Bardufoss

Reiseguide
Bardufossen som inkluderer fossestryk
Bardufoss, som ligger i Målselv kommune i Indre Troms, byr på vakker og dramatisk arktisk natur som vil passe midt i blinken for de som er glade i friluftsliv.

Det første som slår deg når du lander på Bardufoss lufthavn er de vakre fjellene i området, og især Istinden, som med sine snøkledte topper strekker seg hele 1489 meter over havet. Fjellet er et av Troms’ mest kjente landemerker og et populært turmål som kan bestiges både til fots og på ski.

En annen, kjent naturattraksjon i området er den 600 meter lange Målselvfossen, som regnes for å være en av Norges flotteste fosser. Fossen er blant annet kjent for sine store forekomster av laks, noe som gjør at mange reiser dit ene og alene for å fiske, og den har også Europas lengste laksetrapp for å hjelpe fisken forbi fossen.

For mer friluftsliv kan du også besøke Øvre Dividal nasjonalpark, som ligger i grenselandet mot Sverige, og byr på en rekke flotte turstier, i tillegg til egne løyper for skuterkjøring på vinteren. Her finnes alle de store rovdyrene våre, som bjørn, gaupe og ulv, og ikke minst jerv. Nasjonalparken har også flere flotte fiskevann.

Etter mye utendørsaktivitet kan det være fint å oppholde seg under tak en stund også, og hvis du vil kombinere dette med morsomme aktiviteter, så kan du ta med familien på Polarbadet. Her er det tilbud til hele familien, fra et morsomt badeland for barna til thailandsk spa for voksne som vil slappe av litt.

Til sist er det ikke å komme utenom at Bardufoss i mange år har vært et viktig sted for det norske forsvaret, og i Bardufoss sentrum finner du det vakre Veteranmonumentet Touchpoint, som ble avduket av Kong Harald i 2012 og hedrer norske veteraner og innsatsen deres for landet.

For de fleste er det enklest å reise til Bardufoss med fly, og Bardufoss lufthavn tar i mot flyvninger fra Oslo tre ganger daglig. I tillegg er Bardufoss bare 2 timer fra Tromsø, der det er gode flyforbindelser til resten av landet. Besøk Bardufoss og la deg bergta av den vakre naturen i Indre Troms.

Bardufosstun
Bardufosstun
3 out of 5
116 Ole Reistads veg, Målselv, Troms
Prisen er 1 364 kr per natt fra 21. jun. til 22. jun.
1 364 kr
per natt
21. jun.–22. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med skimuligheter i Målselv, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi ...
Bardufosstun
Bardufoss Hotell
Bardufoss Hotell
3.5 out of 5
Torget 11, Målselv