Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

ErfurtTyskland

Hovedstaden i Thüringen, som var et viktig handelssenter i middelalderen, har bevart mange av de pittoreske gamle bygningene fra tidligere tider.

Erfurt ligger i nærheten av det geografiske midtpunktet i Tyskland og har lenge spilt en viktig rolle i landet. Langs de trange gatene ligger det mange eksempler på tysk arkitektur fra middelalderen, fra vakre hus til gamle kirker.

Byen er godt over tusen år gammel. Her ligger den tyske arbeidsretten, et viktig universitet, Erfurt domkirke og den eldste gjenværende synagogen i Europa.

Noe av denne kulturarven kan fortsatt oppleves, med et middelaldersk bysentrum med tradisjonelle bindingsverkhus og over 20 gotiske kirker. På ferie i Erfurt kan du utforske katedralen og Severikirche, som står imot hovedmarkedsplassen, som brukes til flere arrangementer, deriblant julemarkedet i desember.

La deg henføre av Erfurts berømte Kramerbrücke, en bro med bindingsverkhus på begge sider, som strekker seg over Breitstrom i elven Gera. Broen stammer helt tilbake fra 1117, og i dag er det for det meste kunstner- og antikvitetsforretninger i husene på broen. Utforsk Petersberg-festningen, en annen viktig severdighet. Dette er en stor barokk festning som står på høyden Petersberg over byen.

Synagogen i Erfurt ble bygd rundt 1100, og man tror dette er den eldste gjenværende synagogen i Europa. Den har nylig blitt omgjort til et museum, der du kan se nærmere på den permanente utstilling av Erfurt-skatten, en haug med mynter og smykker som tilhørte jødene, som skjulte dem da de ble utsatt for pogromene under Svartedauden på 1340-tallet. Smykkene ble oppdaget i en vegg i et hus i Erfurt i 1998.

I tillegg til de berømte severdighetene er det mye å finne på rundt om i byen. Du kan besøke den botaniske hagen ved Egapark, se på en operaforestilling eller et skuespill på det nylig oppussede Theater Erfurt eller slappe av på Wenigemarkt, en av de mange vakre åpne plassene i byen.

Hvor du bør bo i Erfurt

Kramerbrucke som inkluderer kulturarv og elv eller bekk i tillegg til par

Altstadt Erfurt

Altstadt Erfurt er kjent for blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Kramerbrucke og Erfurt domkirke.

Altstadt Erfurt

De mest populære hotellene i Erfurt

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Radisson Blu Hotel, Erfurt
Radisson Blu Hotel, Erfurt
4 out of 5
Juri-Gagarin-Ring 127, Erfurt, TH
1 119 kr
per natt
3. mai–4. mai

Dette hotellet ligger i Altstadt Erfurt og 15 minutters gange unna Kramerbrucke og Erfurt domkirke. Dessuten ligger Egapark Erfurt (hageutstilling) og Erfurt ...

3.6/5Good! (792 anmeldelser)
Radisson Blu Erfurt

"Samlet sett var vi ikke fornøyd med oppholdet. God og sentral beliggenhet trekker opp. De to første rommene vi fikk tildelt var ikke rengjort, og rommene manglet aircondition. Det siste kunne vi åpenbart sjekket, men det trekker likevel ned."…"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2019

Radisson Blu Hotel, Erfurt
Dorint Hotel am Dom Erfurt
Dorint Hotel am Dom Erfurt
5 out of 5
Theaterplatz 2, Erfurt, TH
1 108 kr
per natt
26. apr.–27. apr.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger midt i hjertet av Erfurt og 15 minutters gange unna St. Severi Kirche og Kramerbrucke. Erfurt utstillingssenter ligger ...

4.3/5Excellent! (549 anmeldelser)
Flott hotell og god beliggenhet

"Meget dårlig internett tilgang"…"

Anmeldelse skrevet 27. okt. 2016

Dorint Hotel am Dom Erfurt
Victor's Residenz-Hotel Erfurt
Victor's Residenz-Hotel Erfurt
4 out of 5
Haesslerstr. 17, Erfurt, TH
951 kr
per natt
3. mai–4. mai

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Erfurt og 2 kilometer unna Angermuseum og Kramerbrucke. Erfurt utstillingssenter ligger 4,4 kilometer unna. Erfurt Hauptbahnhof ...

4.4/5Excellent! (347 anmeldelser)

"Nice hotel with friendly staff. We got free tickets to the city tram, so it was easy to travel to the city centre. The beds could have been more comfortable....."…"

Anmeldelse skrevet 23. jan. 2018

Victor's Residenz-Hotel Erfurt

Populære severdigheter i Erfurt

Kramerbrucke
Bilde av Kramerbrucke

Kramerbrucke

Denne middelalderbroen ligger øst i Erfurts gamleby, og her kan du la deg fascinere av håndverkene, lydene og luktene fra Thüringen. 

Erfurt domkirke
Bilde av Erfurt domkirke

Erfurt domkirke

Denne middelalderkatedralen er en av de mest praktfulle strukturene i Thüringen, og som en stor festning strekker den seg over gamlebyen i Erfurt.

Zitadelle Petersberg
Bilde av Zitadelle Petersberg

Zitadelle Petersberg

Zitadelle Petersberg er bare én av severdighetene i Erfurt, så pass på at du også får med deg noe av det andre stedet har å by på! Området har både hager og teatre du bør oppleve.

Angermuseum
Bilde av Angermuseum

Angermuseum

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Angermuseum på reisen til Erfurt. Området har både elveutsikt og teatre du bør oppleve.

Aegidienkirche
Bilde av Aegidienkirche

Aegidienkirche

Denne kirken kan dateres helt tilbake til 1100-tallet og markerer inngangen til den kjente broen Krämerbrücke. Fra det røde tårnet får du en flott panoramautsikt over Erfurt.

Gildehaus
Bilde av Gildehaus

Gildehaus

Du kan utforske den fascinerende bakgrunnen til Erfurt hvis du stikker innom Gildehaus. Stedet har hager og monumenter som du bør oppleve.