Arendal

Reiseguide
Arendal
Arendal benytter hele den vakre skjærgården til å by på museer og fotturer, klatrepark og festivaler. Her er det aktiviteter og muligheter for avslapning for store og små.

Takket være trelasthandelen var Arendal på nederlandske sjøkart allerede på 1500-tallet, og byen utviklet seg de neste par hundre årene til et viktig ladested i landsdelen, for deretter å bli den største sjøfartsbyen i Norge fra 1880. Sporene etter de ulike funksjonene stedet har hatt finnes i de mange museene Arendal tilbyr.

Eydehavnmuseet ligger i et gammelt industriområde og viser hvordan en arbeiderbolig ville vært innredet på 1920-tallet, mens Kløckers hus i empirestil viser hvordan borgerfamilien levde rundt år 1900. Her finnes også Nordens største flaskeskuteutstilling. På Aust-Agder kulturhistoriske senter finner du fylkesarkivet og diverse utstillinger av lokalhistorisk betydning, mens Bomuldsfabriken kunsthall satser på utstilling av samtidskunst, så her er det mye forskjellig å velge mellom.

Merdøgaard museum er innredet som en skipperfamilie bodde for 200 år siden. Hele Merdø er bilfritt, og et yndet sted for spaserturer og bading. Her har du utsikt mot de to fyrtårnene Store og Lille Torungen, bygget i 1844. Det går ferge hele sommeren fra havnen Pollen, der du også finner et stort utvalg av spisesteder. I samme område ligger mange av byens utesteder, så du kan hygge deg utover kvelden.

Hvis du drar på weekendtur til Arendal, kan du ta deg en sykkeltur på Hisøy eller Hove på Tromøy, der du finner den typiske sørlandsidyllen med nydelige strender og svaberg. Sistnevnte ligger i et vernet naturområde, og her kan barna utfolde seg i klatreparken.

Et populært sted for de yngre i familien er Vitensenteret Sørlandet, som har interaktive utstillinger. Hvis du besøker byen i den mørke årstiden, arrangeres Arendal Vinterfestival på begynnelsen av året, der de tilbyr vinteraktiviteter og kulturopplevelser for alle aldre. Legger du derimot turen hit i juli, kan du få med deg Canal Street jazz- og bluesfestival, som tiltrekker både norske og internasjonale artister.

Arendal har gode tog- og bussforbindelser til resten av landet, og hvis du kommer langveisfra, er nærmeste større flyplass i Kristiansand. Når du ser tårnet på Trefoldighetskirken, vet du at du snart er framme i denne sørlandsperlen.

Hotell Arendal
Hotell Arendal
3 out of 5
Østre gate 2-4, Arendal, Agder, 4836
Prisen er 1 051 kr per natt fra 27. nov. til 28. nov.
1 051 kr
per natt
27. nov.–28. nov.
Hvis du bor på dette hotellet i Arendal, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og daglig rengjøring. Populære severdigheter ...
3,9/5 Good! (180 anmeldelser)
Arendal by
"Veldig greit, lettvint og rimelig"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2022

Hotell Arendal
Thon Hotel Arendal
Thon Hotel Arendal
4 out of 5
Friergangen 1, Arendal, 4800
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 178 kr per natt fra 17. des. til 18. des.
1 178 kr
per natt
17. des.–18. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Arendal, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,6/5 Wonderful! (554 anmeldelser)
"Over all forventning. veldig god frokost"

Anmeldelse skrevet 16. nov. 2022

Thon Hotel Arendal
Lille Hotell
Lille Hotell
3 out of 5
5 Torvgaten, Arendal, Agder, 4836
Prisen er 1 091 kr per natt fra 27. nov. til 28. nov.
1 091 kr
per natt
27. nov.–28. nov.
Hvis du bor på dette hotellet i Arendal, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og parkeringsplasser. Populære severdigheter ...
4,4/5 Wonderful! (181 anmeldelser)
"Enkelt hotell. Rommet hadde en dobbeltseng og et bad av type med linoleum på gulvet. Rent og fint uten luksus. Kort gåavstand til restaurantene og butikkene. Dette stedet holder det de lover i forhold til prisen de tar."

Anmeldelse skrevet 17. sep. 2022

Lille Hotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Quiet area 25 walk from the City
Quiet area 25 walk from the City
Arendal, Aust-Agder
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Arendal. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en hage og en TV. Populære severdigheter som Vitensenteret Sorlandet ...
4/5 Very Good! (3 anmeldelser)
Vanskelig å finne
"Leiligheten lå langt fra sentrum, var vanskelig å finne. Vi ble kjørt til sentrum så han var jo greie med oss. Gammel leilighet, gikk bra for ei natt."

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2021

Quiet area 25 walk from the City
Canvas Hove
Canvas Hove
2 out of 5
Hoveodden 200, Arendal, 4818
Du kan bo på denne campingplassen under turen til Arendal. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en båthavn. Populære severdigheter ...
4,1/5 Very Good! (14 anmeldelser)
Pustepause
"Under Arendalsuka var dette en fantastisk plass å bo. Eneste ulempen var taxikøen tilbake fra Arendal om kvelden."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2019

Canvas Hove
16 Person Holiday Home in Færvik
16 Person Holiday Home in Færvik
3 out of 5
Arendal, Agder
Hvis du bor i denne ferieboligen i Arendal, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet 4 soverom, badekar eller dusj og en kaffemaskin på rommet. Populære ...
16 Person Holiday Home in Færvik
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Arendal