Målselv

Reiseguide
Målselvfossen som inkluderer fossestryk og skog
Se en av Norges mest kjente fossefall og et vakkert, variert landskap med fjellkjeder, daler, skiløyper og landsbygd.

Målselv kommune ligger blant fjell og daler i det sørøstlige Troms. Kommunen har navn etter Målselva, som sammen med forrevne fjell, grønne daler og kystlinjen i nordvest preger landskapet i denne kommunen. Få med deg alpintløypene i Målselv Fjellandsby eller det brusende vannet i Målselvfossen, som i 2003 ble kåret til Norges nasjonalfoss av Nitimens lyttere. En ferie i Målselv gir deg også muligheten til å lære mer om Norges militær- og krigshistorie, eller ganske enkelt å nyte det vakre landskapet der fjellene Blåtindan og Istind ruver.

Ta en kjøretur i Målselv for å se kommunens koselige tettsteder og dramatiske natur. For eksempel kan du besøke trivelige Bardufoss, som ligger der Barduelva og Målselva møtes. En kort kjøretur fra Bardufoss, i nabokommunen Bardu, finner du også dyrehagen Polar Park og Troms forsvarsmuseum.

Følg Barduelva for å se Bardufossen. I nærheten ligger også den brusende Målselvfossen, en av kommunens store stoltheter. Den ligger vakkert til omringet av granskog. Dette er også et glimrende sted å besøke hvis du vil prøve deg på laksefiske.

Lær om områdets historie og tradisjoner på folkemuséet Fossmotunet, som består av en rekke gamle, restaurerte bygninger som ble flyttet dit fra forskjellige deler av kommunen. På Alapmoen, ikke langt unna, kan du også se et koselig bygdesamfunn.

På vinteren bør du absolutt få med deg Målselv Fjellandsby, en av Norges største skiresorter. Her finner du glimrende alpintløyper, et stort nettverk av flotte langrennsløyper og et travelt sentrum med butikker, kafeer og det meste annet du måtte trenge. Hvis du vil se enda mer vakker natur, kan du besøke Øvre Dividal nasjonalpark. I parken finner vi mer granskog og en rekke sjeldne plante- og sopparter. Denne flotte nasjonalparken har også Norges tetteste bestand av jerv, og i tillegg finnes det ulv, bjørn og gaupe her.

Målselv ligger i det sørøstlige Troms. Du kommer deg enklest dit via den lokale flyplassen på Bardufoss. Eventuelt kan du ta buss fra Narvik eller Tromsø. Kommunen er kjent for sine grønne somre og snørike vintre. Bo på hotell eller i hytte på de større tettstedene eller finn en trivelig campingplass. Det er spesielt populært med camping nær Målselvfossen.

Rundhaug Gjestegård
Rundhaug Gjestegård
2.5 out of 5
Øverbygdveien 9, Målselv
Prisen er 1 695 kr per natt fra 26. jul. til 27. jul.
1 695 kr
per natt
26. jul.–27. jul.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Målselv. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
7,4/10 Good! (111 anmeldelser)