Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Drømmenes hage

Nepal ble rammet av et ødeleggende jordskjelv 25. april 2015. Besøkende anbefales på det sterkeste inntil videre å søke opp informasjon før de reiser til Nepal.

Rusle en tur blant de elegante paviljongene, pergolaene, utsmykkede fontenene og frodige grønne plenene i denne vakre historiske hagen.

Dra til Drømmenes hage for å finne et sted med stillhet og arkitektonisk skjønnhet. Denne historiske neoklassiske hagen med blomster, dammer, plener og fontener gir et pusterom fra de travle gatene i Katmandu sentrum.

Denne fredelige enklaven ble grunnlagt som De seks sesongers hage i 1920 og var opprinnelig den private hagen til Kaiser Sumsher, en nepalsk feltmarskalk. I dag er den åpen for publikum, som kommer hit for å gå tur, slappe av og spise i vakre omgivelser.

Gå på stiene omgitt av eksotiske planter, og stopp opp for å ta en titt på plassene og paviljongene. Legg merke til den formelle anordningen av trær og busker. Nyt synet av lotusdammen før du går ned i det halvsirkelformede greske amfiteateret. Sitt på benkene eller på et av de brede trappetrinnene som er dekket med gress. Legg merke til den europeiske innflytelsen i hagen, blant annet balustradene, pergolaene og verandaene.

Drikk ettermiddagste og spis nepalsk mat på terrassen til Basanta-paviljongen. Her finner du Kaiser Café, som er både kafé og restaurant. Besøk Kaiser-biblioteket for å se bilder av hvordan hagen opprinnelig så ut, og endringene den har gjennomgått opp gjennom årene. Etter flere årtier med vanskjøtsel ble hagen satt i stand mellom 2000 og 2007.

Drømmenes hage ligger i det livlige Thamel-distriktet, bare 20 minutters gange fra Katmandu Durbar-plassen. Du kommer hit til fots, med sykkelrickshaw eller taxi. Kombiner besøket med en tur til Narayanhiti slottsmuseum, som ligger like i nærheten.

Hagen er åpen hver dag, fra morgen til sent på kveld, og du må betale et mindre beløp for å komme inn. Prisen inkluderer bruk av matter til å sitte på gresset. Enkelte dager stenges hagen for publikum på grunn av private arrangementer. I Drømmenes hage arrangeres det også konserter med folkemusikk og klassisk musikk og andre offentlige begivenheter. Du finner mer informasjon om dette på det offisielle nettstedet.


Kart

De beste hotelltilbudene i Drømmenes hage

Vis alle de 1 148 overnattingsstedene i Drømmenes hage
Fairfield by Marriott Kathmandu 964 kr
Fairfield by Marriott Kathmandu

Fairfield by Marriott Kathmandu

Tridevi Marg, KMC- 29, Katmandu
   
  3.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Thamel og 10 minutters gange unna Drømmenes hage og Narayanhity Palace museum. Dessuten ligger Katmandu Durbar-plassen og Swayambhunath kun 3 kilometer unna.

  Yatri Suites and Spa, Kathmandu 763 kr
  Yatri Suites and Spa, Kathmandu

  Yatri Suites and Spa, Kathmandu

  Amrit Marg, Thamel (Manang Plaza), Katmandu, Bagmati
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet med et spa ligger i Thamel og 10 minutters gange unna Drømmenes hage og Durbar Marg. Dessuten ligger Katmandu Durbar-plassen og Pashupatinath-tempelet kun 5 kilometer unna.

   Norbulinka Boutique Hotel 503 kr
   Norbulinka Boutique Hotel

   Norbulinka Boutique Hotel

   29 Ward Thamel, Katmandu
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Thamel og 10 minutters gange unna Drømmenes hage og Narayanhity Palace museum. Dessuten ligger Katmandu Durbar-plassen og Chhauni museum kun 5 kilometer unna.

    Hotel Yak & Yeti 2 294 kr
    Hotel Yak & Yeti

    Hotel Yak & Yeti

    Durbar Marg, Katmandu
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger midt i hjertet av Katmandu og 2 kilometer unna Durbar Marg og Katmandu Durbar-plassen. Dessuten ligger Pashupatinath-tempelet og Drømmenes hage kun 5 kilometer unna.

     Oasis Kathmandu Hotel 398 kr
     Oasis Kathmandu Hotel

     Oasis Kathmandu Hotel

     Keshar Mahal Marg, Thamel, Katmandu
       
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Thamel og 2 kilometer unna Durbar Marg, Drømmenes hage og Katmandu Durbar-plassen. Pashupatinath-tempelet ligger 3,9 kilometer unna.

      Aloft Kathmandu Thamel 1 108 kr
      Aloft Kathmandu Thamel

      Aloft Kathmandu Thamel

      CHHAYA DEVI COMPLEX AMRIT MARG THAMEL, Katmandu
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Thamel og 10 minutters gange unna Drømmenes hage og Durbar Marg. Dessuten ligger Katmandu Durbar-plassen og Charumati Stupa kun 5 kilometer unna.

       Kathmandu Marriott Hotel 1 408 kr
       Kathmandu Marriott Hotel

       Kathmandu Marriott Hotel

       Manakamana Marg, Naxal, Katmandu
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Katmandu og 10 minutters gange unna Durbar Marg og Narayanhity Palace museum. Dessuten ligger Drømmenes hage og Pashupatinath-tempelet kun 3 kilometer unna.

        Kumari Boutique Hotel 315 kr
        Kumari Boutique Hotel

        Kumari Boutique Hotel

        Chhusya Galli, Thamel, Katmandu, Nepal
          
         3.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Thamel og 2 kilometer unna Durbar Marg, Drømmenes hage og Katmandu Durbar-plassen. Pashupatinath-tempelet ligger 4,2 kilometer unna.