Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

SarajevoBosnia-Hercegovina

Sarajevo har både vært krigssone og vertsby for vinter-OL, og er en spennende by å dra på weekendtur til. Blant annet kan du oppleve skikkelig vinter rett i nærheten.

Da de olympiske vinterlekene ble åpnet i 1984, fikk verden se et vakkert, snødekt landskap. Åtte år senere brøt det som skulle bli en fire år lang krig ut. På en reise til Sarajevo får du se hvordan byen har blitt bygd opp igjen og blitt den sjarmerende fjellbyen den en gang var, med historiske severdigheter, hele 20 museer og vakker natur.

I Stari Grad (gamlebyen) kan du spasere i de smale gatene rundt den kjenteBaščaršija-plassen. Her finner du mange unike butikker, restauranter og barer. Legg også merke til den vakre drikkefontenen Sebilj, byens siste i sitt slag. På Sarajevo-museet 1878–1918 ved Latinerbroen kan du lese om da erkehertug Franz Ferdinand ble skutt, noe som ble starten på første verdenskrig. På Galleri 11/07/95 kan du se gripende bilder av folkemordet i Srebrenica, ikke langt fra Sarajevo.

Rådhuset (Vijećnica) i byen er i nymaurisk stil og ble bygd i 1896, da Bosnia var en del av Østerrike-Ungarn. Bygningen, som følger arkitektens tegninger til punkt og prikke, ble ødelagt under krigen, men gjenoppbygd til fordums prakt i 2014. Ta turen inn, så får du se den fantastiske kuppelen i farget glass.

På en storbyferie i Sarajevo får du selvsagt også se moderne bygninger, som kjøpesenteret Sarajevo City Center og skyskraperen Avaz Twist Tower, som viser at byen definitivt har gått fra krigsskueplass til attraktivt feriemål. Drar du på weekendtur til Sarajevo, bør du få med deg Sarajevo-tunnelen, eller Håpets tunnel, som løper under flyplassen og som bosnierne brukte til å komme seg til og fra byen da den var okkupert av serberne.

Ta turen sørover og stå på ski i Bjelašnica-fjellet, ikke langt fra Igman, der skiskyter Eirik Kvalfoss tok gullmedalje på 10 km sprint i 1984, da Bosnia fremdeles var en del av Jugoslavia. Om sommeren, når fjellsidene er grønne, er Bjelašnica en populær boltreplass for paraglidere.

Nord for Sarajevo kan du besøke Bijambare-grotten, med sine flotte underjordiske steinformasjoner. I vest ligger vakre Vrelo Bosne, med kanaler og innsjøer med flere øyer og et rikt dyreliv.

Du reiser til Sarajevo, som er hovedstaden i Bosnia-Hercegovina, ved å fly til den internasjonale flyplassen, som ligger 20 minutter med bil fra Stari Grad.

Hvor du bør bo i Sarajevo

Gamleby, Sarajevo, Føderasjonen Bosnia-Hercegovina, Bosnia-Hercegovina

Gamleby

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

Historiske steder, koselige kaffebarer og spennende butikker gjør at mange reiser til Gamleby. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Latinerbroen og Gazi Husrev-Beg-moskeen.

Gamleby

De mest populære hotellene i Sarajevo

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Bosmal Arjaan by Rotana
Bosmal Arjaan by Rotana
4 out of 5
Milana Preloga 12, Sarajevo, Sarajevo kanton

Dette leilighetshotellet med et spa ligger i Novi Grad Sarajevo og 15 minutters gange unna Bosmal City Center og Grbavica stadion. Dessuten ligger Nasjonalbiblioteket ...

Bosmal Arjaan by Rotana
Courtyard by Marriott Sarajevo
Courtyard by Marriott Sarajevo
4 out of 5
Skenderija 1, Sarajevo
Prisen er 883 kr per natt

Dette hotellet ligger i Gamleby og 15 minutters gange unna Ali Pashas-moskeen, Den bosniske parlamentsbygningen og Sarajevo synagoge. Dessuten ligger Markale ...

4.6/5Wonderful! (155 anmeldelser)
A new, nice, no-nonsense hotel!

"Very nice hotel. Brand new, functioning. No-nonsense establishment. Nice, airy rooms, very nice bathroom, would have had space for a bathtub. Nice restaurant, friendly staff. Nice roof bar. Ok price. Recommended!"…"

Anmeldelse skrevet 17. okt. 2019

Courtyard by Marriott Sarajevo
Residence Inn by Marriott Sarajevo
Residence Inn by Marriott Sarajevo
4 out of 5
Skenderija 43, Sarajevo
Prisen er 871 kr per natt

Denne leiligheten ligger i Gamleby og 10 minutters gange unna Sarajevo synagoge, Markale og Despic-boligen. Dessuten ligger Ferhadija-moskeen og Ali Pashas-moskeen ...

4.6/5Exceptional! (319 anmeldelser)
Highly recommendable hotel

"Very nice hotel - everything up to expectation, with one exception: the breakfast is way better than a regular continental one. Good location near the old town."…"

Anmeldelse skrevet 21. okt. 2019

Residence Inn by Marriott Sarajevo

Populære steder å besøke i Sarajevo

Sarajevo rådhus
Bilde av Sarajevo rådhus

Sarajevo rådhus

Bakgrunnen til Bascarsije vil du kunne finne ut mer om dersom du setter av litt tid til Sarajevo rådhus. Dette fotgjengervennlige området har shoppingmuligheter du bør oppleve, og er kjent for de koselige kaffebarene sine.

Vrelo Bosne
Bilde av Vrelo Bosne

Vrelo Bosne

Opplev naturen ved Vrelo Bosne, et flott grøntområde i Ilidža. Området har både skoger og landlige omgivelser du ikke bør gå glipp av.

Latinerbroen
Bilde av Latinerbroen

Latinerbroen

Du vil finne ut mer om den fascinerende bakgrunnen til Bascarsije når du går innom Latinerbroen. Dette fotgjengervennlige området har shoppingmuligheter du bør oppleve, og er kjent for de koselige kaffebarene sine.

Sebilj-fontenen
Bilde av Sebilj-fontenen

Sebilj-fontenen

Bakgrunnen til Bascarsije kan du utforske om du stopper ved Sebilj-fontenen. Dette fotgjengervennlige området har shoppingmuligheter du bør oppleve, og er kjent for de koselige kaffebarene sine.

Gazi Husrev-Beg-moskeen
Bilde av Gazi Husrev-Beg-moskeen

Gazi Husrev-Beg-moskeen

Du vil utforske den interessante bakgrunnen til Bascarsije når du går innom Gazi Husrev-Beg-moskeen. Dette fotgjengervennlige området har shoppingmuligheter du bør oppleve, og er kjent for de koselige kaffebarene sine.

Sarajevo tunnellmuseum
Bilde av Sarajevo tunnellmuseum

Sarajevo tunnellmuseum

4/5(1 anmeldelse)

Få med deg de interessante utstillingene i Sarajevo tunnellmuseum, et museum med en rikholdig bakgrunn, på besøket ditt i Sarajevo. Stedet har interessante museer og et levende jazzmiljø som du bør sette av tid til.

Populære aktiviteter i Sarajevo

Tur med sightseeingbuss i Sarajevo
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Sarajevo

Tur med sightseeingbuss i Sarajevo

106 kr
per voksen