Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotball
Liverpool

Intro

Fotballtur til Liverpool

Det er liten tvil om at Nordmenn elsker fotball. Mange blir med i en fotballklubb før de starter på skolen, og det gjelder både gutter og jenter. Fotballinteressen i Norge er derfor veldig stor, siden så mange har et forhold til denne vakre sporten. Kommer du fra Trondheim er sjansen stor for at du heier på Rosenborg i Tippeligaen, vår hjemlige serie, men det virkelige favorittlaget til de fleste spiller som oftest i England – nærmere bestemt Premier League. Veldig mange nordmenn drømmer om en ordentlig fotballtur til Liverpool for å se laget spille kamp på Anfield.

continued

Liverpool er en klubb med lange tradisjoner som har mange tilhengere i Norge. Enhver Liverpool-supporter drømmer om å stå på ”The Kop” under oppgjøret mot Manchester United på Anfield – et av oppgjørene i England med mest følelser involvert. Det kan være vanskelig å få tak i billetter til denne kampen, men mot dårligere lag er det ofte lettere å skaffe billett. Det er ganske enkelt å komme seg til Liverpool fra Norge, så hvorfor ikke starte planleggingen av en fotballtur til Liverpool i dag?

Top things to Do

Fotballreiser til Liverpool

Det å reise på fotballtur for å se Liverpool spille kamp er en drøm for mange, men det krever litt planlegging for å få denne drømmen til å gå i oppfyllelse. Nedenfor finner du mye informasjon om prosessen med å bestille turen og skaffe billetter til kampen.

Reisen til Liverpool

Når man planlegger fotballtur, kan det være greit å starte med å sjekke priser på reisen til Liverpool. Du har flere forskjellige muligheter, men det enkleste er selvsagt å fly direkte til byen. Ryanair er det eneste selskapet som flyr direkte til Liverpool, men de har bare avganger fra Oslo. Man må stort sett regne med en mellomlanding i London. Dersom man flyr direkte tar turen rundt to timer, mens reisetiden med en mellomlanding fort dobler seg. Reiser du fra en av Norges andre større flyplasser, vil du enten måtte fly til Oslo eller London først. Det er mange billig billetter fra de større flyplassene til London, så turen trenger ikke bli så dyr. Fra London kan man ta tog til Liverpool for rundt 200 kroner. Er du ordentlig heldig kommer du deg tur/retur Oslo – Liverpool for under en tusenlapp, og det er det ikke noe å si på!

For å finne de beste tilbudene til Liverpool, lønner det seg å bruke Expedia.no. Vi hjelper deg med å bestille billige flybilletter, så du i stedet kan bruke pengene dine på en splitter ny Liverpool-drakt!

Fotballbilletter Liverpool

Det som ofte krever mest planlegging når man skal på fotballtur til Liverpool, er å få tak i en billett til Anfield – Liverpools hjemmebane. Selv om kapasiteten på stadionet er over 45 000 tilskuere per kamp, er det stor rift om de tilgjengelige billettene. Dersom du vil betale minst mulig for billettene, bør du prøve å skaffe dem gjennom Liverpools offisielle supporterklubb i Norge. På hjemmesiden til supporterklubben kan du legge inn søknad på billetter til både hjemme- og bortekamper. Supporterklubben selger enkeltbilletter og billettpakker, der fly og hotell, eller bare hotell, er inkludert. Det er imidlertid rundt 38 000 Liverpool-supportere i Norge, så du er ikke den eneste som er lysten på kampbilletter. Supporterklubben foretar loddtrekning dersom det er flere søker på billetter enn det er billetter tilgjengelig. Er du så heldig at du blir trukket ut, vil du som oftest måtte betale omtrent det billetten faktisk koster.

Det er imidlertid flere måter å skaffe seg kampbilletter på. Det er mange selskaper som tjener pengene sine på å skaffe billetter og selge dem videre. Prisen er ganske mye høyere enn det billettene vanligvis koster, men sjansen for å få billetter er mye større. Dersom selskapet har billetter og du er villig til å betale, er billettene dine. Du bør imidlertid trå varsomt i dette markedet, siden det er mange useriøse nettsteder.

Omvisning på Anfield

Selv om du får sett Anfield på kampdagen, kan det være morsomt å få med seg en omvisning av stadionet i løpet av fotballturen til Liverpool. Anfield er et stadion med mye historie, og guiden deler villig av kunnskapen sin. I løpet av omvisningen vil du blant annet få se spillergarderoben. Du kan sette deg på benken der favorittspilleren din sitter hver gang det er hjemmekamp. Videre går turen til spillertunellen, som er stedet hvor spillerne står og venter før de går ut på gressmatten på kampdagen. Presserommet er en annen interessant stopp, og det er her alle journalistene kommer med sine gravende spørsmål rundt spillerkjøp, spillersalg og lagets prestasjoner. På Anfield er det også et flott museum, som er en del av omvisningen. På museet kan du se alle trofeene Liverpool har vunnet opp gjennom årene, alle draktene laget har hatt og mye annet spennende. Museet gir deg også en mer grundig gjennomgang av klubbens stolte historie.

Hva med en ny drakt?

På Anfield finner du Liverpools offisielle butikk for supporterutstyr. Her kan du kjøpe alle draktsettene til Liverpool, samt mye annet morsomt med Liverpool-logo på. Butikken er på over 400 kvadratmeter, så vi tipper du finner noe morsomt du kan kjøpe med deg. De har selvfølgelige drakter med navnet til alle klubbens spillere ferdig trykt på ryggen til drakten, men du kan også be butikken trykke noe du selv bestemmer på draktens rygg. Denne prosessen tar ikke mange minutter, men koster litt ekstra. Åpningstiden er fra kl. 0900 til 1700 fra mandag til lørdag, og fra kl. 1000 til 1600 på søndager.

Nærkontakt med Liverpool-spillerne

Det er ikke så veldig enkelt å få tak i autografen til Liverpool-spillerne, spesielt ikke når du bare har et par dager på deg. I motsetning til på Old Trafford, hvor spillerne parkerer på parkeringsplassen og går de siste 100 meterne til stadionet, kommer Liverpool-spillerne med buss til Anfield. Bussen stopper rett utenfor inngangen og spillerne går inn på Anfield. Det er derfor ikke mulig å sikre seg noen autografer før kampen. Det er etter kampen sjansen din kommer, så det er bare å skynde seg til krysset der Centenary-parkeringsplassen møter Anfield Road. Det vil helt sikkert være mange andre som venter der, så du bør ikke ha problemer med å finne stedet. Her signerer noen spillere autografer etter at de er ferdig dusjet og skal hjem. Det er imidlertid ingen garanti for at spillerne velger å skrive autografer, så du må ha litt flaks.

Did you know that?

Visste du at …

… Anfield ble bygd i 1884? Frem til 1892 var det Everton som spilte på stadionet, men etter en krangel over leien med eier John Houlding ble Liverpool opprettet og Everton måtte forlate Anfield. Den opprinnelige kapasiteten til stadionet var 20 000 tilskuere. (Kilde)

… ”You’ll Never Walk Alone” opprinnelig var fra Rodgers og Hammersteins musikal Carousel? Den har vært en favoritt blant Liverpool-supporterne siden tidlig på 60-tallet.

… Ian Callaghan er spillere som har spilt flest kamper for Liverpool FC? Han spilte på laget fra 1959 til 1978, og noterte seg for hele 857 kamper

… Ian Rush er spillere som har scoret flest mål for Liverpool FC? Han spilte i klubben fra 1980 til 1987 og fra 1988 til 1996. Totalt scoret han hele 346 mål.

… Liverpools største seier i en europeisk turnering er 11-0 mot norske Strømsgodset? Kampen ble spilt i Drammen 17. september 1974.

The local perspective

Innbyggeres favoritt før kamp

Det å gå på pub før kamp er en del av fotballopplevelsen i England. Det er mange kjente puber i området rundt Anfield, så det kan være greit å vite hvor man bør dukke opp i hvilken drakt på kampdagen. Stedene nedenfor er de mest populære blant de lokale Liverpool-supporterne.

The Albert er et navn du bør merke deg med en gang. Dette er den mest populære og kjente puben for Liverpool-supportere. Den ligger rett ved The Kop, og de lokale supporterne til Liverpool sørger alltid for at det er svært god stemning her dagene det spilles kamp. Varm opp sangstemmen, for her synges det Liverpool-sanger i timevis før avspark!

Dersom det er fullt på The Albert, kan du ta turen til The Park. Denne puben ligger over veien for The Albert, og har super atmosfære dagene det spilles kamp. Fra puben til Anfield er det rundt 20 meter, så det skal mye til for at du ikke rekker kampen!

Holder du med bortelaget, er det puben The Arkles som gjelder. Det er her bortesupporterne samles, og denne puben ligger på andre siden av stadionet i forhold til The Albert og The Park.