Bormio

Reiseguide
Bormio som viser snø og fjell

En reise til Bormio tar deg 1 000 meter over havet og ikke langt fra byen Sondrio. Bormio er en gammel by som har spilt en ganske viktig rolle på grunn av beliggenheten sin. Innbyggerne har holdt fast på både byens utforming og sterke karakter, slik at bybildet, skikkene og atmosfæren har blitt bevart gjennom århundrene. Den dag i dag kan du oppleve utrolig seiglivede, gamle skikker, og noen av dem knyttes til før-kristne religioner og tradisjoner som har gått i arv. Ferietilbudene våre til Bormio lar deg utforske alle hemmelighetene til denne byen, som er like vakker og tilgjengelig året rundt.

Bormio er en eldgammel by som byr på sjeldent vakker kunst, arkitektur og historie. Har du lyst til å tilbringe litt tid utendørs, kan du både slappe av i naturen og bli med på sportsaktiviteter. Bormio har termiske spa, Stelvio nasjonalpark og er omgitt av De rätiske Alpene, et stort og velutstyrt skiområde med sertifiserte instruktører som venter på deg.

Det mangler ikke på friluftsaktiviteter når du er på ferie eller weekendtur i Bormio. Fotturer, hesteridning, fjellturer, langrenn, sykling og lange spaserturer kan prøves uansett alder og fysisk form i Bormios daler. Det er også deilig å bare slappe av og nyte landskapet, eller kose seg med en deilig middag på førsteklasses restauranter. Bormio har et fint klima og ligger i en bred dal i hjertet av Alpene. Den lille byen er omgitt av varme kilder og fjell som lett kan bestiges. Byen er perfekt for familier, og til og med små barn.

Ikke langt fra Bormio ligger Stelvio-passet, en av Europas mest høytliggende fjelloverganger. Herfra kan du nå Trentino ved å følge veien langs Trafoi-dalen til Bolzano, eller fortsette gjennom Resia-passet til den østerrikske grensen. På den andre siden kan du nå Sveits via Santa Maria-passet. Stelvio-passet er et unikt utkikkspunkt med fabelaktig utsikt over de fantastiske Alpene. Det har alltid vært et populært reisemål for skientusiaster og det italienske skilandslaget. Stelvio er den perfekte blandingen av natur og sport. Isbreen og området rundt er en del av Stelvio nasjonalpark, som har et uvurderlig økologisk mangfold. Stelvio-passet er ikke bare et sommerskisenter, men er også treningsområde for amatørsyklister og profesjonelle ryttere. Giro d'Italia går gjennom passet, som er en av de hardeste og mest spektakulære rutene sammen med Gavia og Mortirolo. Stigningen er kjent som "Cima Coppi" fordi den er det høyeste punktet på ruten.

Landskapet i parken spenner over forrevne fjelltopper, grønne skoger og fjellbeiter. Det renner mange elver gjennom dalen, og noen av dem fører vannet til store elver, som Adda og Oglio. Mange av elvene får smeltevannet fra isbreene, som kan sees fra Bormio. De største dalene er Val Venosta, Val Martello (som domineres av fjelltoppen Cevedale) og Trafoi på grensen til fjellkjeden Ortler-Alpene. Det typiske alpine dyrelivet i Stelvio nasjonalpark består av hjort (som lever i de tette skogene i Valtellina) og rådyr (som holder til i skogkanten). Høyere oppe finner du også gemser og alpesteinbukker, rever, murmeldyr og røyskatter.

Bormios varme kilder har lokket til seg utallige turister gjennom tidene, og sies å ha helsebringende effekt. Det ligger ni kilder ved foten av disse Alpene, og gjennomsnittstemperaturen er 38–41 °C. Den høyeste temperaturen nås om vinteren og våren, og den laveste om sommeren. Bagni di Bormio Spa Resort består av to adskilte anlegg, Terme Bagni Vecchi (de gamle badene) og Terme Bagni Nuovi (de nye badene), og ligger 3 km fra Bormio. Bormio Terme ligger i selve byen.

Når du har ladet batteriene med sport og slappet av i spaet, er det på tide å spise. Valtellinas kjøkken har ofte kraftig, tradisjonell smak, men kan også være delikat og tilfredsstiller den mest raffinerte gane. Hovedingrediensene i disse enkle rettene er smør, ost, poteter og bokhvete, som gir en mild, besnærende smak. Noen av de mest kjente rettene er pizzoccheri, sciatt og polenta taragna. Liker du spekekjøtt, kan du prøve bresaola, violini di capra og slinziga. De vanligste ostene er scimudin, casera og bitto, mens kjøttrettene kan bestå av hjort og rådyr. Delikatessene og smakene i denne magiske dalen får frem smilet hos de fornøyde turistene. Restplass-tilbudene våre til Bormio får deg til å lengte enda mer etter en ferie på dette vakre stedet.

San Lorenzo
San Lorenzo
4 out of 5
Via San Lorenzo 2, Bormio, SO
Prisen er 1 046 kr per natt fra 27. okt. til 27. okt.
Dette hotellet er familievennlig og ligger på fjellet i Bormio og 5 minutters gange unna Bormio Ski og Bormio Thermal Baths. Dessuten ligger Bormio - Bormio ...
4.6/5 Wonderful! (59 anmeldelser)
Koselig hotell i ett litt kjedelig strøk
"Ett lite hotell med helt nyrenoverte rom. Vi fikk rom med balkong. Noe som var veldig trivelig. Rommene er veldig små så med 2 store kofferter blir det veldig trangt. Dusjen var stor og trykket i dusjen som ofte kan være ett problem på mange hoteller var kjempe bra. Frokosten var god. Det ligger ..."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2018

San Lorenzo
HOTEL SANT ANTON
HOTEL SANT ANTON
4 out of 5
Via Leghe Grigie 1, Bormio, SO
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 590 kr per natt fra 6. nov. til 6. nov.
Dette hotellet med et spa ligger på fjellet og få skritt unna Bormio Ski og Bormio Thermal Baths. Dessuten ligger Bormio Golf Club og San Vitale-kirken kun 15 ...
4.2/5 Very Good! (101 anmeldelser)
Sentralt, god service og fine parkeringsmuligheter
"Fint hotell med god service. Passet fint for oss med MC."

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2015

HOTEL SANT ANTON
Italianway  - Besta 2
Italianway - Besta 2
Via Santa Barbara 10, Bormio, Provincia di Sondrio
Denne leiligheten ligger i Bormio og få skritt unna Bormio Ski og Bormio Thermal Baths. Dessuten ligger San Vitale-kirken og Bormio kirke kun 10 minutter ...
Hent priser
Italianway - Besta 2
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Italianway  - Besta 2
Italianway - Besta 2
Via Santa Barbara 10, Bormio, Provincia di Sondrio
Denne leiligheten ligger i Bormio og få skritt unna Bormio Ski og Bormio Thermal Baths. Dessuten ligger San Vitale-kirken og Bormio kirke kun 10 minutter ...
Italianway - Besta 2
Italianway - Castellazzi 14
Italianway - Castellazzi 14
Via Virginia Castellazzi, Bormio
Denne leiligheten ligger i Bormio og 15 minutters gange unna Bormio Ski, Bormio Thermal Baths og Bormio - Bormio 2000 Gondola. Dessuten ligger San Vitale-kirken ...
Italianway - Castellazzi 14
Italianway - Roma 39 Mansarda
Italianway - Roma 39 Mansarda
Via Roma, 39, Bormio
Denne leiligheten ligger i Bormio og få skritt unna Bormio Ski, Bormio kirke og San Vitale-kirken. Dessuten ligger Bormio Thermal Baths og Bormio - Bormio 2000 ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
Fantastico appartamento Bormio
"Trilocale fantastico, vista su una delle migliori piste da sci del mondo, rifiniture ricercate, pulizia impeccabile, confort da 5 stelle. Meraviglioso appartamento in centro sulla via più bella di Bormio. Complimenti"

Anmeldelse skrevet 27. des. 2019

Italianway - Roma 39 Mansarda
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Bormio

Populære aktiviteter i Bormio

Byer nær Bormio