Norfolk

England
King\'s Lynn som inkluderer historisk arkitektur
Dette særpregede grevskapet kjennetegnes ved sine uberørte strender, ville myrlandskap og kuperte terreng.

Dra på tur til Norfolk for å oppleve nydelige strender og like vakre heier, saltsumper og landlige omgivelser der du kan nyte nattehimmelen ubesudlet av lys fra nærliggende bebyggelse. Norfolk har, med sin kystlinje som strekker seg utover i Nordsjøen, ofte ligget isolert fra resten av landet i mange år av gangen, noe som har preget den lokale kulturen. Slapp av på sandstrendene, dra på sykkeltur gjennom billedskjønne jordbruksområder, gå på fugletitting i naturreservatene og shopping i travle småbyer fra den georgianske perioden.

Norfolk Broads er kanskje grevskapets mest berømte severdighet, med sine 300 kvadratkilometer med innsjøer og elver i vakre omgivelser. Det går et nettverk av fredfulle gang- og sykkelstier gjennom Norfolk Broads. Du kan leie båt for å seile eller dra på fisketur.

Norwich er et godt utgangspunkt for å utforske Norfolk Broads. Denne pene byen er full av gamle bygninger i flint, travle markeder og andre påminnelser om dens storhetstid i middelalderen. Pass på at du får med deg byens imponerende borg fra det 11. århundre og normannertiden, i tillegg til den anglikanske katedralen som har et 96 meter høyt tårn og takhvelv.

Du finner Blickling Estate fra det 17. århundre 24 km nord for Norwich. Denne praktfulle herregården var en gang i tiden i familien Boleyns eie, og det blir sagt at Henrik VIIIs henrettede kone Anne Boleyn hjemsøker stedet. Se nærmere på gipstaket i klassisk stil i det imponerende South Drawing Room og ta deg en spasertur gjennom det store parkområdet som omringer gården.

Gå ikke glipp av den koselige kystlandsbyen Blakeney, som kan skilte med småhus i flint og en vakker sjøside. På naturreservatet Blakeney Point kan du se sel som soler seg og annen fauna, blant annet svarthvit fluesnapper, blåstrupe og buskskvett.

Legg turen innom Burnham Market, som er en tradisjonell Norfolk-by. Her omringer georgianske bygninger en park midt i sentrum. Byen har butikker i gammeldags stil, slik som det lokale apoteket, slakteren og postkontoret.

Vår og høst er de beste tidene å legge en reise til Norfolk på fordi du kan nyte godt av forholdsvis bra vær og mindre folkemengder enn i de travle sommermånedene. Du kommer til grevskapet med fly til Norwich internasjonale lufthavn eller via tog til Norwich fra flere store byer i Storbritannia. Hvis du har leid bil, kan du ta en av de to motorveiene som går hit fra sørøstlige England og London.

Norfolk – populære byer

Mousehold Heath fasiliteter samt by, landskap og kulturarv
Norwich
Kjent for Vennlige mennesker, Fotball og Historisk
På bredden av Wensum-elven ligger denne moderne byen med middelalderrøtter, ikke langt fra de slående vakre Norfolk Broads.

Grunner til å reise

  • Norwich Cathedral
  • Norwich Castle
Cromer
Cromer
Kjent for Vennlige mennesker, Strandutsikt og Barer ved bassenget
Avslappende Cromer venter på deg, og kan friste med strender, underholdning, teater og mye mer.

Grunner til å reise

  • Cromer Beach
  • Cromer Pier
Wells-next-the-Sea
Wells-next-the-Sea
Kjent for Barer ved bassenget, Hager og På landet
Reiselysten? Dra til avslappende Wells-next-the-Sea for barer, hager og teater.

Grunner til å reise

  • Holkham Hall
  • Holkham National Nature Reserve
King\'s Lynn
King's Lynn
Kjent for Vennlige mennesker, Barer ved bassenget og Hager
Reis til King's Lynn! Her kan du blant annet få med deg historiske steder, monumenter og katedraler.

Grunner til å reise

  • Custom House
Hunstanton
Hunstanton
Kjent for Vennlige mennesker, Restauranter og Strandutsikt
Reiselysten? Dra til avslappende Hunstanton for sjøutsikt, strender og barer.

Grunner til å reise

  • Hunstanton Beach
Great Yarmouth
Great Yarmouth
Kjent for Vennlige mennesker, Sjø og Kultur
Great Yarmouth venter på deg: fornøyelsesparker, sjøutsikt, akvarier og mye mer.