Hoteller i Arendal

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Hotellguide for Arendal

Hotell Arendal:Skal du med fly til Arendal, lander du på Kjevik lufthavn, ca. 67 km fra byen. Du finner tre hoteller i Arendal sentrum: Arendal Maritime Hotell har som navnet antyder en gjennomført maritim atmosfære, og ligger i gangavstand fra det populære havneområdet Pollen. Hotel Arendal ligger på historiske Tyholmen, like ved bryggekanten. Det gjør også Hotel Tyholmen, som har sjøen som aller nærmeste nabo.

Litt utenfor sentrum finnes ytterligere et hotell: Arendal Herregård ligger i landlige omgivelser på Tromøy. Alle disse hotellene er i tre-fire-stjernersklassen, og alle har konferansefasiliteter, trådløs internettilgang og restaurant. Er du ute etter et billig hotell i Arendal, kan Krøgeneslåven være et alternativ. Den ligger på landsiden ved broen over Tromøysund, og er et kurs- og selskapslokale med overnattingsmuligheter.

Arendal er en pulserende by om sommeren. Båtfolket skaper et yrende liv i havneområdet Pollen, både til lands og til vanns. Her og på tilstøtende Tyholmen er det flust med utesteder og mye å se og følge med på. Du kan kjøpe krabber rett fra krabbebåten, eller ta en av fergene ut til Merdø, Kolbjørnsvik, Hove på Tromøy eller til andre øyer i den praktfulle skjærgården. For en badeferie på Sørlandet kan et hotellrom i Arendal være et utmerket utgangspunkt.

Severdigheter i Arendal sentrum

Sol, sjø og badeliv er essensen av Sørlandet om sommeren. Men Arendal har mer å by på. Den gamle trehusbebyggelsen på Tyholmen er velkjent, og dette området er fint for en spasertur. Det var her byens velstående kjøpmenn bodde på 17- og 1800-tallet, da Arendal var en blomstrende seilskuteby. Mange av husene har fasadene vendt mot sjøen, ettersom alle varer ble fraktet sjøveien. Kløckers hus er et gammelt borgerhjem på Tyholmen som nå er innredet som museum. Her kan man se hvordan en velstående borgerfamilie levde for to-tre århundrer siden. Her finnes også verdens største samling av flaskeskuter.

Merdø ligger en kort fergetur ut fra Pollen, og fremstår som selve drømmen om en sørlandsidyll, med smale gangveier mellom velstelte gamle skipperhus. Her finnes et fint skjærgårdsmuseum som er vel verdt et besøk. Her er også en fin badestrand.

Hove

Et av de fineste strandområdene rundt Arendal finner du på Tromøy. Om du har tenkt deg hit, kan det vøre lurt å leie bil i Arendal. Hove-strendene har både sand og svaberg, og er fine og familievennlige områder. Hit går det ferge fra Pollen titt og ofte om sommeren. På Hove camping og Hove leirsenter like i nærheten finnes lekeplasser, kiosk og kafeteria – alt du trenger for en dag i solen sammen med ungene.

På Hove finnes muligheter for en rekke utendørs fritidsaktiviteter, blant annen en klatrepark, kanoutleie og baner for alle tenkelige varianter av ballspill.

Festivaler

I løpet av året arrangeres flere festivaler i Arendal. Canal Street er en årlig jazz- og bluesfestival som går av stabelen hver sommer. Arendal korfestival finner sted i juni. For de som liker trekkspill, er Skjærgårdstreffen på Hove verdt et besøk. Og de seneste årene har Arendalsuka seilt opp som en interessant møteplass mellom politikere og lobbyister.

Ofte stilte spørsmål

Nylige anmeldelser i Arendal

Flere reisealternativer