Piteå

Reiseguide
Bilde levert av Expedia
Bestill en ferie til Piteå, som ligger i det nordlige svenske Norrbottens län, og opplev spenning, avslapping og shopping sommer som vinter.

Piteå er den største byen i Norrbotten, og ligger i nærheten av Luleå og Skellefteå. Et av de mest kjente stedene i Piteå er Pite Havsbad, som er kjent som den svenske riviera. Enten reisen til Piteå skjer om sommeren eller om vinteren, finner du alltid spennende aktiviteter her.

Piteå handler om friluftsliv. Om vinteren kan du stå på slalåm- og langrennsski på Lindbäcksstadion, eller gå på rulleski eller fotturer langs merkede løyper når det ikke er snø. Lån en spark eller et par skøyter på Piteå ICE Arena, og avslutt dagen med grilling utendørs. Hvis du ønsker å suse gjennom vinterlandskapet i en hesteslede, kan du for eksempel kontakte det familiedrevne selskapet LO Lundgrens Hästskjuts. Hvis du heller ønsker å prøve å kjøre hundeslede, kan du gjøre det på Svedjekojan.

Om sommeren kan du øve på golfslaget ditt på den vakre Piteå Golfklubb med sine 27 baner, eller på det mindre alternativet med ni baner på Pite Havsbad. Her finner du også minigolf for de minste i familien. Barna vil også kose seg i lekeområdet Skeppet, som har en lekeplass og bowlingbaner. De som liker fart og spenning, kan dra til Piteå Motorstadion for å kjøre gokart eller se et billøp.

Hvis du ønsker å shoppe på turen til Piteå, kan du velge mellom tre kjøpesentre: BackCity, Gallerian Piteå og Småstaden, som alle har et godt utvalg av butikker, kafeer og restauranter. Dra innom AlterHedens Rabarberi och Gårdsbutik som er åpen hele året, og selger tradisjonell svensk hjemmelaget saft, gløgg, marmelade og syltetøy. Ta en matbit i kafeen eller på terrassen, og hvis du er heldig, har de den nordsvenske spesialiteten ”pitepalt” på menyen.

Den nærmeste flyplassen til Piteå er Luleå, som stort sett betjenes av innenlandsdestinasjonene Stockholm og Göteborg, i tillegg til noen få charterruter. Du kommer hit luftveien på omtrent halvannen time fra en av Sveriges to største byer, eller benytt en kombinasjon av tog og busser. Det siste alternativet bruker forholdsvis lang tid, og fungerer best dersom du ønsker å se mye av landet på turen opp.

Hvis du ønsker å se mer på reisen til Piteå, kan du også besøke Haparanda, som ligger i nærheten av grensen til Finland, bare 170km nordover.

Piteå Stadshotell
Piteå Stadshotell
4 out of 5