Haparanda

Reiseguide

Opplev den fantastiske naturen i Haparanda, se midnattssolen eller ta en titt på det flotte nordlyset.

Haparanda er den østligste byen i Sverige. Den ligger på grensen mot den sjarmerende finske byen Torneå. Dette er det perfekte stedet å oppleve nordlyset om vinteren eller midnattssolen om sommeren.

Ta en weekendtur til Haparanda om vinteren og oppdag et eventyrland med frosne innsjøer og stjerneskudd. Hvis du er heldig, kan du også se nordlys i Tornedalen. Om vinteren kan man også oppleve den tradisjonelle badstuekulturen – så hva med å prøve en røykbadstue eller trefyrt badstue? Svenska Bastuakademien er en forening som ligger i Kukkolaforsen, der du også finner et badstuemuseum, som er perfekt for de som ønsker å lære mer om denne tradisjonelle aktiviteten.

Men Haparanda er like spennende om sommeren. Besøkende kan fiske i Torneälven, som er den største elven i Norrbotten og som er kjent for sin overflod av sik og laks. Du vil helt sikkert nyte synet av midnattssolen over det fantastiske øylandskapet. Haparanda-skjærgården er Sveriges nordligste skjærgård, og den består av 600 små og store øyer. Disse omfatter flott nasjonalparklandskap med seler og et rikt fugleliv.

På en reise til Haparanda kan du også ta en uforglemmelig båttur. Hovedøya Sandskär er det perfekte stedet for et fredelig opphold. Hvis du liker deg bedre på land, vil du kanskje heller prøve deg på Haparanda Vandringsled, som er en 15 km lang tursti gjennom den kuperte villmarken. Her finnes det fortsatt utkikkstårn og andre gamle rester etter den lange perioden med høy militær beredskap under andre verdenskrig.

Velg Europavei 4 hvis du reiser til Haparanda med bil. Du kan også ta luftveien til den internasjonale lufthavnen i Luleå, og ta buss videre derfra. Hvis du ønsker å krysse grensen over til Finland, kan du besøke byen Torneå. Husk på at det er en times tidsforskjell mellom Sverige og Finland.

Pakkereiser til Haparanda er ideelle dersom du ønsker å utforske de flotte furuskogene og de lyng- og bregnekledde åsene. Du kan dra på båtturer, fiske eller slappe av i en badstue. Haparanda kombinerer svensk og finsk kultur, noe som skaper en helt unik karakter. Bestill en reise i dag og oppdag det byen har å by på.

Haparanda Stadshotell
Haparanda Stadshotell
3 out of 5
Torget 7, Haparanda
Prisen er 1 249 kr per natt fra 29. jan. til 30. jan.
Dette hotellet med golfmuligheter ligger midt i hjertet av Haparanda og 2 kilometer unna Haparanda kirke og Aine Art Museum. Dessuten ligger Church of Tornio ...
4.2/5 Very Good! (273 anmeldelser)
"Gammel velholdt bygning, hyggelig betjening"

Anmeldelse skrevet 10. sep. 2021

Haparanda Stadshotell
Cape East
Cape East
4 out of 5
Sundholmen 1, Haparanda, Norrbottens län
Prisen er 959 kr per natt fra 24. jan. til 25. jan.
Dette hotellet med et spa ligger i Haparanda, 1,7 kilometer unna Riekkola-Valivaara naturreservat og 5 kilometer unna Haparanda kirke og Aine Art Museum. Dessuten ...
4.2/5 Very Good! (59 anmeldelser)
"Store og fine rom, hyggelig betjening, gratis parkering, fin lobby og generelt et fint hotell :) La godt til rette for oss som reiste med to hunder! Restauranten laget nydelig middag!"

Anmeldelse skrevet 5. jan. 2020

Cape East
River MOTELL & Vandrarhem
River MOTELL & Vandrarhem
2.5 out of 5
Strandgatan 18, Haparanda
Prisen er 529 kr per natt fra 19. feb. til 20. feb.
Dette hotellet ved stranden ligger midt i hjertet av Haparanda og 15 minutters gange unna Haparanda kirke og Aine Art Museum. Dessuten ligger Church of Tornio ...
3.8/5 Good! (235 anmeldelser)
"Burde kanskje vært opplyst andre steder enn på selve nettstedet til motellet at sengetøy må betales ekstra for. Det står ikke inne hos hotels.com. Det er veldig lytt der."

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

River MOTELL & Vandrarhem
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Kototuuli majoitus
Kototuuli majoitus
3.5 out of 5
Rytikatu 4, Kemi
Prisen er 1 433 kr per natt fra 20. jan. til 21. jan.
Denne leiligheten ligger i Kemi og 15 kilometer unna Kotieläinpuisto Arkadia, Kemin golfklubb og SnowExperience365. Dessuten ligger Kemin taidemuseo og Kemi ...
Kototuuli majoitus
Seaside Glass Villa
Seaside Glass Villa
3 out of 5
Lumilinnankatu 15, Kemi
Prisen er 1 754 kr per natt fra 20. jan. til 21. jan.
Denne villaen ved stranden ligger i Kemi og 15 minutters gange unna SnowExperience365, Kemi marina og Kemin sarjakuvanäyttely - The Arctic Gems & Comics. Kemi ...
4.4/5 Wonderful! (85 anmeldelser)
"Great sea view glass villa, room and bathroom was pretty good size and bed was super comfy, morning woke up view was amazing and spectacular."

Anmeldelse skrevet 7. jan. 2022

Seaside Glass Villa
Beautiful views on top of the hill,Ski trails with lights Sledding hill for kids
Beautiful views on top of the hill,Ski trails with lights Sledding hill for kids
Karemajojentie 219, Ylitornio, Lappland
Denne hytta, som ligger på fjellet, befinner seg rett ved skiløypene i Ylitornio og 20 kilometer unna Uimaranta og Tureholms Nya Golfklubb. I tillegg finnes ...
Beautiful views on top of the hill,Ski trails with lights Sledding hill for kids
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Haparanda

Byer nær Haparanda