Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Dubai

Se de 81 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Dubai

Opplev nye og spennende aktiviteter i Dubai

Nordmenn begynner virkelig å få øynene opp for landene rundt Den persiske gulfen. Nå tilbyr flere selskaper enn noen sinne reiser til dette spennende området og det er lite som stopper den jevne nordmann fra å besøke Dubai – et av syv monarkier i føderasjonen De forente arabiske emirater. Dubai by er kjent for sine luksuriøse avenyer turistlandsbyer og deilige badetemperaturer men det er mange ting å gjøre i Dubai som ikke trenger hverken luksusbudsjetter eller badetøy.

Det kan bli veldig varmt i Dubai

men det finnes allikevel aktiviteter utendørs som er spennende for hele familien og overraskende svale. Ta en tur ut på vannet for en skikkelig gøyal fisketur du vil helt sikkert fange noen fiskearter du ikke finner hjemme. Andre ting å gjøre på vannet utenfor Dubai er morsomme aktiviteter på jetski cruise i tradisjonelle båter eller cruise i en yacht. Og selvfølgelig skal det bades! Dubai har noen helt fantastiske strender.

Et mekka av handlemuligheter

Dubai henvender seg definitivt til alle men har allikevel ekstra mye å by på for den som liker å shoppe. Dubai Mall er verdens største shoppingsenter og her finner man absolutt alt mellom himmel og jord og til priser som kan virke veldig fristende på nordmenn. Men det er flere måter å gjøre unna shoppingen på som kan være vel så spennende: Arabiske byer har ofte en souk der store og små handler gjøres og den ekte souk-stemningen har blitt gjenskapt i Madinat Jumeirah – her kan man finne en rekke spennende artikler som ikke alltid er i butikkene eller til bedre priser enn de man finner der. Så er du glad i å handle kanskje en shoppingtur til Dubai er noe for deg.

Dersom det blir for varmt for å være utendørs finnes det mange Dubai-aktiviteter innendørs. Tenk å stå på skøyter mens det er 30 grader ute! Det går an hvis man finner veien til Dubai Ice Rink som ligger i Dubai Mall. Le Petit Palais er en miniatyrby for barna med egne butikker kunst- og håndverksavdelinger og muligheter for å leke mor og far med dokker dokkevogner og krybber. Trenger ungene å brenne av litt mer krutt er det kanskje på sin plass med en tur til Adventure Zone der man kan klatre og herje rundt i trygge omgivelser.

Det er selvfølgelig mange ting å gjøre i Dubai for de voksne også. Dubai Museum ligger i Al Fahidi-fortet og er en av de beste samlingene av artefakter fra beduinenes livsstil. Fortet ligger i bydelen Al Bastakiya der persiske kjøpmenn hadde sine basarer inntil ganske nylig. Like over Dubai-elva ligger Al Qaili-museet som er en hyllest til nasjonalskalden Mubarak Al Qaili og hans livsverk.

Nyt den arabiske kokekunsten på noen av Dubais mange restauranter. Prøv en ekte emiratarabisk lunsj på Al Fanar eller Mandilicious eller fantastisk overdådige middager på noen av de mange lokale restaurantene i Jumeirah. Vil man dykke enda dypere i de lokale mattradisjonene kan man ta en tur til Sjeik Mohammeds Senter for Kulturell Forståelse (SMCCU) og lære å lage noen av landets signaturretter.

Kart