Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

ArendalNorway

Arendal benytter hele den vakre skjærgården til å by på museer og fotturer, klatrepark og festivaler. Her er det aktiviteter og muligheter for avslapning for store og små.

Takket være trelasthandelen var Arendal på nederlandske sjøkart allerede på 1500-tallet, og byen utviklet seg de neste par hundre årene til et viktig ladested i landsdelen, for deretter å bli den største sjøfartsbyen i Norge fra 1880. Sporene etter de ulike funksjonene stedet har hatt finnes i de mange museene Arendal tilbyr.

Eydehavnmuseet ligger i et gammelt industriområde og viser hvordan en arbeiderbolig ville vært innredet på 1920-tallet, mens Kløckers hus i empirestil viser hvordan borgerfamilien levde rundt år 1900. Her finnes også Nordens største flaskeskuteutstilling. På Aust-Agder kulturhistoriske senter finner du fylkesarkivet og diverse utstillinger av lokalhistorisk betydning, mens Bomuldsfabriken kunsthall satser på utstilling av samtidskunst, så her er det mye forskjellig å velge mellom.

Merdøgaard museum er innredet som en skipperfamilie bodde for 200 år siden. Hele Merdø er bilfritt, og et yndet sted for spaserturer og bading. Her har du utsikt mot de to fyrtårnene Store og Lille Torungen, bygget i 1844. Det går ferge hele sommeren fra havnen Pollen, der du også finner et stort utvalg av spisesteder. I samme område ligger mange av byens utesteder, så du kan hygge deg utover kvelden.

Hvis du drar på weekendtur til Arendal, kan du ta deg en sykkeltur på Hisøy eller Hove på Tromøy, der du finner den typiske sørlandsidyllen med nydelige strender og svaberg. Sistnevnte ligger i et vernet naturområde, og her kan barna utfolde seg i klatreparken.

Et populært sted for de yngre i familien er Vitensenteret Sørlandet, som har interaktive utstillinger. Hvis du besøker byen i den mørke årstiden, arrangeres Arendal Vinterfestival på begynnelsen av året, der de tilbyr vinteraktiviteter og kulturopplevelser for alle aldre. Legger du derimot turen hit i juli, kan du få med deg Canal Street jazz- og bluesfestival, som tiltrekker både norske og internasjonale artister.

Arendal har gode tog- og bussforbindelser til resten av landet, og hvis du kommer langveisfra, er nærmeste større flyplass i Kristiansand. Når du ser tårnet på Trefoldighetskirken, vet du at du snart er framme i denne sørlandsperlen.

De mest populære hotellene i Arendal

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel Tyholmen Arendal
Clarion Hotel Tyholmen Arendal
4 out of 5
Teaterplassen 2, Arendal
Prisen er 1 348 kr per natt fra 3. okt. til 4. okt.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Arendal og 10 minutters gange unna Bystranda og Vitensenteret Sorlandet. Dessuten ligger Bulder Lekeland og Arendal Tennis ...

4.5/5Wonderful! (329 anmeldelser)

"Fint rom, hyggelig betjening, velorganisert vedrørende covid 19. Alt var helt supert."…"

Anmeldelse skrevet 3. jul. 2020

Clarion Hotel Tyholmen Arendal
Grand Hotel Arendal
Grand Hotel Arendal
3 out of 5
Vestregate 11, Arendal

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Arendal og 10 minutters gange unna Bystranda og Vitensenteret Sorlandet. Dessuten ligger Bulder Lekeland og Arendal Tennis ...

3.9/5Very Good! (517 anmeldelser)
Greit

"Helt greit, men ingen stor opplevelse. Tomt for såpe og null wifi på rommet"…"

Anmeldelse skrevet 28. jun. 2020

Grand Hotel Arendal
Thon Hotel Arendal
Thon Hotel Arendal
4 out of 5
Friergangen 1, Arendal
Prisen er 1 293 kr per natt fra 3. okt. til 4. okt.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Arendal og 2 kilometer unna Vitensenteret Sorlandet og Bulder Lekeland. Arendal Tennis Club ligger 4,3 kilometer unna. ...

4.6/5Wonderful! (274 anmeldelser)

"Sentralt og bra hotell. Kunne vært litt mer informasjon om parkeringen"…"

Anmeldelse skrevet 12. jul. 2020

Thon Hotel Arendal

Ferieboliger i Arendal

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Canvas Hove
Canvas Hove
2 out of 5
Hoveodden 200, Arendal

Denne campingplassen ligger ved vannkanten, 0,1 kilometer unna Hove strand og 10 kilometer unna Bukkevika og Merdøgård museum. Dessuten ligger Vitensenteret ...

4/5Very Good! (15 anmeldelser)
Pustepause

"Under Arendalsuka var dette en fantastisk plass å bo. Eneste ulempen var taxikøen tilbake fra Arendal om kvelden."…"

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2019

Canvas Hove
Charm Inn Arendal
Charm Inn Arendal
4 out of 5
Strømsbuveien 2, Arendal

Denne leiligheten ligger midt i hjertet av Arendal og 15 minutters gange unna Bystranda og Vitensenteret Sorlandet. Dessuten ligger Bulder Lekeland og Arendal ...

4.4/5Excellent! (8 anmeldelser)
Pusterom

"Fantastisk plass å lande for en natt. Alt i gåavstand, og man hører et historisk sus i huset. Sov som en prinsesse. Prøv!"…"

Anmeldelse skrevet 2. sep. 2019

Charm Inn Arendal
5 Roms Overnatting i Færvik
5 Roms Overnatting i Færvik
Rævesandsveien, Arendal, Agder

Dette feriehjemmet ligger i Arendal og 5 kilometer unna Bukkevika, Bystranda og Vitensenteret Sorlandet. Hove strand ligger 4,8 kilometer unna.

5 Roms Overnatting i Færvik

Anmeldelser av Arendal

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
1
5 - Fantastisk 7.6923076923076925%
4 - Bra
11
4 - Bra 84.61538461538461%
3 - OK
1
3 - OK 7.6923076923076925%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

30. jul. 2019

Båttur rundt øya Hisøy var helt fantastisk i flott sommervær.

Byer nær Arendal