Jordan

Reiseguide
Wadi Musa som inkluderer historisk arkitektur, kløft eller juv og nattbilder

I et land med sandsteinsørken og muslimske moskeer kan du se gamle bosettinger og kulturelle severdigheter. Flyt i det tette saltvannet i Dødehavet.

En reise til Jordan, som er et kongedømme i Midtøsten, kan by på historiske ruiner, muslimsk kunst og arkitektur og moderne byer. Se bibelske steder og besøk biosfærer ikke langt fra den røde ørkensanden.

Petra står på UNESCOs verdensarvliste og ligger sør i Jordan. Se Al Khazneh, et utsmykket byggverk som ble hugget ut i rød stein for mer enn 2 000 år siden. Gå gjennom Siq, en smal passasje som er dannet av vann gjennom en gigantisk sandstein. En islamsk helligdom på toppen av et fjell tiltrekker seg mange pilegrimer, og noen tror at dette er et viktig sted fra Det gamle testamente i Bibelen.

Byens fascinerende historie omfatter okkupasjonen av bysantinerne og romerne. Besøk gamle ruiner i Gerasa, et område der det har bodd mennesker i mer enn 6 500 år. Se offentlige plasser og fontener, søyler som står etter et tempel på en høyde og et godt bevart amfiteater, som alle var beskyttet av sand frem til utgravingene på slutten av 1900-tallet.

Siden de fleste innbyggerne i Jordan er muslimer, finner du moskeer i hele landet. Gå innom for å be eller ta en nærmere titt på den interessante arkitekturen. En av de mest imponerende er Kong Hussein-moskeen i Amman som har fire minareter, høye hvelvede tak og skinnende utvendige vegger. Jordan er imidlertid ikke helt muslimsk. Dra sørover til Madaba for å se Johannes døperens kirke.

På den vestlige grensen til landet kan du ta et bad i Dødehavet, som er et av de laveste landområdene på jorden. Legg deg tilbake og flyt lett i det svært salte vannet med ekstra flyteevne. Smør den oppfriskende mineralfylte gjørmen på huden eller gå på et moderne spa i nærheten.

Wadi Rum er et beskyttet område med røde, oransje og gule fjell, sanddyner og ørken. Legg merke til de hjemmehørende plantene i ørkenen og klatre i klipper av granitt og sandstein.

Reis til Jordans lille havkyst ved Akababukten for å snorkle med delfiner, hvalhaier og havskilpadder ved det fargerike revet. Opplev en spennende strandferie ikke langt fra store ørkener og nattklubbene i hovedstaden Amman.

Jordan – populære byer

Amman fasiliteter samt landskap, nattbilder og by
Amman
Kjent for Shopping, Historisk og Sjø
Jordans hovedstad har et fantastisk klima, en blomstrende kreativitet, et spirende kaféliv og noen av de mest betydningsfulle gamle ruinene i Midtøsten.

Grunner til å reise

 • Rainbow Street
 • Amman romerske teater
 • Nebo
Wadi Musa som inkluderer historisk arkitektur, kløft eller juv og nattbilder
Wadi Musa
Kjent for Barer ved bassenget, Historisk og Turer
«Mosesdalen» er inngangsporten til ruinbyen Petra og har alt du trenger til besøket i en av verdens mest fantastiske severdigheter.

Grunner til å reise

 • Petra
 • Petra besøkssenter
 • al-Siq
Aqaba som viser fjell i tillegg til en mann
Aqaba
Kjent for Strandutsikt, Sjø og Svømming
Denne kystbyen ligger ved Rødehavet og er en av verdens beste reisemål for snorkling og strandferier.

Grunner til å reise

 • Sharif Hussein bin Ali moské
 • Akaba festning
 • Al-Hafayer-stranden
Gerasa fasiliteter samt ruiner og historisk arkitektur i tillegg til en liten gruppe med mennesker
Gerasa
Kjent for Historisk, Ruiner og Musikaler
I denne antikke byen i Jordan kan du spasere rundt i et citadell av romerske ruiner, se stridsvognløp og gå på shopping i en pulserende souk.

Grunner til å reise

 • Hippodrom
 • Oval Forum
 • Hadrian's Arch
Wadi Rum som inkluderer landskap, kløft eller juv og ørkenutsikt
Wadi Rum
Kjent for Camping, Ørkener og Turer
Det fantastiske landskapet bestående av rød sand, en knallblå himmel og flotte campingplasser gjør denne ørkenen til et naturlig stoppested når du reiser gjennom Jordan.

Grunner til å reise

 • Wadi Rum beskyttet område
Irbid
Irbid
Kjent for Universiteter, Arkeologi og Kafeer
Reis til Irbid! Her kan du få med deg studentliv, arkeologi og kaffe.

Populære steder å besøke i Jordan

Jordan

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: