Norfolk

England
Norwich Guildhall som viser nattbilder og kulturarv
Dette særpregede grevskapet kjennetegnes ved sine uberørte strender, ville myrlandskap og kuperte terreng.

Dra på tur til Norfolk for å oppleve nydelige strender og like vakre heier, saltsumper og landlige omgivelser der du kan nyte nattehimmelen ubesudlet av lys fra nærliggende bebyggelse. Norfolk har, med sin kystlinje som strekker seg utover i Nordsjøen, ofte ligget isolert fra resten av landet i mange år av gangen, noe som har preget den lokale kulturen. Slapp av på sandstrendene, dra på sykkeltur gjennom billedskjønne jordbruksområder, gå på fugletitting i naturreservatene og shopping i travle småbyer fra den georgianske perioden.

Norfolk Broads er kanskje grevskapets mest berømte severdighet, med sine 300 kvadratkilometer med innsjøer og elver i vakre omgivelser. Det går et nettverk av fredfulle gang- og sykkelstier gjennom Norfolk Broads. Du kan leie båt for å seile eller dra på fisketur.

Norwich er et godt utgangspunkt for å utforske Norfolk Broads. Denne pene byen er full av gamle bygninger i flint, travle markeder og andre påminnelser om dens storhetstid i middelalderen. Pass på at du får med deg byens imponerende borg fra det 11. århundre og normannertiden, i tillegg til den anglikanske katedralen som har et 96 meter høyt tårn og takhvelv.

Du finner Blickling Estate fra det 17. århundre 24 km nord for Norwich. Denne praktfulle herregården var en gang i tiden i familien Boleyns eie, og det blir sagt at Henrik VIIIs henrettede kone Anne Boleyn hjemsøker stedet. Se nærmere på gipstaket i klassisk stil i det imponerende South Drawing Room og ta deg en spasertur gjennom det store parkområdet som omringer gården.

Gå ikke glipp av den koselige kystlandsbyen Blakeney, som kan skilte med småhus i flint og en vakker sjøside. På naturreservatet Blakeney Point kan du se sel som soler seg og annen fauna, blant annet svarthvit fluesnapper, blåstrupe og buskskvett.

Legg turen innom Burnham Market, som er en tradisjonell Norfolk-by. Her omringer georgianske bygninger en park midt i sentrum. Byen har butikker i gammeldags stil, slik som det lokale apoteket, slakteren og postkontoret.

Vår og høst er de beste tidene å legge en reise til Norfolk på fordi du kan nyte godt av forholdsvis bra vær og mindre folkemengder enn i de travle sommermånedene. Du kommer til grevskapet med fly til Norwich internasjonale lufthavn eller via tog til Norwich fra flere store byer i Storbritannia. Hvis du har leid bil, kan du ta en av de to motorveiene som går hit fra sørøstlige England og London.