Tyskland kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

ErfurtGermany

Hovedstaden i Thüringen, som var et viktig handelssenter i middelalderen, har bevart mange av de pittoreske gamle bygningene fra tidligere tider.

Erfurt ligger i nærheten av det geografiske midtpunktet i Tyskland og har lenge spilt en viktig rolle i landet. Langs de trange gatene ligger det mange eksempler på tysk arkitektur fra middelalderen, fra vakre hus til gamle kirker.

Byen er godt over tusen år gammel. Her ligger den tyske arbeidsretten, et viktig universitet, Erfurt domkirke og den eldste gjenværende synagogen i Europa.

Noe av denne kulturarven kan fortsatt oppleves, med et middelaldersk bysentrum med tradisjonelle bindingsverkhus og over 20 gotiske kirker. På ferie i Erfurt kan du utforske katedralen og Severikirche, som står imot hovedmarkedsplassen, som brukes til flere arrangementer, deriblant julemarkedet i desember.

La deg henføre av Erfurts berømte Kramerbrücke, en bro med bindingsverkhus på begge sider, som strekker seg over Breitstrom i elven Gera. Broen stammer helt tilbake fra 1117, og i dag er det for det meste kunstner- og antikvitetsforretninger i husene på broen. Utforsk Petersberg-festningen, en annen viktig severdighet. Dette er en stor barokk festning som står på høyden Petersberg over byen.

Synagogen i Erfurt ble bygd rundt 1100, og man tror dette er den eldste gjenværende synagogen i Europa. Den har nylig blitt omgjort til et museum, der du kan se nærmere på den permanente utstilling av Erfurt-skatten, en haug med mynter og smykker som tilhørte jødene, som skjulte dem da de ble utsatt for pogromene under Svartedauden på 1340-tallet. Smykkene ble oppdaget i en vegg i et hus i Erfurt i 1998.

I tillegg til de berømte severdighetene er det mye å finne på rundt om i byen. Du kan besøke den botaniske hagen ved Egapark, se på en operaforestilling eller et skuespill på det nylig oppussede Theater Erfurt eller slappe av på Wenigemarkt, en av de mange vakre åpne plassene i byen.

Hvor du bør bo i Erfurt

Kramerbrucke som inkluderer kulturarv og elv eller bekk i tillegg til par

Altstadt Erfurt

Altstadt Erfurt er kjent for blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Kramerbrucke og Erfurt domkirke.

Altstadt Erfurt

De mest populære hotellene i Erfurt

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Dorint Hotel am Dom Erfurt
Dorint Hotel am Dom Erfurt
5 out of 5
Theaterplatz 2, Erfurt, TH
Prisen er 1 014 kr per natt fra 11. okt. til 12. okt.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger midt i hjertet av Erfurt og 10 minutters gange unna St. Severi Kirche og Erfurt domkirke. Dessuten ligger Kramerbrucke ...

4.3/5Excellent! (575 anmeldelser)
Flott hotell og god beliggenhet

"Meget dårlig internett tilgang"…"

Anmeldelse skrevet 27. okt. 2016

Dorint Hotel am Dom Erfurt
Mercure Hotel Erfurt Altstadt
Mercure Hotel Erfurt Altstadt
4 out of 5
Meienbergstr. 26-27, Erfurt, TH
Prisen er 919 kr per natt fra 11. okt. til 12. okt.

Dette hotellet ligger i Altstadt Erfurt og 15 minutters gange unna Kramerbrucke og Erfurt domkirke. Erfurt utstillingssenter ligger 4,2 kilometer unna. Erfurt ...

4.2/5Excellent! (383 anmeldelser)

"Hotellet hadde ikke aircon noe som de burde hatt. Ingen vifter heller så det ble en varm nstt"…"

Anmeldelse skrevet 26. jul. 2019

Mercure Hotel Erfurt Altstadt
Victor's Residenz-Hotel Erfurt
Victor's Residenz-Hotel Erfurt
4 out of 5
Haesslerstr. 17, Erfurt, TH
Prisen er 996 kr per natt fra 25. okt. til 26. okt.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Erfurt og 2 kilometer unna Angermuseum og Kramerbrucke. Dessuten ligger Erfurt domkirke og Erfurt utstillingssenter kun ...

4.4/5Excellent! (356 anmeldelser)

"Nice hotel with friendly staff. We got free tickets to the city tram, so it was easy to travel to the city centre. The beds could have been more comfortable....."…"

Anmeldelse skrevet 23. jan. 2018

Victor's Residenz-Hotel Erfurt

Populære steder å besøke i Erfurt

Kramerbrucke
Bilde av Kramerbrucke

Kramerbrucke

Denne middelalderbroen ligger øst i Erfurts gamleby, og her kan du la deg fascinere av håndverkene, lydene og luktene fra Thüringen. 

Erfurt domkirke
Bilde av Erfurt domkirke

Erfurt domkirke

Denne middelalderkatedralen er en av de mest praktfulle strukturene i Thüringen, og som en stor festning strekker den seg over gamlebyen i Erfurt.

Egapark Erfurt
Bilde av Egapark Erfurt

Egapark Erfurt

Opplev naturen ved Egapark Erfurt (hageutstilling), et flott grøntområde i Hochheim. Området har et operahus og avslappende spasentre du ikke bør gå glipp av.

Zitadelle Petersberg
Bilde av Zitadelle Petersberg

Zitadelle Petersberg

Zitadelle Petersberg er bare én av severdighetene i Erfurt, så pass på at du også får med deg noe av det andre stedet har å by på! Området har både hager og teatre du bør oppleve.

St. Severi Kirche
Bilde av St. Severi Kirche

St. Severi Kirche

Bakgrunnen til Erfurt kan du finne ut mer om dersom du stopper ved St. Severi Kirche. Stedet har hager og elveutsikt du bør oppleve.

Angermuseum
Bilde av Angermuseum

Angermuseum

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Angermuseum på reisen til Erfurt. Området har både elveutsikt og teatre du bør oppleve.

Byer nær Erfurt

Bildet «Neudietendorf» tatt av Alkhimov Maxim (CC BY) / originalbilde beskjært

Neudietendorf

Bildet «Udestedt» tatt av CTHOE (CC BY-SA) / originalbilde beskjært
Bilde tatt av CTHOE (CC BY-SA)

Udestedt