Piteå

Reiseguide
Pitea som viser skilt
Bestill en ferie til Piteå, som ligger i det nordlige svenske Norrbottens län, og opplev spenning, avslapping og shopping sommer som vinter.

Piteå er den største byen i Norrbotten, og ligger i nærheten av Luleå og Skellefteå. Et av de mest kjente stedene i Piteå er Pite Havsbad, som er kjent som den svenske riviera. Enten reisen til Piteå skjer om sommeren eller om vinteren, finner du alltid spennende aktiviteter her.

Piteå handler om friluftsliv. Om vinteren kan du stå på slalåm- og langrennsski på Lindbäcksstadion, eller gå på rulleski eller fotturer langs merkede løyper når det ikke er snø. Lån en spark eller et par skøyter på Piteå ICE Arena, og avslutt dagen med grilling utendørs. Hvis du ønsker å suse gjennom vinterlandskapet i en hesteslede, kan du for eksempel kontakte det familiedrevne selskapet LO Lundgrens Hästskjuts. Hvis du heller ønsker å prøve å kjøre hundeslede, kan du gjøre det på Svedjekojan.

Om sommeren kan du øve på golfslaget ditt på den vakre Piteå Golfklubb med sine 27 baner, eller på det mindre alternativet med ni baner på Pite Havsbad. Her finner du også minigolf for de minste i familien. Barna vil også kose seg i lekeområdet Skeppet, som har en lekeplass og bowlingbaner. De som liker fart og spenning, kan dra til Piteå Motorstadion for å kjøre gokart eller se et billøp.

Hvis du ønsker å shoppe på turen til Piteå, kan du velge mellom tre kjøpesentre: BackCity, Gallerian Piteå og Småstaden, som alle har et godt utvalg av butikker, kafeer og restauranter. Dra innom AlterHedens Rabarberi och Gårdsbutik som er åpen hele året, og selger tradisjonell svensk hjemmelaget saft, gløgg, marmelade og syltetøy. Ta en matbit i kafeen eller på terrassen, og hvis du er heldig, har de den nordsvenske spesialiteten ”pitepalt” på menyen.

Den nærmeste flyplassen til Piteå er Luleå, som stort sett betjenes av innenlandsdestinasjonene Stockholm og Göteborg, i tillegg til noen få charterruter. Du kommer hit luftveien på omtrent halvannen time fra en av Sveriges to største byer, eller benytt en kombinasjon av tog og busser. Det siste alternativet bruker forholdsvis lang tid, og fungerer best dersom du ønsker å se mye av landet på turen opp.

Hvis du ønsker å se mer på reisen til Piteå, kan du også besøke Haparanda, som ligger i nærheten av grensen til Finland, bare 170km nordover.

Piteå Stadshotell
Piteå Stadshotell
4 out of 5
Olofpalmesgata 1, Pitea, Norrbotten, 94133
Prisen er 1 240 kr per natt fra 10. des. til 11. des.
1 240 kr
per natt
10. des.–11. des.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Piteå, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,3/5 Excellent! (688 anmeldelser)
Ferie 22
"Meget god standard. Restauranten anbefales."

Anmeldelse skrevet 24. aug. 2022

Piteå Stadshotell
KUST Hotell & Spa
KUST Hotell & Spa
4 out of 5
Hamngatan 60, Pitea, 94132
Prisen er 1 701 kr per natt fra 4. des. til 5. des.
1 701 kr
per natt
4. des.–5. des.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Piteå, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og et spa med full ...
4,5/5 Wonderful! (905 anmeldelser)
"Fint hotell, men smale senger"

Anmeldelse skrevet 1. sep. 2022

KUST Hotell & Spa
Pite Havsbad
Pite Havsbad
3 out of 5
Hotellvägen 50, Pitea, 94143
Prisen er 1 482 kr per natt fra 29. nov. til 30. nov.
1 482 kr
per natt
29. nov.–30. nov.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Piteå, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og 2 restauranter. ...
3,7/5 Good! (227 anmeldelser)
Fin plass,ok rom.
"Noe dårlog renhold trekker ned. Støv og skitt på benk innenfor dør etter å ha borret gjennom vegg. Krypdyr oppi badekar var ikke så hyggelig"

Anmeldelse skrevet 22. mai 2022

Pite Havsbad
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
kallaxgårdshotell
kallaxgårdshotell
3 out of 5
Kallaxvägen 441, Lulea, 975 95
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Luleå, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4/5 Very Good! (1 anmeldelse)
Fin lägenhet med bra läge
"Bra läge precis vid Kallax flygplats"

Anmeldelse skrevet 27. mai 2016

kallaxgårdshotell
Cozy house close to nature on a Västerbotten farm
Cozy house close to nature on a Västerbotten farm
Kåge, Vasterbotten County
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Kåge. Stedet har blant annet wi-fi, 2 soverom og en sovesofa. Les anmeldelser fra gjester som har overnattet på ...
Cozy house close to nature on a Västerbotten farm
♥ Seaside hytte ♥ Båtfiske snøscooterkjøring
♥ Seaside hytte ♥ Båtfiske snøscooterkjøring
Luleå Ö, Norrbottens län
Du kan bo i dette landlige småhuset med familievennlig profil under oppholdet i Luleå. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og en hage. Populære severdigheter ...
5/5 Exceptional! (5 anmeldelser)
Väldigt fin och mysig stuga, på ett harmoniskt lugnt läge vid vattnet
"Väldigt enkelt att hyra stugan, kontakten med hyresvärden fungerade bra. Hörde även av sig för att kolla att allt var ok."

Anmeldelse skrevet 6. jul. 2020

♥ Seaside hytte ♥ Båtfiske snøscooterkjøring
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke