Sør-Finland

Reiseguide
Helsinki fasiliteter samt nattbilder og historisk arkitektur

I Sør-Finland, som er landets mest folkerike region, finner du livlige byer, bortgjemte landsbyer, milevis med vakker kyst og uberørte nasjonalparker.

Dette er en region med mange forskjellige turistattraksjoner, og på en weekendtur til Sør-Finland kan du besøke landets travle hovedstad, sjarmerende havnebyer og uberørt villmark. Regionen strekker seg fra Finlands grense mot Russland, langs Finskebukta til Østersjøen og ut til en øygruppe med over 6500 øyer. Sør-Finland er også en av landets tidligst bebodde regioner, noe som gjør den til et yndet mål for både historieinteresserte og friluftsentusiaster.

Selve hjertet i regionen er Helsingfors, hovedstaden i Finland. Byens mange gallerier, museer, kafeer og århundregamle attraksjoner gir den et sofistikert og kultivert preg. Besøk kunstmuseet Ateneum og den storslåtte Helsingfors domkirke. Få med deg gratisfestivaler i Esplanadparken, og se deg om på kystfortet Sveaborg, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Fra Helsingfors kan du reise innover i landet til Hämeenlinna, som er berømt for sitt middelalderslott og naturreservatet Aulanko. Følg østkysten til Kotka, som byr på strandliv, seiling, rafting og øyhopping. Nærliggende Hamina er kjent for sine trebygninger og stjerneformede festninger. Plukk bær mens du vandrer langs innsjøene og gjennom skogene i Kouvola.

To timers kjøring vest for Helsingfors ligger Turku, som er Finlands eldste by og skriver seg tilbake til 1200-tallet. Fortsett vestover langs kysten for å slappe av på det fredelige sommerstedet Naantali og beundre trehusene i eventyraktige Rauma. Slapp av på uberørte strender i Hanko, og lær om finsk gruvedriftshistorie i Lohja.

Sett av tid til å utforske Sør-Finlands fortryllende nasjonalparker. Vandre mellom furutrærne, åsene og innsjøene i Repovesi nasjonalpark, og opplev det rike fuglelivet i Torronsuo nasjonalpark. I Nuuksio nasjonalpark finner du utmerkede tur- og campingmuligheter i nærheten av Helsingfors. Lei sykkel for å utforske de fredelige landeveiene i kystregionen Uusimaa.

Dra til Åland, en selvstyrt, svenskspråklig øygruppe ved innløpet til Bottenvika, for å hoppe fra øy til øy. Brändö, Kumlinge, Kökar, Sottunga og Vårdö er alle verdt et besøk.

Du kan reise til Sør-Finland ved å ta fly til Helsingfors. Deretter kan du dra fra sted til sted med sykkel, båt, leiebil og offentlig buss. Somrene er milde og får et ekstra løft av den fantastiske midnattssolen. I de kalde og snørike vintermånedene har du sjansen til å se det spektakulære nordlyset.

Discover neighborhoods in Sør-Finland

Scandic Grand Marina
Scandic Grand Marina
4 out of 5
Katajanokanlaituri 7, Helsinki
Prisen er 1 017 kr per natt fra 10. des. til 10. des.
Dette hotellet ligger i Helsinki bysentrum og 2 kilometer unna Allas Sea Pool og Helsinki katedral. Dessuten ligger Stockmann og Kiasma samtidskunstmuseum kun ...
4.1/5 Very Good! (946 anmeldelser)
Overnatting 26.7-1.8.2021
"Meget god, vennlig og professionell service.Frukost buffe hadde god standard.Anbefaler sterkt hotellet.Jeg kommer å velge dette hotellet også i fremtiden når jeg reiser til Helsinki."

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2021

Scandic Grand Marina
Hilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport
4 out of 5
Lentaejaenkuja 1, Vantaa
Prisen er 1 201 kr per natt fra 25. des. til 25. des.
Dette hotellet ligger i Aviapolis, 1,6 kilometer unna Finnish flymuseum og 3,6 kilometer unna Flamingo underholdningssenter. Jumbo kjøpesenter ligger 3,3 kilometer ...
4.4/5 Wonderful! (1,222 anmeldelser)
Ok
"Fin service fra frontdesk, ok rum Dårlig betjening i restaurant og kjedelig overpriset mat"

Anmeldelse skrevet 7. aug. 2021

Hilton Helsinki Airport
Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki
Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki
4 out of 5
Ruoholahdenranta 3, Helsinki
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 110 kr per natt fra 17. des. til 17. des.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Etelainen-distriktet og 2 kilometer unna Helsinki terminal vest, Stockmann og Finlandia-hallen. Dessuten ligger ...
4.3/5 Excellent! (1,143 anmeldelser)
Dårlig renhold.
"Lite rom, dårlig renhold. Måtte si ifra hver dag at vi ville ha rom vasket. Bare lett katte vask og tømming av søppel. Mye støv på rommet og pærer som ikke virker i lampene. Dette bør sjekkes etter hver kunde."

Anmeldelse skrevet 21. jul. 2020

Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Noli Studios Katajanokka
Noli Studios Katajanokka
3.5 out of 5
Kanavakatu 1, Helsinki
Prisen er 1 007 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Dette leilighetshotellet ligger i Helsinki bysentrum og 2 kilometer unna Uspenski-katedralen og Helsinki katedral. Dessuten ligger Stockmann og Kiasma samtidskunstmuseum ...
4.7/5 Exceptional! (55 anmeldelser)
"The property was immaculate, beautiful and well thought out. Price was great, loved everything about it!"

Anmeldelse skrevet 7. sep. 2021

Noli Studios Katajanokka
Holiday Club Vierumäki Superior Apartments
Holiday Club Vierumäki Superior Apartments
3.5 out of 5
Urheiluopistontie 400, Heinola
Prisen er 2 498 kr per natt fra 21. des. til 21. des.
Dette feriehjemmet ligger i Vierumäki, 0,6 kilometer unna Vierumäki golfklubb og 15 kilometer unna Myllyojan uimaranta og Vuolenkosken uimaranta. Dessuten ligger ...
4.6/5 Wonderful! (16 anmeldelser)
"Siisteydessä olisi ollut parannettavaa. Uusi ja hieno huoneisto on äkkiä pilalla jos sitä ei siivota kunnolla. Vain yksi autopaikka / huoneisto (6hlö) oli negatiivinen asia."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2021

Holiday Club Vierumäki Superior Apartments
Forenom Aparthotel Helsinki Herttoniemi
Forenom Aparthotel Helsinki Herttoniemi
2.5 out of 5
Hitsaajankatu 12, Helsinki
Prisen er 956 kr per natt fra 28. nov. til 28. nov.
Denne leiligheten ligger i Kaakkoinen-distriktet, 0,9 kilometer unna Marimekko Herttoniemi Tehtaanmyymälä og 3,5 kilometer unna Helsinki zoologiske hage. Helsinki ...
3.8/5 Good! (369 anmeldelser)
Hyvät liikenneyhteydet
"Näppärä majapaikka lähellä Herttoniemen metroasemaa. Ilmainen pysäköinti plussaa."

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2021

Forenom Aparthotel Helsinki Herttoniemi
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Sør-Finland

Byer nær Sør-Finland