Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

RenaNorge

Ved Glomma, i Hedmark fylke, ligger stasjonsbyen Rena og tilbyr flotte og varierte naturopplevelser. Her kan du stå på ski, fiske, dra på beversafari, spille golf, gå på fottur i fjellet og avslutte kvelden på kanskje Norges største akevittbar.

Det administrative senteret for Åmot kommune er nok først og fremst kjent for å være en viktig stasjon på Rørosbanen og startstedet for to av verdens største idrettsarrangementer. Her finnes imidlertid muligheter for mange andre aktiviteter, både innenfor friluft og kultur. Midt i sentrum av Rena ligger den mer enn hundre år gamle Åmot kirke i dragestil og imponerer. Rett ved kan du få med deg forestillinger og filmer på Åmot kulturhus, som også har en hyggelig kafé.

Mange kommer på weekendtur til Rena for å stå på ski i vinterhalvåret. Rena alpinsenter har flere nedfarter og eget område for snowboardkjøring. Stedet skilter også med kveldskjøring, så du virkelig kan få utfoldet deg under oppholdet. Området har mange markerte, oppkjørte løyper for langrennsentusiaster, og herfra går starten på det tradisjonsrike Birkebeinerrennet, et skimaraton som tiltrekker deltakere fra hele verden.

På mildere dager er det gode muligheter for golf på Sorknes golfbane, eller du kan bli med på sporingskurs og beversafari i området rundt Osensjøen. Selve innsjøen er et yndet sted for å ta med båten eller kajakken og tilbringe en dag ute på vannet i solskinnet, og langs stranden er det populært å bade og sole seg. Er det fristende med en pause fra det varme været, kan nærliggende Sørlistøa fløtemuseum tilby lærerike utstillinger om tømmerfløtingen som er av historisk betydning i kommunen.

For hobbyfiskeren er selvfølgelig både Glomma og Osensjøen midt i blinken – stedet er et spesielt ettertraktet reisemål blant fluefiskere. Legger du reisen til Rena til august, kan du oppleve Birkebeinerrittet for terrengsyklister, et av verdens største målt i antall deltakere. Blir du inspirert og vil ta deg en energisk tur ut i naturen selv, er det mange muligheter både for fotturer og sykkelturer i hele regionen. En tur opp på Hemmelfjellet vil belønne deg med flott utsikt, og deretter kan du avslutte dagen med en bedre middag og smake på noen av de mer enn 100 akevittene på Kongla bar.

De mest populære hotellene i Rena

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Østerdalen Hotell
Østerdalen Hotell
3 out of 5
Hovdmoen, Rena, Hedmark

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Rena, 5,7 kilometer unna Amot kirke og 40 kilometer unna Glomdalsmuseet og Elverum Tourist Office. Dessuten ligger ...

Østerdalen Hotell
4 Roms Overnatting i Rena
4 Roms Overnatting i Rena
Vidsynsveien, Rena, Innlandet

Dette feriehjemmet ligger Rena, 12,6 kilometer unna Amot kirke og 52 kilometer unna Glomdalsmuseet og Elverum Tourist Office. Dessuten ligger Elverum kirke og ...

4 Roms Overnatting i Rena
2 Roms Overnatting i Rena
2 Roms Overnatting i Rena
Ulvåaveien, Rena, Innlandet

Dette feriehjemmet ligger Rena, 11,7 kilometer unna Amot kirke og 52 kilometer unna Furutangen skisenter og Glomdalsmuseet. Dessuten ligger Elverum Tourist Office ...

2 Roms Overnatting i Rena

Populære steder å besøke i Rena

Trysil skiområde
Bilde av Trysil skiområde

Trysil skiområde

4.5/5(2 anmeldelser)

Stå ned bakkene ved Trysil skiområde, et populært skiområde i Trysil. Området er kjent for sine mange restauranter, og har avslappende spasentre du bør oppleve.

Domkirkeruinene
Bilde av Domkirkeruinene

Domkirkeruinene

4/5(3 anmeldelser)

Du kan bruke en ettermiddag på å kikke på utstillingene ved Domkirkeruinene på reisen til Hamar. Området har både en innsjø og interessante museer du bør oppleve.

Byer nær Rena