Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

CottbusTyskland

Cottbus, en universitetsby langs bredden av elven Spree, i nærheten av den polske grensen, er en lite kjent juvel.

Universitetsbyen Cottbus i delstaten Brandenburg ligger i nærheten av grensen mellom Tyskland og Polen. I tidligere tider svingte byen seg opp som et regionsenter for ullproduksjon. I dag er byen et viktig jernbaneknutepunkt. Dette er en passende rolle for en bosetning som opprinnelig oppstod som et sted der to viktige handelsruter møttes: øst-vest fra Schlesien til det sentrale Tyskland og nord-sør fra Dresden til Frankfurt an der Oder.

Byens sentrum er i dag kjent for de fargerike fasadene langs de særpregede gatene. På ferie i Cottbus kan du vandre i gamlebyen og se på lokale landemerker, som for eksempel Spremberg-tårnet, et tårn fra 1200-tallet som tidligere var en del av bymuren, og som fortsatt er hjemstedet til byvåpenet.

Vest for sentrum kan du ta en tur til Schillerplatz, som tidligere var et kvegmarked. Nå ligger det en bemerkelsesverdig bygning i jugendstil her, med det fremste teateret i Cottbus. Du kan også se på en forestilling på Staatstheater Cottbus, som ble designet av arkitekten Bernhard Sehring fra Berlin, og som åpnet i 1908. Det kan by på alle typer forestillinger, men det har et spesielt rykte som en bastion for livlige, sosialt relevante dramaer.

For personer som er interessert i historien om Cottbus, og om den sorbiske minoriteten, hvis kulturarv er tett knyttet til byen, kan et besøk på Wendisches Museum og Lodka kulturelle senter anbefales.

En av regionens hovedattraksjoner er de vidstrakte grøntområdene. Utenfor byportene har det oppstått et grønt belte med parkområder, noe som gjør dette til et perfekt sted for en spasertur. Du kan gå i Spreeauenpark, byens dyrehage og den anerkjente Branitz landskapspark, anlagt av prins Hermann von Pückler-Muskau. Stedet er sterkt inspirert av engelsk design, med en buktet innsjø som midtpunktet i en rekke vannveier, en kiosk og flere åpne plasser i hagene

Det ligger enda flere attraksjoner utenfor byens sentrum. Du kan dra til skogen Spreewald, et vernet biosfærereservat på UNESCOs liste siden 1991. Skogen ligger 15 kilometer utenfor Cottbus. Det ligger mange små vannveier og gamle gårdshus i dette skyggefulle området. Det er rett og slett et fortryllende sted å tilbringe en dag.

De mest populære hotellene i Cottbus

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Radisson Blu Hotel, Cottbus
Radisson Blu Hotel, Cottbus
4 out of 5
Vetschauer Str. 12, Cottbus, BB
Gratis avbestilling
Prisen er 813 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Cottbus og 2 kilometer unna Staatstheater Cottbus, Blechen-Carré og Schillerpark. Dessuten ligger Lindenpforte ...

4.2/5Excellent! (306 anmeldelser)

"Jeg hadde det helt fortreffelig"…"

Anmeldelse skrevet 28. okt. 2019

Radisson Blu Hotel, Cottbus
Spree-Waldhotel Cottbus
Spree-Waldhotel Cottbus
3.5 out of 5
Drachhausener Str. 70, Cottbus
Prisen er 931 kr per natt

Dette hotellet ligger i Cottbus og 3 kilometer unna Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg, Stadthalle Cottbus og Lindenpforte gamle byport. ...

4.4/5Wonderful! (7 anmeldelser)
Aufenthalt im Herbst

"Wir haben uns sehr wohl gefühlt. Schön ausgestattete Zimmer. Allerdings waren die Duschwände etwas älter, so dass es unschöne Ablagerungen zu sehen waren. Ansonsten passte alless😊"…"

Anmeldelse skrevet 17. okt. 2019

Spree-Waldhotel Cottbus
Novum Hotel Seegraben Cottbus
Novum Hotel Seegraben Cottbus
3 out of 5
Am Seegraben 8, Cottbus, BB
Prisen er 623 kr per natt

Dette hotellet ligger i Cottbus og 10 kilometer unna Stadtmuseum Cottbus, Staatstheater Cottbus og Schillerpark. Dessuten ligger Blechen-Carré og Spremberger ...

3.8/5Good! (133 anmeldelser)
Nær autobanen.

"Ypperlig beliggenhet for oss på gjennomreise til Polen. Imøtekommende personale. Rent og ordentlig. God mat!"…"

Anmeldelse skrevet 2. okt. 2018

Novum Hotel Seegraben Cottbus

Populære steder å besøke i Cottbus

Senftenberger See
Bilde av Senftenberger See

Senftenberger See

Gå utendørs og opplev naturen ved Senftenberger See, et populært stoppested i Senftenberg. Stedet har parker og monumenter som du bør oppleve.

Byer nær Cottbus

Bildet «Neuhausen/Spree» tatt av Muesse (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Neuhausen/Spree

Bildet «Branitz» tatt av Sören Kusch (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Branitz

Bildet «Drebkau» tatt av Radler59 (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Drebkau