent! (52 anmeldelser)
"Hyggelig personale. Flott med kanalen, og god mat."

Anmeldelse skrevet 20. aug. 2021

Hent priser
The Visitor Stugby
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
3 roms overnatting i Mellerud
3 roms overnatting i Mellerud
Sågudden, Mellerud, Västra Götalands län
Dette feriehjemmet ligger i Mellerud, 5,9 kilometer unna Näs badplats og 15,1 kilometer unna Vita Sandars Beach. Dessuten ligger Strömmersvik og Akvedukten i ...
3 roms overnatting i Mellerud
3 roms overnatting i Ed
3 roms overnatting i Ed
Fjuk 110, Ed, Västra Götalands län
Dette feriehjemmet ligger i Ed, 1,5 kilometer unna Dalslands Moose Ranch og 32 kilometer unna Tresticklan nasjonalpark og Sodra Bullaresjon. Dessuten ligger ...
3 roms overnatting i Ed
4 roms overnatting i Mellerud
4 roms overnatting i Mellerud
Anolfsbyn, Mellerud, Västra Götalands län
Dette feriehjemmet ligger i Mellerud og 15 kilometer unna Akvedukten i Håverud, Vita Sandars Beach og Dalsland Canal. Dessuten ligger Strömmersvik og Näs badplats ...
4 roms overnatting i Mellerud
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Dalsland